Başarıyı Yakalamak İçin Odaklanmanız Gereken 3 Madde

Her geçen dakikanın dörtte biri öğreneceğiniz daha fazla şey olduğunuzu keşfediyorsunuz. Kodlama mı? Arama motoru optimizasyonu mu? Peki ya, Grafik tasarımı?

Fakat elbette hiçbirimiz bu uğraşları birer sanata dönüştürebilecek yeterli zamana sahip değiliz, öyle değil mi? Kariyer hayatınız için faydalı olacak çoğu şeyden kendinizi mahrum bırakmak zorunda bırakılıyorsunuz. Fakat kendinize hiçbir zaman dur demiyor ve hayatta başarı merdiveni nasıl çıkılır öğrenmeye devam etmek istiyorsanız odaklanmanız gereken noktaları sizin için sıralıyoruz;


1) Mükemmel iletişim becerileri

Bloomberg’in İş Becerileri Rapora göre, çoğu işveren bugün aday kriterleri sıralamasının top numarasına iletişim yeteneği yüksek adayları yerleştirmektedir. Müşterilerinizle, çalışanlarınızla ya da şirket ortaklarınızla konuşurken harcadığınız zamanın etkinliği açık, özlü, net ve ikna edici bir arka plan içermektedir. Fakat çoğu insanın bu özellikleri ortaya çıkarıp sağlıklı bir diyalog yürütmesi sanıldığından daha zordur. İletişim çok fazla konsepti içerisinde barındırır. Eğer iletişim becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız öncelikle onları zayıf yönlerinizle ilişkilendirmelisiniz. Profesyonel iletişim becerileri kurabilmek adına kendinize meydan okumayı deneyin. Sunumlarda, toplantılarda, online tartışmalarda her daim ön planda yer alan insanları dikkatle inceleyin. Farkındalığınızı engelleyen problemi ilk elden çözüme kavuşturun.


2) Liderlik becerileri

Profesyonel iş hayatına adım attığınızda, insanları yönetmeye başladığınız zaman güçlü liderlik özelliklerinin hayatınızda ne anlam ifade ettiğini daha rahat fark edebilirsiniz. Özellikle ekipteki en küçük birey siz iseniz. Grupça çalışıyor olmanızın en büyük avantajı sürekli yönlendirilmeye hazır insanlarla bir arada çalışıyor olmanızdır. Bu tür durumlarda gruptaki kararları hızlı alan, aradaki çatışmayı en aza indirebilen ve grupta imeceyi en kolay sağlayabilen bir birey olmak sizi oldukça değerli kılacaktır.


3) Pazarlama mantığını tam anlamıyla kavramak

Ne kadar profesyonel bir şirketle çalışıyor olursanız olun başarınızın tam anlamıyla tanımını yapacak olan terim, gün sonunda müşterilerinizin yüzde kaçından olumlu geri bildirim almış olduğunuzla ölçülecektir. Bunun bir numaralı sebebi insanların alım kararlarını neye dayandırarak verdiğini iyi kavramış olmaktan geçer. Pazarlama önemli bir yetenek gerektirir. Çünkü müşteri aldığı malın değeri hususunda pazarlayana güven duymak zorundadır. Bu da sizin pazarlama becerinizin ne derece gelişmiş ya da eksik olduğu yargılarını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Fakat her ne olursa olsun bu 3 hususta kendinizi geliştirmiş olmanız, size sağlıklı ilişkiler kurabilmek ve şirket hayatınızda stratejik kararlar almanız adına yardımcı olurken aynı zamanda çalışanlar arasında vasıflı bir lider olarak algılanmanızı sağlayacaktır. Sonuçta bu maddeleri sadece birer reçete olarak algılayabilirsiniz. Sadece nereden ve nasıl başlayacağınıza iyi karar vermenizi öneririz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın