Antalya’da Öğrenci Olmak

Turizmi, tabiatı, iklimi ile Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri; Antalya’da okumak için hazır mısın? Belki tatile gittin belki de yolun bir kere Antalya’dan geçti ama öğrenci olarak ilk kez gideceksen, oradaki yaşam hakkında kafan karışık olabilir. Youthall ekibi olarak senin için buradayız ve “Antalya’da konaklama, ulaşım nasıl? Alışveriş ve yeme-içme mekanları nerelerdedir?” gibi birçok sorunu yanıtlayacağız. Hadi şimdi Antalya’yı birlikte keşfedelim! 🙂


Antalya’da Ulaşım İmkanları

Turizm şehri olmasından ötürü ulaşımın oldukça önem kazandığı bu şehrimizde öğrenciler de bu konudan fazlasıyla yararlanmaktadır. Çeşitli ve bol hatlar ile kolay ulaşım sağlanan Antalya’da ilk öncelikle kart çıkarmanız gerekmekte. “Antalya Kart” olarak geçen bu karta online olarak buradaki linkten başvurunu gerçekleştirebilirsin. Aynı zamanda Antalya’da bulunan Doğu Garajı ve Çallı’da bulunan kart merkezlerinde kartınızı çıkarmanız mümkün. Çoğu büyükşehirde olduğu gibi belgelerinle kartını çıkarabilirsin. Akdeniz Üniversitesi’nden geçen tramvay hattı ve kıyı bölgesinde, Konyaaltında bulunan nostaljik tramvay öğrencilerin sık kullandığı hatlardandır. Antalya ulaşımına dair daha detaylı cevaplar ise bu linkte! 🙂


Antalya’da Konaklama ve KYK

KYK bütün şehirlerde olduğu gibi standarttır. Aylık 850 TL gibi bir ücreti olan KYK diğer seçeneklere nazaran daha uygun olduğu için fazla tercih edilen bir seçenektir.

Yurtlar da üniversitenin kendi yurtlarına ek olarak özel yurtlar bulunmakta. Aylık ortalama yurt ücreti 1000 TL olan yurtlar, tek kişilik olduğu zaman 3000 TL gibi bir ücrete sahip olmaktadır.

Antalya’da bu seçeneklere ek olarak da apartlar tercih edilmektedir. İçinde mutfağı, banyosu, interneti, yatak vb. ev yurt karması olan bu apartlarda odadaki kişi sayısına bağlı olarak ücretleri 1000-1500 TL arasında değişmektedir. Yine kendi evine çıkmak isteyenler için ev kiralarının ortalamada olduğunu söyleyebiliriz. Ama ilk kez Antalya’da yaşamayı deneyimleyecekseniz şehri daha iyi keşfetmek için ilk seneden eve çıkmak yerine yurtta kalmanı önerebiliriz.


Antalya’da Sosyalleşilebilecek Mekanlar

Turizm şehri olan Antalya denince akla ilk gelen koylar ve plajlardır. Bunlara ek olarak da Olimpos Antik Kenti, Aspendos, Yanartaş Mağarası gibi gezilecek birçok tarihi doğal güzellikleri keşfedebilirsin. 

Antalya merkezine ilk geldiğinde uğraman gereken yerlerden biri Kaleiçi’dir. Dar ve kıvrımlı sokakları ile denize inen yollarında arkadaşlarınla keyifle gezebilir, tarihi havasıyla kendini şehirden uzakta hissedebilirsin. Kaleiçi sokaklarında kafelerden, alışveriş dükkanlarına, restoranlardan müzelere kadar öğrencilik hayatın boyunca keyifli anılar biriktirebilirsin. Ayrıca Muratpaşa’da bulunan Işıklar Caddesi de arkadaşlarınla mekanlarda oturup sohbet edebilmek için önerilen yerler arasındadır. 


Alışveriş Yapılan Mekanlar 

Çoğu öğrenci şehirleri gibi alışveriş için birçok alışveriş merkezi bulunmakta. Terra City, Depo, Özdilek, Mall of Antalya, Mark Antalya ve daha niceleri alışverişin yanında yeme-içme ve eğlence için tercih edilebilecek mekanlardır.  

Daha avm değil de çarşı , pazar tarzı yerler sevenler için de seçenekler boldur. Çarşamba Pazarı, Cumartesi Pazarı, Elmalı Bazaar karşımıza çıkan seçeneklerden birkaçıdır. 

Umarız senin için hazırladığımız bu rehber, şehirdeki ilk günlerinde sana yardımcı olur. Antalya’yı seveceğinden ve burada harika anılar biriktireceğinden eminiz. Youthall ekibi olarak sana keyifli ve başarılı bir üniversite hayatı diliyoruz. 


İlginizi çekebilir: Bursa’da Öğrenci Olmak

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın