CEO’ların Hayatlarını Daha Verimli Hale Getiren 5 Harika İpucu

Kariyer dünyasına ilgisi olanlar yüksek ihtimalle CEO’ların günlük hayatlarının popüler bir konu olduğunu bilirler. CEO olmak aslında tahmin ettiğimizden meşakkatli bir sorumluluktur. Onları bu kadar popüler ve bilinir kılan durum ise sadece başarılı şirketlerin yöneticileri olmaları değil, hayatlarında nispeten farklı şeyleri keşfetmiş olmaları ve yaşam tarzlarına hayat kalitelerini ve başarılarını arttıracak basit ama etkili aktiviteleri eklemiş olmalarıdır.

Yaşam tarzınızı ufak dokunuşlarla daha etkili bir hale getirmek istiyorsanız CEO olmanıza gerek yok! Günlük hayatınızı daha verimli ve etkili bir hale çevirmek istiyorsanız, bu yazımız sizin için. 😉

Youthall olarak CEO’ların günlük hayatlarında basit ama etkili olan aktiviteleri sizin için derledik:


1) Her gün yeni bir şey deneyin!

Her gün yeni bir şey denemek için yatağınızdan kalkmak kendiniz için ilk bakışta çok zorlayıcı ve stresli bir durum olabilir. Fakat yeni şeyler denemek için çok uçlarda yaşamanıza gerek yok. Mesela her gün okulunuza veya stajınıza otobüsle gidiyorsanız, metroyla veya yürüyerek gitmeyi deneyebilirsiniz. Ya da sürekli evde film izliyorsanız, sinemaya gidip film izleyebilirsiniz.

Buradaki amaç alışkanlıklarımızı az da olsa kırıp yeni şeyler deneyerek aslında etrafımızda olan fırsatları görmemizi kolaylaştırmak ve konfor alanımızdan biraz uzaklaşıp tazelenmek!


2) Oyun oynamayı deneyin!

Oyun oynamayı kim sevmez ki! Ama bu seferki önerimiz sabahtan akşama kadar arkadaşlarımızla oyun maratonu yapmak değil.

Ders çalışırken veya işteyken zaman zaman kendimizi aşırı yorgun hissettiğimiz veya üretken hissetmediğimiz anlar olur. Böyle zamanlarda küçük oyunlar oynamak beynimizi ve genel ruh halimizi kendine getirir. Aynı zamanda küçük bir ara vermemizi de sağlar.

Peki nasıl oyunlar? Örneğin legolarla, oyun hamurlarıyla oynamak veya telefonunuzda çok vaktinizi almayan kısa bir oyun oynamak yorucu bir çalışma periyodundan sonra beyninize ve size kesinlikle iyi gelecektir.


3) Spor ve meditasyonu ihmal etmeyin!

Spor yapmanın vücudumuza ve zihnimize katkıları tartışmasız oldukça fazla.  Spor deyince de yine önceden de belirttiğimiz gibi çok uçlarda düşünmenize gerek yok. Sabahları veya akşamları yarım saatlik kısa bir yürüyüş yapmanız ya da evinizde basit egzersiz hareketleri günlük hayatınızdaki verimi eskisine oranla oldukça arttıracaktır.

Sporun yanında, zihninizi ve bedeninizi sakinleştirmenin ve dinginleştirmenin bir yolu daha var: Meditasyon! Spor yaptıktan sonra yapacağınız 10-15 dakikalık kısa bir meditasyon seansı bünyenizi sakinleştirmenize ve hayatınızdaki veriminizin ve mutluluğun artmasına oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır.


4) Pozitif olun!

Pozitif olmanın anahtar noktası mutlu olmaktan ve hayatta sahip olduklarımıza minnettar olmaktan geçiyor. Hiç birimizin hayatı her gün dört dörtlük olmak zorunda değil. Fakat her sabah uyandığınızda arkadaşlarınıza, ailenize, işinize, okulunuza veya hayatınızın içine dahil olanlar için minnettar olmanız daha güzel bir sabaha uyanmanızı sağlayacaktır. Güzel bir günün sırrı kendinize güzel bir sabah sağlamaktır. Her sabah uyanıp pozitif düşüncelerinizle kendinize güzel gün hediye etmemeniz için hiçbir engeliniz yok! 😉


5) Gününüzü planlayın!

Hayatınızda verimliliğiniz sırrı planlı olmaktan geçer. Belli bir dönem içerisinde yapmayı unutmamanız gereken şeyleri, toplantılarınızı, ödev teslim tarihlerinizi bir defterde veya ajandanızda bulundurmanız, önemli tarihleri unutmamanızı ve zamanınızı daha iyi kontrol edebilmenizi sağlar.

Bunun dışında kendinize günlük yapılması gereken işleriniz için listeler oluşturmanız gününüzü daha iyi öngörebilmenizi ve daha rahat planlamalar yapabilmenizi sağlar. Günlük planlamalar oluşturmanız için daha detaylı bir içeriğe buradan bakabilirsiniz. 😉

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM