Başarı için motivasyon neden önemlidir?

Hayatımızda motivasyon olmadan, başarı için çabalamak ve içsel mutluluk elde etmek zor. Çalışmaya istekli değilseniz sınavınızı nasıl geçersiniz? Ve tüm vaktinizi, iç güdüler yerine (kişisel mutluluk hedefine odaklanmak yerine) dış güdülere (etrafınızdakileri övgü veya başarı elde etmek için memnun etmek için) harcıyorsanız nasıl mutlu olabilirsiniz?

Bu nedenle, öz sevgi ve memnuniyet hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için, motivasyonun başarı için hayati önem taşıdığı nedenleri ve sonsuz mutluluğu nasıl elde edebileceğinizi listeledik.

1. Enerjiniz Artar

Motive olduğunuzda, tüm vücudunuz adrenalin ile pompalanır ve kendiniz için belirlediğiniz hedefleri tamamlamanıza yardımcı olur ve bu da enerji seviyelerinin yükselmesine neden olur. Örneğin, üzerinde çalıştığınız bir proje için heyecanlandığınızda, nadiren yorulursunuz. Ve parti dışındayken, bütün gece boyunca sorunsuz bir şekilde dans edebilirsiniz.

Kendi görevlerimiz ve hedeflerimiz üzerinde sorumluluğa sahip olduğumuzda, sonuçlara daha odaklı ve tutkulu olduğumuzda, enerji seviyelerimizin arttığını anında görüyoruz. Bu, iş motivasyonunun enerji seviyemizi yükseltebileceğini ve daha iyi performans göstermemizi sağlayabileceğini kanıtlamaktadır.


2. Sizi Mutlu Eder

Motivasyon, kilo vermek veya yeni bir işi güvence altına almak gibi bir şeyi başarma kararlılığı yaratır ve başarılı olduğunuzda sonuçlarınızdan memnun kalırsınız. Bu yüzden, eğer kendinizi motive etmeye ve yeni hedefler koymaya ve ulaşmaya devam ederseniz gerçekten mutlu hissedeceksiniz.

Başarı her ne kadar motivasyonun kökü olsa da, mutluluk motivasyonu belirleyen temel istekdir. Bu nedenle, hem mutluluğunuzun hem de motivasyon seviyenizin artmasını sağlamak için, kendinize küçük zorluklar koyun ve kademeli iyileştirme ile tatmin olmayı öğrenin.


3. Bulaşıcıdır

Ekipten biri motive olduğunda, daha fazla çalışanın işe alınmasına ve yönlendirilmesine neden olarak meslektaşlarına sıyrılma olasılığı yüksektir. Bu aynı zamanda kişisel hayatınızla da ilgilidir. Olumlu biriyle zaman geçirdiğiniz zamanı düşünün; pozitiflikleri size zarar verdi ve daha üretken hissettirdi mi? Eğer öyleyse, pozitif enerjinizin etrafınızdakileri nasıl etkileyebileceğini düşünün ve bunun sonucunda kendilerini daha motive hissettirmelerini sağlayın.


4. Performansınız Artar

Araştırmalara göre motivasyon, başarının en önemli belirleyicisidir ve başarı yüksek performansla elde edilir. Sizi neyin daha iyi yapmaya teşvik ettiğini anlayarak, doğal olarak daha iyi bir işçi olacak ve kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanacak ya da kişisel hedeflerinize ulaşacaksınız. Motive olmanıza yardımcı olmak için kendinize bir ödül sistemi kurmaya çalışın. Büyük bir şey olmak zorunda değildir; Starbucks’tan bir fincan kahve gibi küçük bir şey olabilir ya da en sevdiğiniz çikolataya kendinizi ikram edebilirsiniz.

İlgini Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ