5 Cevapta “Neden Erasmus?”

İlk olarak “Erasmus nedir?” sorusuna cevap vererek başlayalım. Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus programı üniversiteler arası ve ülkeler arası yapılan öğrenci değişikliği sayesinde bu programa katılmaya hak kazanmış öğrenciler için bulunmaz bir nimettir. Peki neden Erasmus?

Gerek akademik bir kariyer yapmak isteyenler için gerekse saha da iyi bir pozisyonda yer almak isteyenler için kendilerini diğer adaylardan ayırmalarını sağlayacak bir değişim programdır.


HAYATTA BİR KEZ KARŞILAŞILABİLECEK BİR FIRSAT

Hepimiz üniversite yıllarının bir daha gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz ve Erasmus programı gerek eğitim alanında gerek yaşanılacak tecrübe açısından sizler için eşsiz bir deneyim olacaktır. Hayatınızda bir daha hem yurt dışına gidip hem gittiğiniz ülkeye göre belli bir miktar hibe alma fırsatını elde edemeyebilirsiniz.


YURTDIŞINDA EĞİTİM

Günümüz şartlarında insanlardan talep edilen iş gücü tamamı ile beyin gücüne ve bilgi birikime dayanmaktadır. Erasmus değişim programı sayesinde dünyada isim yapmış okullarda bir dönem boyunca eğitim görmek mümkün. Özgeçmişiniz de yer alacak köklü bir üniversite sizin tam anlamıyla aranılan elamanların başında yer almanızı sağlar. 🙂 Ayrıca gittiğiniz okulda hocalarınızla aranızı iyi tutarsanız ve onlara kendinizi gösterebilirseniz size dönem sonunda başvuracağınız staj için referans olabilirler. 🙂


ÜLKE DIŞINDA YAŞAM DENEYİMİ

Günümüzde pek çoğumuzun başlıca hedefi kariyerinde zirveyi oynamak ve ülke dışında işler yapmak yani küreselleşmek. Erasmus değişim programı bizlere bunun için bulunmaz bir fırsat sağlıyor. Belki de bu değişim programı o okulda ya da okulun sağlayacağı imkânlarla yurt dışında zirvede bir kariyer elde etmenizi sağlayacaktır.


ÜLKENİN ADINI YUKARILARA TAŞIMAK

Nasılda haklı bir gurur olur bir düşünsenize… Gittiğiniz okulda elde ettiğiniz başarılar ile adınızı herkese duyurduğunuzu ve sizinle değişime giren öğrencinin de sizin kadar şanslı olduğunu orada onlara gösterdiğinizi… O da sizin okulunuzda gayet kaliteli ve nitelikli bir eğitim alacak ve döndüğünde bundan herkese bahsedecek.


ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMINI HEDEFLERKEN YÜKSEK BİR ORTALAMAYA SAHİP OLMAK

Bildiğiniz gibi Erasmus değişim programından yararlanabilmek için yüksek bir ortalamaya sahip olmak gerekmektedir. Eğer hedefinizi bu yönde tutarsanız zaten derslerinizde başarılı olursunuz ve Erasmus değişim programına katılmaya hak kazandığınızda emeklerinizin karşılığını almanın haklı gururunu taşırsınız.

Pek çoğumuzun üniversite eğitimi sürecinde üzerine fazlaca düşündüğü Erasmus öğrenci değişimi programının neden gerekli olduğuna dair ufak bir yazı hazırladım. Tabi ki yalnızca eğitim değil bir de bunun gezmesi, yeni yerler keşfetmesi var. 🙂


Eğer ki ben hem dersimi çalışırım, sorumluluklarımı yerine getiririm hem de sosyal hayatımı doyasıya yaşarım, bu dengeyi kurabilirim diyorsanız Erasmus sizin için harika bir fırsat.

Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle…

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın