Başarılı İnsanlardan Altın Değerinde 12 Hayat Dersi

Herkesin hemfikir olduğu bir konu varsa o da hepimizin çeşitli hatalar yapmış ve bunlardan ders çıkarmış olduğumuzdur. İnsan hatalarıyla olgunlaşıyor, başarı da hata yapa yapa kazanılıyor. Ama her şeyi kendimiz deneyimleyemeyiz değil mi? Gelin bugün başarılı olmuş insanlardan 12 tavsiye alalım ve onların deneyimledikleri sayesinde başarıya yaklaşalım:

1) Hayat kısa ve yaşamak için buradasın!
Hayat mutsuz olarak yaşamak için çok kısa. Eğer sevmediğiniz bir işiniz, sizi umursamayan bir patronunuz, sizi heyecanlandırmadığını hissettiğiniz bir kariyeriniz varsa bugün bunun için bir şeyler yapın! İleride bunu yapmadığınız için pişman olmak yerine bir şeyleri değiştirmeyi seçin.
2) İlişkilerde küçük şeyler aslında oldukça büyüktür.
Başarılı insanların genelde çevreleri geniş, arkadaşlık ilişkileri kuvvetli olur. Sadece tanışıklıktan değil gerçek bir iletişimden bahsediyoruz. İlişkileri geliştirmek başarıyı yakalamak için oldukça önemli bir adım. İlla bunun için çok büyük bir şeyler yapmanıza gerek yok. İlişkileriniz için atacağınız küçük adımlar sandığınızdan daha büyük etki yaratacak.
3) Başarı içeriden başlar.
Pek çok başarılı insan iş hayatı ile ilgili tek bir ayrıntı kaçırmazken sağlığını geri planda tutar. Meşgul, üretken ve başarılı olmak güzel, ama zirveye ulaşmak için sağlığınızı korumanız gerek. Beslenmenize, egzersizlerinize ve dinlenmeye dikkat ettiğinizden emin olun.
4) Sosyal hayatınız için “Çevrimdışı” olun.
Facebook, Twitter, Instagram’da saatler harcamak, sürekli mesajlarınızı ve e-maillerinizi kontrol etmek düşündüğünüzden çok daha fazla zamanınızı alıyor. İletişim insanlarla gerçek hayatta zaman geçirmek anlamına geliyor. Konuşun, etkileşim halinde olun, iletişim kurun.
5) Dünya sizin üniversiteniz!
Öğrenmeye, bilgilenmeye çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Herkesten öğrenilecek bir şeyler vardır. Her gün yeni bilgiler kazanmaya bakın. Kafanızı kurcalayan durumları geri plana atarak ana odaklanmak bunu sağlamanıza yardımcı olacak.
6) İyi şeyler çeşitlilikten gelir.
Bildiklerinize takılı kalırsanız yeni bir şey öğrenmeniz mümkün olmaz. Başarılı insanlar esnek ve çevik olur ve kendini ne doğrultuda değiştirmesi gerektiğini bilir. Her fırsattan en iyi şekilde faydalandığınızdan emin olun.
7) Başarı artarak ilerler.
Tek günde hayallerini gerçekleştiren insanlar nadir görülür. İyi bir kariyer sahibi çoğu insan buna aylarını, yıllarını ayırır. İşin sırrı her gün çok çalışmak ve küçük zaferlerin bile ne kadar motive edici olduğunu hatırlamakta saklı. Başardıkça hedefleriniz büyüyecek, daha büyük hayaller kurmaya ve onları gerçekleştirmeye başlayacaksınız.
8) Birlikte başarmak daha iyidir.
Çoğu insan tek başına başarmak ister, ama başarı bir takım işidir. Her büyük hayal gerçekleşmek için güçlü bir takım bekler.
9) Endişeleriniz size hükmeder.
Bir sorun karşısında yaşadığınız endişe sizi çözümü bulmaya teşvik eder. Ama eğer “Ne olacak şimdi?”lerle ve kötü senaryolarla kafanızı yorarsanız endişeniz bir problem haline gelir. Endişelenmek yerine sorunu çözmeye ve zorluğun üstesinden gelmeye odaklanın.
10) Başarısızlık hayatın sonu değil.
Kabul etmek istemesek de başarısızlık başarının aşamalarından birisi. Başarısızlık bir son değil, bir dahaki sefer daha iyisini yapabilmek için bir fırsat. Yenilgi ile pes etmeyen, bir daha denemeye cesaret edenler başarıyı yakalayan insanlar oluyor.
11) Küçük şeylerin mutluluğunuzu bozmasına izin vermeyin.
Çoğumuz çok basit şeylerden derin üzüntülere kapılıyor ve mutluluğumuzu bozmasına izin veriyoruz. Her zaman mutlu olmayı seçin, çünkü yaşamak ve mutlu olmak bir seçenek aslında. Giden zamanlarınız bir daha gelmeyecek, öyleyse yaşadığınız andan keyif alın.
12) Yeteneklerinizi keşfedin ve başarıyı o yolda yakalayın:
İşiniz isteklerinizi karşılamıyorsa belki kendiniz için doğru işi yapmıyorsunuzdur. Sevdiğiniz işi yaptığınızda çalışırken aynı zamanda eğlendiğinizi göreceksiniz. Başarılı ve mutlu olmak sevdiğiniz işi yapmaktan, bu da yeteneklerinizi keşfetmekten geçiyor.

Başarıyı yakalamak için sadece kendi yaptıklarınızdan değil, başkalarının yaptıklarından da ders almalısınız. Bu 12 madde bu anlamda size fayda sağlayacak. Başarabilirsiniz, size güveniyoruz 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın