5 Dakikada LinkedIn Profilinizi Güçlendirecek 8 Hareket

Oldukça önemli bir network aracı olan LinkedIn sosyal ağında kendini ön plana çıkarmaya çalışan milyonlarca kullanıcı arasında ayırt edilebilir olmak kolay bir şey değil. Ama imkansız da değil. Birkaç küçük hareket ile uyandıracağınız etkiyi görebilirsiniz. Sadece beş dakikada LinkedIn profilinizi bir üst seviyeye çıkartabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!

1.   Profilinizi Herkese Açık Yapın

Hesap ayarlarından profilinizin herkese görünür olup olmadığını kontrol edin. Bu şekilde aramalarda kolaylıkla gözükebilirsiniz.

2.   Lokasyonunuzu Güncelleyin

Bu iş verenler ve müşteriler tarafından kolay bulunmanızın dışında online iş ağınızı çevrimdışı da yapmada da fayda sağlar. Sizle aynı

şehirde olduğunu bilen insanlar belki de sizi bir kahve içmeye çağırır.

3.   Onaylanan Yetenekleriniz Hakkında Stratejik Olun

Yetenekler bölümünüzde sizi daha aranabilir hale getiren anahtar kelimeler ve kim olduğunuzu ve neler yapabileceğinizi anlatabildiğiniz özellikler olmalı. O yüzden şu üç adımı yapın:

  • Anlamsız özellikleri silin. (Örneğin: Sosyal medya hakkında eğitim almadıkça ve profesyonel sayfaları yönetmediğiniz sürece sosyal medya konusunda uzman yazmayın. )
  • Sektörünüzdeki ve rolünüzdeki birisi için önemli olan becerileri ekleyin.
  • En önemli yeteneklerinizin en üstte olması için sıralamayı düzenleyin

4.   Size Özel Bir URL Oluşturun

Özel bir URL, profilinizin başkaları tarafından paylaşılmasını kolaylaştırır. Sizi bulamayacaklarına dair endişe etmenize gerek yok.

5.   Arka Plan Ekleyin

Bu sizin yaratıcılığınızı göstermenizi ve profilinizi vurgulamanızı sağlar. Arka plan fotoğrafınız ile insanlara neler yaptığınızı kolaylıkla gösterebilirsiniz.

6.   Profil Fotoğrafınızı Güncelleyin

LinkedIn’e göre vesikalık fotoğrafı olan profiller hiç fotoğraf olmayan profillere göre 14 kat daha fazla görüntüleme alıyor. Açık, profesyonel ve sadece sizi içeren bir fotoğraf yüklemelisiniz.

7.   İletişim Bilgilerinizi Ekleyin (Varsa Güncelleyin)

E-posta adresinizin, telefon numaranızın (rahat hissederseniz), web sitesi ve diğer profesyonel sosyal medya platformlarınızın profilinizde olduğuna emin olun.

8.   Başlığınızı Geliştirin

Bu alan işverenleri ve müşterileri etkilemek için önemli bir fırsattır. Öne çıkmanıza yardımcı olacak nitelikler ekleyin. ’’Fırsat Arayışında’’ gibi bir maddeyi silmelisiniz. İyi firmalar ’’ Müşteri Arayışında’’ gibi bir şey söylemezler. Bunun yerine onlara ilgi çekici olduklarını gösterirler.

Son olarak, profilinizi güncellediğinize göre durmayın. Her hafta sadece 15 dakikanızı aktif gözükmek için LinkedIn’de geçirin. Günde sadece bir eylem gerçekleştirerek aranabilirliğinizi artırdığınızı göreceksiniz.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.