2019 Yılında Stajyer Alacak 30 Şirket

Pek çok şirket, staj başvuruları için ilan çıkmaya başladı. Uzun dönem ve yaz dönemi stajları için ağırlıklı olarak şubat-mart-nisan aylarında stajyer başvuruları kabul ediliyor. Başvurular kariyer portallarından, şirketlerin kendi web sitelerinden veya sosyal medya üzerinden yapılıyor. İngilizce bilmek pek çok şirket için olmazsa olmaz kriter. Ayrıca artık şirketlerde 6 aya, 1 yıla yayılan uzun dönemli stajlara daha çok rastlanıyor. 30 şirket 2019 yılında 6 bin 163 öğrenciyi staja alacak. İşte o şirketler.

Garanti Bankası 500

Garanti Bankası, genel müdürlük birimlerinde yaz döneminde yaklaşık 100 öğrenciye, ticari şubelerinde ise yaklaşık 45 öğrenciye staj imkanı vermeyi hedefliyor. Üniversite ve bölüm ayrımı gözetilmiyor. Üniversite öğrencilerinin dışında, yılda ortalama 350 ticaret meslek lisesi öğrencisine de staj imkanı sunuluyor.

Yapı Kredi 600

Yapı Kredi yaz stajı için genel müdürlük ve şube programlarına yaklaşık 600 stajyer alınması hedefleniyor. Her iki program için üniversitelerin iktisadi idari bilimler ve mühendislik fakültelerinde 2. ve 3. sınıf öğrencilerin başvuruları değerlendirilecek. Genel müdürlük stajı için dijital trendleri takip eden, yenilikçi fikirlere sahip öğrenciler, şube içinse bankacılık ve finansa ilgi duyan öğrenciler değerlendirilecek.

Allianz Türkiye 80
Allianz Türkiye’de 2019 yılında yaklaşık 80 öğrenci K.A.M.P adı verilen staj programına dahil edilecek. Hedef kitle genellikle 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri. Ağırlıklı olarak matematik, işletme, endüstri, bilgisayar, elektronik mühendisliği, sosyal bilimler, aktüerya gibi branşlar öncelik verilen bölümler arasında.

Anadolu Efes 190
10 Numara Deneyim Staj programları kapsamında 30 uzun dönem, 160 kısa dönem olmak üzere 190 öğrenci staja alınacak. Çoğunlukla 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilere öncelik veriliyor. İyi derece İngilizce bekleniyor. 2018 yılında merkez ofisteki yeni mezun pozisyonlarda işe başlayan tüm çalışanlar eski stajyerlerden oluştu.

Anadolu Sigorta 50
Yaklaşık 50 stajyer alınacak. Öğrenmeye istekli, enerjisi yüksek, yaratıcı bakış açısına sahip ve potansiyeli yüksek öğrenciler aranıyor. Adaylara önce yetenek testi yapılıyor, başarılı olanlar bireysel mülakata davet ediliyor.

Arçelik 250
Bu yıl 250 stajyer alımı hedefleniyor. Fresh Start staj programı için üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan, iyi derece İngilizce bilen adaylar aranıyor.

Program kapsamında Arçelik’te staj yapan öğrenciler, yaz döneminde 2 ay tam zamanlı görev alıyorlar, staj süreleri boyunca bir mentor eşliğinde projelere dahil olurlar. Stajlarını tamamlayan öğrencilere, iyi bir performans sergilemeleri durumunda kadroya geçme fırsatı tanınıyor.

Bosch 780
Bosch, bu yıl yaklaşık 780 öğrenciye staj imkanı sağlamayı planlıyor. Stajyer alımlarının büyük bir çoğunluğu mühendislik bölümlerinden oluyor. Bunun yanı sıra işletme, iktisat, enformatik gibi bölümlerden de stajyer alımı yapılıyor. 3. ve 4. sınıf üniversite öğrencileri arasından stajyer alımı yapılıyor.

CarrefourSA 100
2018 yılında 80 kişilik bir stajyer alımı yapan CarrefourSA, 2019 yılında bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. Grafiker, mimar, mühendis, veteriner hekimlik gibi farklı rollerden oluşan geniş bir pozisyon yelpazesi olduğundan bölümleri ve okullarından bağımsız, perakende sektörüne gönül vermiş gençlere ulaşmayı hedefliyorlar.

EY 150-200
Bu yıl 150-200 arası stajyer alımı planlanıyor. Üniversite son sınıf öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve mezun adaylar staj programına dahil ediliyor. İktisadi idari bilimler fakültesi, mühendislik ve hukuk fakültesi’nden işe alımlar yapılabiliyor. Kış stajları için her yıl kasım ayı itibarıyla başvuru süreci başlatılıyor. Yaz stajları için ise ihtiyaç olması halinde ilan açılıyor.

FLO 95
FLO Mağazacılık ağırlıklı olarak genel müdürlük ve fabrikalarda görevlendirilmek üzere her yıl 45 lise öğrencisine staj imkanı sağlıyor. 50 üniversite öğrencisi de genel müdürlük bölümlerinde görevlendiriliyor. Öncelik, zorunlu stajı bulunan lise son sınıf öğrencilerinde ve üniversite 3’üncü ya da 4’üncü sınıfta okuyan öğrencilerde.

GE 50
2019 yılında yaklaşık 50 stajyer alımı planlanıyor. Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri stajyer olarak alınıyor. Ağırlıklı olarak mühendislik bölümlerinde okuyan, ortalamanın üzerinde bir akademik başarıya ve iyi bir İngilizceye sahip, dinamik, öğrenmeye açık ve ekip çalışmasına uygun öğrencileri adaylar değerlendiriliyor. Toplam staj süresi 6 ay.

Hepsiburada 20
Şu anda birlikte çalıştıkları 32 stajyere ek olarak, 2019 yılı içerisinde 20 yeni stajyeri daha alacaklar. Stajyerler uzun dönem, yaz dönemi, mesleki ve beceri eğitimi görenler olmak üzere 3 farklı grupta değerlendiriliyor. Üniversite ayrımına gitmeksizin, öğrenmeye açık, yaratıcı, teknolojiye meraklı, e-ticaret sektörüne ilgi duyan öğrencilerler aranıyor.

Kibar Holding 530
Kibar Holding ve grup şirketlerinde üç farklı staj programı uygulanıyor. Bu sene K-Team Genç Yetenek Staj Programı’na yaklaşık 30 öğrenci, Kibar Grubu’nda üniversite yaz dönemi staj prograna yaklaşık 300 öğrenciyle, meslek liseleri zorunlu staj programına da yaklaşık 200 öğrenci alınacak. Ağırlıklı olarak mühendislik fakültesi öğrencileri tercih ediliyor.

LC WaIkIkI 300
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 300 öğrenciye staj imkanı tanınacak. Operasyon ekipleri için ağırlıklı olarak meslek liselerinden pazarlama ve perakende/satış elemanlığı, giyim üretim teknolojisi, kadım giyim modelistliği, üniversitelerden ise tekstil, endüstri mühendisliği, moda tasarım, destek birimlerimiz için de bilgisayar mühendisliği, işletme, muhasebe, dış ticaret bölümlerine ağırlık veriliyor. Stajyerlerin haftada minimum 3 iş gününü staja ayırmasını bekleniyor.

Mavi 40
Bölümlerin ihtiyaçları doğrultusunda 35-40 stajyer alınması planlanıyor. Çoğunlukla üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve zorunlu stajı olan öğrencilere staj imkanı sunuluyor. Bu yıl daha fazla öğrenciye ulaşabilmek adına staj programı 2. sınıf öğrencilerine de açılıyor.

MediaMarkt 50
MediaMarkt Türkiye 50’nin üzerinde stajyer alacak. Stajyer seçimlerinde teknolojiye merak duyan ve perakende sektörünün dinamizmine uyum sağlayabilecek olan adaylar değerlendiriliyor. İlanlar 25 Mart’ta açılıyor.

Mercedes-Benz Türk 245
Bu yıl PEP uzun dönem staj programı kapsamında 85, yaz stajı kapsamında ise 160 stajyer alımı yapılacak. Adaylarda İngilizce veya Almanca olmak üzere en az 1 yabancı dil şartı aranıyor. Uzun dönem staj programı için lisans 3. sınıf veya yüksek lisans kriteri bulunuyor. Uzun dönem staj için başvuru tarihi 15 Ocak–31 Mart, yaz stajı için ise 1-31 Mart.

Metro 70
Yaklaşık 70 öğrenci stajyer olarak alınacak. Bunların 30’u uzun dönem lise stajyeri olurken, 25’i zorunlu stajı olan üniversite stajyeri olacak. 15’i ise yaz aylarında 3 ay boyunca tam zamanlı projelerde destek olacak olan, üniversite son sınıfta yarı zamanlı çalışmaya devam eden Career Mix stajyerleri. İktisadi idari bilimler ve mühendislik fakültelerinin yanı sıra gastronomi ve otelcilik bölümlerinden de adaylara bakılıyor. Son 3 yılda stajyerlerin yüzde 45’i kadroya alındı.

MIcrosoft 15
Microsoft Türkiye, teknolojiye tutkuyla bağlı, kendini hayat boyu geliştirmeye açık, vizyoner, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan öğrencilere her yıl uzun ve kısa dönem olmak üzere staj imkanı sunuyor. 2019 yılında ortalama 15 stajyer almayı planlanıyor. Uzun dönem staj 10 ay, kısa dönem stajı 2 ile 3 ay sürüyor.

Migros 105
Migros ‘Smart’ Uzun Dönemli Staj Programı ve yaz dönemi staj programı olmak üzere iki ayrı staj programı var. 2019 yılında idari birimlerde çalışmak üzere, uzun dönemli 35’e yakın, yaz dönemi için ise 70’e yakın stajyer alınacak. Stajyer adayları standart bir işe alım yaparcasına sınav ve mülakat süreçlerine dahil ediliyor. Uzun dönemli staj programına katılmaya hak kazananların, her yıl yüzde 25’i işe alınıyor.

Mondelēz 80
Mondelēz International Türkiye, bu yıl yaz ve kış dönemlerinde satış, pazarlama, finans, kalite, iş güvenliği, iş geliştirme ve üretim departmanları için yaklaşık 40’ar üniversite ve meslek lisesi öğrencisi olmak üzere toplamda 80 öğrenciye staj imkanı sunacak.

Otokoç 150
2019 yılı yaz dönemi içinde yaklaşık 150 stajyer alımı hedefleniyor. Başvuruları değerlendirme aşamasında, öncelikle Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler staj sürecine almayı hedefliyorlar. İlk etapta adaylar sınav ve envanterlerin de dahil olduğu detaylı bir ön eleme sürecinden geçiriliyor. Stajyerler yaz döneminde kendi tercihleri doğrultusunda minimum 1, maksimum 3 ay olmak üzere birçok farklı birimde staj yapabiliyor.

P&G 30
2019 yılında 30’un üzerinde stajyer alımı planlıyor. Üniversite veya bölüm farkı gözetilmiyor. Bugün P&G Türkiye’de 48 farklı üniversiteden çalışan var. P&G Türkiye stajyer başvurularını her yıl kasım ve aralık döneminde alıyor. Staj dönemleri ise yaz döneminde ve yaklaşık 2–3 ay süreli olmak üzere proje bazında gerçekleşiyor.

Pfizer 40
Pfizer’de staj programı yerine, PT Universe adını verilen programla çeşitli departmanlarda en az 6 ay yarı zamanlı çalışma imkanı sunuluyor. 2019 yılı için 35 ile 40 arasında öğrenciye Pfizer’de yarı zamanlı çalışma fırsatı sağlanması planlanıyor. Yetenek sınavını geçen adaylar belli roller için video mülakat aşamasına alınıyor. Bu aşamaları başarıyla tamamlayan adaylarla mülakatlar yapılıyor.

PwC 450
Yaklaşık 400-450 stajyer alımı planlanıyor. İİBF ve mühendislik fakülteleri 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yüksek lisans öğrencileri, staj programlarında değerlendirme sürecine alınıyor. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik staj programında öğrencinin staj yaptığı süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün staja gelebilmesi önemli bir kriter. PwC’de yapılacak stajların süreleri kısa dönem staj ve uzun dönem staj olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Sandoz 12
Sandoz’un genel merkezde görevlendirilmek üzere 12 stajyer kontenjanı var. Okul tarafından zorunlu staja tabi tutulan öğrenciler staja alınıyor. Öncelikleri üniversite öğrencisi olması, iyi derecede İngilizce bilmesi ve MS Office programlarına hakim olması.

Titanic Hotels 521
Yaz döneminde 355, kış döneminde ise 166 olmak üzere toplamda 521 öğrenciye staj imkanı sağlanacak. Titanic Hotels’in pek çok meslek lisesi ile işbirliği var. Staj başvuruları 2 Ocak- 30 Mart tarihleri arasında alınıyor. Gelecek Sensin projesi kapsamında stajyer kadrosunun yüzde 25’ini kadroya alınması hedefleniyor. Bu yıl için hedef 130 kişi.

Toyota 280
80 meslek yüksek okulu, 200 lisans olmak üzere toplam 280 stajyer alımı planlanıyor. Sakarya Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında MYO ve lisans öğrencileri için bir sömestr süren uzun dönem staj programı mevcut. Ayrıca yaz dönemi için özellikle mühendislik öğrencilerinin zorunlu yaz stajlarını gerçekleştirmelerini amaçlayan yaz staj programı var. Lisans öğrencilerinde öncelik 3’üncü veya 4’üncü sınıfa geçen öğrencilerde oluyor.

Unilever 80
2019 planlamaları doğrultusunda 80 civarı stajyer alınacak. Yıllardır devam eden 3 aylık tam zamanlı yaz stajlarının yanı sıra bu yıl uzun dönem yarı zamanlı staj fırsatları da oluşturuldu. Alım sürecinde oyun ve video mülakatı yapılıyor. Adaylardan yetkinlik bazlı işe alım sürecinde yeterli seviyeyi göstermeleri bekleniyor. Son aşamaya kadar adayların CV’sine bakılmıyor. Haliyle de üniversite ya da bölüm bir kriter oluşturmuyor.

Yıldız Holding 250
Yıldız Holding’in hedefi 250’den fazla stajyer almak. Staj başvuruları 1 Mart itibariyle sona erecek. Çalışma hayatına Yıldız Holding’de stajyer olarak başlamış ve profesyonel hayata burada geçiş yapan gençlerin alındığı JOB@Yıldız Holding programı ile geçen yıl 20 genç yetenek işe alındı.

Senin de İlgini Çekebilir: Ar-Ge Departmanı Nedir? Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.