Başarılı Liderlerden En İyi Kariyer Tavsiyeleri 1

Başarılı olmak herkesin hayatta en çok istediği şeydir ve bazen çok iyi bir tavsiye harekete geçmek için harika bir etki yaratabilir. Ancak bu kesinlikle iş tavsiyeleri ile sınırlı değildir. Tüm tavsiyeleri dikkate almak önem taşırken, başarılı insanların tavsiyeleri, yapmamız gerekenlerle birlikte elimizde olanlarla kendimizi motive etmek ve ilham almak oldukça önemlidir. Eğer iş hayatınızda mücadele ediyorsanız; kendi önlerini açmak için çabalamak zorunda olan insanları ele alın, çünkü kariyer yenilgileri kolay değildir, fakat onların üstesinden gelmek de göründüğü kadar imkansız değildir. Asla pes etmeyin, önünüze daha birçok fırsat, deneyim ve başarı gelecek.

Gelecekte kariyerinize ya da şu anda yaşadığınız profesyonel hayatınızda size yol göstermede yardımcı olması için, burada 5 başarılı insandan fantastik ve düşündürücü 5 farklı kariyer tavsiyesi var.

1. Richard BRANSON: Başarısız olduğunuz alanlarla boşa enerjinizi harcamayın.

Richard Branson’un annesi ona pişmanlığın boşa harcanan enerji olduğunu öğretmiş. İnsanların zamanlarını yeni bir proje için enerji harcamak yerine, başarısızlıkları mesken tutarak boşa harcamaları beni daima şaşırtır. The Virgin Grup kurucusu ve başkanı iyi bir girişimci olmayı anlatır: “Tüm Virgin işlerine zevkle koşturdum bu yüzden, yenilgi asla kötü bir tecrübe değildir, sadece bir öğrenme eğrisidir.

2. Mark CUBAN: Dinleyici olun.

Eski bir akıl hocası, Mark Cuban’a en önemli becerinin dinlemek olduğunu öğretmiş. Her toplantının başında, dinlediğini deftere yazmasını ve toplantı boyunca bunları bir hatırlatma olarak kullanabileceğini anlattı. Dinlemek derken, o sadece sessiz olmayı kast etmiyordu, konuşmasının sona ermesini beklemekten bahsediyordu. O, gerçekten diğer insanların ne söylediklerine odaklanmanı söylüyor.

3. Emily HUGHES: Bir çok insanla konuş.

Emily Hughes ortaokuldayken, 2006 Torino Olimpiyat Oyunları için, ABD Artistik Buz Pateni takımında bulundu. Bugün, Google Fiber için danışmanlık yapıyor. Fakat bunların arasında, sporculuktan bilinmeyen yeni bir kariyer yoluna geçerken biraz kaybolmuş gibi hissediyordu.” Devam edemedim, danışmanlığın ne olduğunu bilmiyordum.” Bu yüzden insanlarla konuşmaya başladı, her türlü insanla. Orada hangi endüstrilerin olduğu, hangi tür mesleklerin olduğu ve hangi farklı insanların hangi şirketlerde olduğuyla ilgili keşif yapmak için insanlarla muhabbet kurdum. Bu hangi becerilere sahip olduğumu öğrenmem için bana bir yol oldu, ayrıca istediğim şeyi yapabilmem için hangi becerileri öğrenmek istediğimi gösterdi.

4. Linkedln Pat WADORS: Bir başlık üzerine iş tecrübesi seç.

Pat Wadors, LinkedIn küresel yetenek organizasyonunun kıdemli başkan yardımcısı, önemli bir tavsiyede bulunuyor. “Kariyerine başlamak, herkes için her kariyer evresi için iyi bir şeydir. Yanal hareket alacaksın. Endüstri değiştireceksin. Aradığın başlık değilse, bu bir tecrübe ve beceridir. Bir başlık üzerine sabitlenme ya da marjinal gelişmeler üzerine.”

5. Jerry SEINFELD: İyi iş yapmaya odaklan, kendi reklamını yapmaya değil.

Biraz zaman önce, Jerry Seinfeld Reddit AMA oturumunda önemli bir kariyer tavsiyesi önerdi. Daha fazlasını yapmak için kendinizi teşvik etmeniz yanlış bir tavsiyedir. Bu, en kötü öneridir. En iyi tavsiye, kendi işini yapman ve başka bir şey için endişelenmemendir.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.