14 Şubat’ta İzleyebileceğiniz 5 Aşk Filmi

Sevgi dolu bir haftanın kapılarını aralıyoruz ve romantizmin en tatlı zamanına adım atmaya hazırlanıyoruz! Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırladığım bu yazıda sizleri hikayeleri ile etkileyecek 5 film önerisi ile geldim. İşte 14 Şubat’ta izleyebileceğiniz aşk filmleri.

1. Roman Holiday (1953)

Audrey Hepburn’ün ikonik kuaför sahnesi ile akıllara kazınan film, belirli sorumluluklara sahip baskı altında olan prenses Anne’in bu dayatmalara karşı çıkarak kaçmasını ve sonrasında tanıştığı gazeteci Joe ile Roma’da yaşadıkları serüvenlerden doğan aşklarını konu almaktadır. Romantik komedi türünü sevenler için ideal olan bu film izleyicisine aşk, özgürlük ve sorumluluk gibi temaların ustalıkla harmanlandığı keyifli bir seyir zevki sunacaktır.

Fragmanı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

2. À bout de Souffle (1960)

Fransız Yeni Dalga akımının öncülerinden olan Jean-Luc Godard’ın Serseri Aşıklar adı ile bilinen filmi, Paris sokaklarında yaşanan kovalamacayı konu almaktadır. Asi genç Michel, işlediği suçtan sonra eski sevgilisi Patricia ile yeniden bir araya gelir. Kaçarken yaşadıkları tutkulu ve tehlikeli serüven, yönetmenin biçimsel kamera hareketleri ve kurgusu ile birleşerek seyirciye coşkulu bir anlatı sunmaktadır.

Fragmanı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Elvira Madigan (1967)

Etkileyici sinematografisi ile izleyicisine adeta masallardan fırlamış gibi bir görsel sunan bu filmde, hikayesi gerçeğe dayanan, sirkte cambazlık yaparak geçimini sağlayan güzeller güzeli Elvira ile Kont Sixten Spare’ın trajik aşkları ele alınmaktadır. Karakterler ait oldukları yerlerden beraber kaçsalar da onları bekleyen sorunlar, baskılar ve umutsuzluktan kaçamayacaklardır. Film dramatik bir anlatıya sahip olsa da tabloyu anımsatan sahneleri, renk paleti, sürükleyici hikayesi ile izleyicisine hem görsel-işitsel hem de duygusal olarak derin bir deneyim kazandırır.

Fragmanı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Les Amants Du Pont-Neuf (1991)

Dilimize “Köprü Üstü Aşıkları” ismi ile geçen film, Fransa’nın en eski yapılarından olan Pont-Neuf köprüsünde yolları kesişen, görme yetisini kaybetmekte olan ressam Michéle ve evsiz sokak sanatçısı Alex’in aşklarını konu almaktadır. Michéle her ne kadar sokakta kalıyor da olsa aslında varlıklı bir aileden gelmektedir ve Alex ile aralarında oldukça belirgin statü farkı vardır. Michéle’i kaybetmekten korkan Alex bu yolda tehlikeli kararlar alacaktır. Film belirgin Paris ve aşk filmlerine kıyasla gece hayatı, sokaklar ve kıskançlık, hırs gibi duygulara yoğunlukla yer vermektedir.

Fragmanı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Pride & Prejudice (2005)

Jane Austen’in aynı isimli kitabından uyarlanan film, 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçmektedir. Genç, zeki ve bağımsız bir kadın olan Elizabeth Bennet’ın zengin ve gururlu bir soylu olan Mr. Darcy ile yaşadığı karmaşayı konu alır. Toplumun beklentileri ve aile baskısıyla mücadele eden bu ikili, zamanla birbirlerine karşı duydukları ilgiyi bastıramazlar. Dönem filmi olması sebebi ile kostüm, saç ve dekorlar oldukça başarılı yerleştirilerek seyircisini kendi dünyası ile bağlamaktadır. Filmin renk paleti, mekan tercihleri ve hali hazırda dönemde geçiyor oluşu, filme masalsı bir etki katarak seyirciyi büyülemektedir.

Fragmanı izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Unutulmaz bir aşk hikayesine tanıklık etmek isteyenler için Audrey Hepburn’ün ışıltılı performansıyla “Roman Holiday”, özgürlük ve tutkunun dansını izlemek isteyenlere “À bout de Souffle”, görsel bir şölenle kalpleri titreten “Elvira Madigan”, Paris’in romantizmini ve aşkın sınırlarını zorlayan “Les Amants Du Pont-Neuf”, ve son olarak, Jane Austen’in klasik eserinden uyarlanan ve dönemin büyüsüne kapılmak isteyenlere “Pride & Prejudice”.

Bu muhteşem filmlerle dolu bir Sevgililer Günü geçirmenizi dilerim! Aşk dolu bir hafta sizinle olsun. 🌹❤️

🎁 Youthall’da “Fırsatlar” alanından bu sevgililer gününde, sevdiklerine indirimli alabileceğin hediye fırsatlarını kaçırma!

Bir yanıt yazın