Büyüdükçe Kaybetmeye Başladığımız Paha Biçilemez Alışkanlıklarımız

Hayatta gerçek anlamda başarılı ve mutlu olan insanları biraz inceleyince fark edeceğiniz ilk şey sanırım çocuksu bir yapıları olmalarıdır. Bu insanlar çocuksu yapıları sayesinde aslında başarılı olmuşlardır ve ne yazık ki büyüdükçe okul sıraları yollar içinde bu alışkanlıklarımızı kaybediyoruz. Peki, bu unuttuğumuz ama bizi başarıya götürebilecek bu alışkanlıklar nelerdir?


1) Bu alışkanlıklardan ilki gülümsemektir.

Sınırsız mutluluk saçar bir gülümseyiş ve dersler, stajlar işler arasında biz stres ve hayatımızdaki sorunlarımızla baş ederken gülümsemeyi unutuyoruz. Ne yazık ki gülümsememek güçsüzlüğümüzü göstermektedir çünkü yaşanılanlar karşısında ne kadar dik durabilsek de içten içe mutluluğumuzu tutamadığımızı gösterir. Sürekli suratı asık hep aynı yüz ifadesi ile durgun kişiler inşaların zihninde pekte yer edemezler. Mutlu insanlar hafızalarda daha çok yer ediniz ve daha sıcakkanlı görünürler ve bu size iş hayatında ve sosyal hayatınızda mutlu olmanızı ve güçlü kalmanızı sağlar.


2) Çocukken sık sık yaptığımız şeylerden biri de ağlamaktır.

Ne yani şimdi işte ağlayın demiyorum. Ama içinizdeki sıkıntıları içinizde tutmayın. Ağlamak çocuklar için mutsuzluklarını ya da sıkıntılarını haber verme şeklidir. Derdiniz sıkıntınız olunca haber verin size yardım edecek birini bulabilmek için haber verin. İstemediğiniz şeyleri haber verin; istediğiniz şeylerde ısrar edin. Onun için çalışın çabalayın; destek alın, insanlara haber verin düşüncelerinizden hoş bulmadığınız durumlardan. O zaman daha rahat hedeflerinize ulaşırsınız.


3) Büyüdükçe edindiğimiz diğer bir alışkanlık ise oturmak.

Hareketsiz, öylece oturmak ve hareket etmemek. Küçüklerin hiç yerlerinde oturduğunu gördünüz mü? Onlar hareketi severler çünkü hareket etmenin verdiği enerjiyi bilirler. Oturmak her zaman rahatlatıcı ve dinlendirici değildir. Günümüzde okul sırlarında, arabalarda otobüslerde kafeler de işte de ofiste zaten sürekli oturuyoruz. Bu ruha daral getirir. Hayattan ve işten kolayca sıkılmamızı sağlar. Spor stresi yenmek ve vücuda enerji vermek için yapabileceğimiz hareket şekillerinden biridir. Araba kullanmak yerine biraz yürümek. Basit şeylerle hareket oranımızı artırabiliriz.


4) Keşfetmek.

işte çocukların en önemli özelliğidir bu. Sürekli keşfederler çünkü bu dünya onlar için yenidir. Keşfetmek öğrenmek isterler. Büyümek demek her şeyi biliyorsun demek değildir. Aslında bakınca çocuklardan daha az şey bildiğimizi görürüz çünkü bildiklerimizi bile unutmuşuz. İş hayatında da keşfetmek demek kendini geliştirmek anlamına gelir. Yeni şeyler öğrenmek için önce keşfetmen ve keşfetmek için de cesaretinin olması gerekir. Hiç biri yerinde sayan bir kişiyi tercih eder mi birlikte çalışmak için? Sürekli ilerleyen ve ileri adım atan biri yerine niye kendisini güncellemeyen birisi bir iş için tercih edilsin ki?


5) Keşfetmek dedik ama keşif nasıl yapılır? Soru sorarak tabiki de.

Neyi merek ettiğinizi kendinize sorarak, onu nasıl araştıracağınızı ve araştırdığınız şeyi nasıl kullanacağınızı keşfetmek için kafanızın içine soru işaretleri yükleyip onları cevaplamaya çalışarak. Sorular cevapsız kalmak için sorulmaz. Cevaplar senin keşfetmeni ve ilerlemeni sağlar ve cevapları araman yardım eden içgüdü ise meraktır. Daha çok sordukça daha da merak edersin ve böylece sonu bitmeyen bir döngü içince sürekli geliştirirsin kendini ve yaptığın işi de.


6) Son olarak ise hayal kurmak. En son ne zaman hayal kurdunuz?

Çocukken kurduğunuz gibi yaratıcı akıl almaz ama eğlenceli hayalleri tekrar kurdunuz mu kurabildiniz mi? Hayal kurmak da körelebilen bir şeydir. Yeni şeyler keşfedebilmek ve merak güdümüzü çalıştırabilmek için hayal kurmalıyız. Hayal etmediğimiz bir şeyi merak edemeyiz. Merak etmediğimiz bir şeyi araştırıp keşfetmeyiz. Hayal bizim ayaklarımızın yere basmamasını sağlar. Ayağı yere basmayan insanlar en çılgın fikirleri bulup onlar gerçekleştirebilen kişiler değiller midir?

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın