Başarılı Bir Öğrenci Olmak İçin Yapmanız Gereken 4 Şey

1) İlk önce istediğinize karar verin!

Başarının ilk adımı neye ulaşmak istediğini belirlemekle başlar. Birden fazla hedef belirlediğinizde başarıya ulaşmak zorlaşır. Mesela, bir üniversite öğrencisi olarak; hem yüzme kulübünde en iyi yüzücü, hem tiyatro kulübünde en iyi oyuncu, hem de dans kulübünde en iyi dansçı olmak istiyorsunuz. Bütün bunları yapabilmeniz için bir gününüzün 24 saatten fazla olması lazım haliyle! Ne istediğiniz konusunda ne kadar çok kararlı olursanız, temelden o kadar sağlam adım atmış olursunuz.  Bu yüzden hedefe ulaşmanız için sizin için en uygun olan seçeneği belirlemek en önemlisi J

2) Hedefiniz için yollar belirleyin!

Şimdi araştırma zamanııııı! Belirlediğiniz hedef için ilk olarak tecrübeli kişilere danışmalısınız. Sizin için yararlı olabilecek yazılı basından, internetten, hocalardan bilgi almanız attığınız önemli adımlardan biri olabilir. Sonraki aşamada edindiğiniz bilgilerden lazım olmayan kısmını eleyip bir liste haline getirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Kendinize göre yollar bulmak sizi daha çok motive eder, çalışmak için daha hevesli olursunuz. Unutmayın hedefiniz için en doğru seçenek sizi her zaman başarıya götürür!

3) Ne olursa olsun vazgeçmeyin!

Başarıya ulaşmak her zaman kolay olmayabilir. Ama her sorunun bir çözümü olduğunu aklınızdan asla çıkartmayın. Örnek vermek gerekirse; bölüm dersinin yüksek beklediğiniz bir sınavından düşük not aldığınızı varsayalım. Bu durumda yaşadığınız hayal kırıklığı umutsuzluğa kapılmanıza sebep olabilir. Bunun yerine sorunun temeline gidip, yani notunuzun düşük olmasının nedenini bulmanız çözüme daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır. Bazen arkadaşlarınız veya aileniz bile size destek olmayabilir. Böyle durumlarda bile önünüze çıkan engellerin hedefiniz için bir köprü olduğunu unutmayın.

4) Başarınızın devamlılığını sağlayın!

Sizin de başarının ne kadar zahmetli olduğunu düşündüğünüzü tahmin ediyorum. Bu yazımda detayları atlamadan yazmak istedim. Son madde ise çok önemsenmeyen fakat en kritik noktalardan biri, süreklilik. Aslında demek istediğim; başarı kadar, bu süreci devam ettirebilmek yani bir döngü haline getirebilmek de önemlidir. İşte bu devamlılığı sağlayabilmek, en az amacınıza ulaşmak kadar önemlidir. Emek verdiğiniz her şeyin olumlu dönüşünü alacağınıza inanın. Mazeretten uzak,  azim ve istikrar başarının sürekliliğinin temel ilkelerinden. Hedefiniz için mutlaka inandığınız yoldan ayrılmayın.

Beray Velioğlu

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.