Arkadaşlarıyla Eve Çıkacaklar İçin Hayat Kurtaran 4 Tavsiye

Hayatta en güzel en eğlenceli yıllar üniversite zamanlarıdır. Bu zamanları arkadaşlarıyla güzel bir evde daha keyifli hale getirmek isteyenler için hayat kurtarıcı 4 tavsiye sizi bekliyor.

1) Doğru Arkadaş Seçimi

Okul dışındaki çoğu vaktinizi evde geçireceğinizi düşünürsek eve çıkacağınız arkadaşlarınızı doğru seçmeniz gerekir. Arkadaşlarınızın gerçekten kafa dengi olmasına ve iyi anlaşmanıza dikkat edin. Kendi hayat tarzınıza yakın insanlarla ev arkadaşı olun. Her gün kavga edeceği, anlaşamayacağı insanlarla evini paylaşmayı kim ister öyle değil mi? Bundan dolayı üniversite hayatınızın ilk yılında eve çıkmak için ısrarcı olmayın. İlk yıl okulunuzun yurdunda kalabilir ve arkadaşlarınızı, ortamı daha iyi tanıyabilirsiniz.

2) Ev Seçimi

Arkadaşlarınızı belirlediniz şimdi hep beraber ev seçme aşamasındasınız. Öncelikli tercihiniz evin eşyalı olması olsun. Malum öğrencisiniz birçok masrafınız var bir de eşya almak için masrafa girmeyin. Bir liste yaparak zamanla ihtiyacınız olan şeyleri alabilirsiniz. Son model televizyonunuz, birbiriyle uyumlu koltuk takımınız olmasa da olur. Seçeceğiniz evin okula yakınlığına ve ulaşımına da dikkat edin. Tüm vaktinizi yolda geçirmek bu yüzden derslerinize geç kalmak istemezsiniz diye düşünüyoruz. Evinizi belirlediyseniz taşınmadan önce mutlaka sözleşme yapın ve evin musluğunu, pencerelerini, kapısını iyice kontrol edin.

3) Kurallar

Arkadaşlarınızla bir araya gelip eviniz için bazı kurallar koymalısınız. Dersten çıkıp yorgun bir şekilde eve geldiğinizde kendinizi tanımadığınız insanlarla dolu bir partide bulmak istemezsiniz öyle değil mi? Bundan dolayı ev arkadaşlarınızla iletişiminiz güçlü olsun. Birbirinizin alanlarına saygılı olun. Eviniz için iş bölümü yapın, herkesin görevleri olsun. Bu sayede mutfakta bir haftadır temizlenmeyi bekleyen bulaşıklar, birikmiş çöpler görmekten kurtulursunuz. Unutmayın iş bölümü hayat kurtarır.

4) Tutumluluk

Tutumlu olmak en önemlisi. Daha öncesinde aileniz her şeyi sizin için ayarlıyordu ama artık öyle değil.Bütçenizi tek başınıza kontrol etmeyi öğrenmeniz gerek. Açık lamba bırakmayın, sularını boşa harcamayın! Ay sonunda doğal gazın, elektriğin kesilmemesi için öncesinde bu tarz önlemler almalısınız. Yemek yapmayı da öğrenin. Her gün dışarıdan yemek söylemek bütçenizi ve sağlığınızı oldukça zorlayacaktır.

Umarız arkadaşlarınızla çıkacağınız evinizde hayatınızda hiçbir zaman unutamayacağınız güzel anılarınız olur!

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.