Öğrencilere Faydalı Ücretsiz 7 Online Kütüphane

Neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı online olarak halledebildiğimiz bu çağda kütüphanelere de online olarak eşim sağlamak artık mümkün! 

Online kütüphaneler sayesinde istediğiniz bir kitaba, bir belgeye veya bir makaleye çok daha kolay ve hızlı şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Bu içeriğimizde derlediğimiz ücretsiz 7 online kütüphane sayesinde siz de dilediğiniz yerden istediğiniz kaynaklara erişim sağlayabilirsiniz. Keyifli okumalar!

1. İBB Atatürk Kitaplığı

Atatürk Kitaplığı, Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerindendir. Çeşitli alanlardan bünyesinde barındırdığı 140 binlere varan kitap sayısı günümüzde 500 bine yaklaşmıştır.

Atatürk Kütüphanesi; ilköğretimden üniversite öğrencisine, akademisyenlerden uluslararası araştırmacılara kadar çok geniş kitlelere hizmet veren, ülkemizin en fonksiyonel kütüphaneleri arasındadır. Kütüphanede 50 bine yakın çeşitli yazma, albüm, atlas-harita, takvim, salname, kartpostal, ayrıca gazete, Atatürk, İstanbul, başvuru gibi özel koleksiyonları bulunmaktadır. Buradan ziyaret edebilirsiniz.

2. Milli Kütüphane 

1946 yılında Ankara’da hizmete başlayan Milli Kütüphane, zengin dijital arşiviyle hizmet vermektedir. Türkiye’nin ulusal kütüphanesi olarak bilinen Milli Kütüphane birçok kaynağı online olarak hizmete açmıştır. Teknolojik gelişmelerin yeni uygulamalara imkan sağlamasıyla katalog tarama, bibliyografya erişimi, elektronik kaynaklara erişim, bilgi edinme gibi birçok kütüphanecilik hizmeti de elektronik ortam üzerinden sunulmaktadır. Milli Kütüphane’yi buradan ziyaret edebilirsiniz

3. SALT Online

2011’de kurulan SALT, araştırma, sergi, yayın, web ve dijitalleştirme projeleri; söyleşi, konferans, gösterim ve atölye gibi programlar gerçekleştiren bir kültür kurumudur. Sanat, tasarım, toplum ve ekonomi alanlarındaki birikimini dijital kaynaklara dönüştürerek sunan SALT, 2 milyona yakın yazılı ve görsel dijital kaynağı meraklılarına sunuyor. SALT’ı online olarak buradan ziyaret edebilirsiniz. 

4. Kütüphanem Cepte

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mobil uygulaması olan Kütüphanem Cepte, okurlara e-devlet üzerinden üyelik ile birlikte sistemde bulunan bütün kitapları ücretsiz okuma imkanı sunuyor. Bir ayda yaklaşık 25 bin kişi tarafından kullanılan “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması, okuyuculara cep telefonları üzerinden devasa bir kütüphanenin kapılarını araladı. “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı tüm halk kütüphanelerine ait hizmet, iletişim ve konum bilgilerine erişim imkanı da sağlıyor. Kütüphanem Cepte’yi Android’e buradan App Store içinse buradan indirebilirsiniz.

5. Koç Üniversitesi Kütüphanesi

Koç Üniversitesi öğrencilerinin tezlerinin yanı sıra birçok harita belgelerine, askeri dokümanlara kadar 651 bin kaynağı içinde bulunduran Koç Üniversitesi dijital koleksiyonu herkesin kullanımına online olarak açılmıştır. Buradan ziyaret edebilirsiniz.

6. IRCICA Farabi

1979 yılında kurulmuş olan IRCICA Kütüphanesi, dünyanın sayılı ihtisas kütüphanelerinden biridir.  Farabi Dijital Kütüphanesi’nin dijital koleksiyonu daha çok tarihi belgeleri içermektedir. Çok sayıda tarihi e-kitabın yanı sıra arşiv belgelerine de ulaşım mümkün kılınmıştır. Buradan ziyaret edebilirsiniz.

Çocukları Unutmadık: İKSV Çocuk Kitapları

İKSV’nin düzenlediği İstanbul Festivalleri ve Bienalleri’nde ücretsiz olarak yayımlanan kitapların, dijital kanallarda yer alan animasyon ve seslendirmeleriyle birlikte daha çok çocuğa erişmesi hedeflenen bu kaynakta İKSV, çocuk okurlara birçok kitabı online olarak erişime sunmaktadır. Bu kitaplara İKSV Alt Kat web sitesinden ulaşılabilir. Çocuk Kitapları sayfasından animasyonların yanı sıra kitapların seslendirmelerine de ulaşılabilmektedir. 

 

İlginizi çekebilir: Başarılarıyla İlham Veren Kadın Yazarlar

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın