Hayatınızı Kolaylaştırmak İçin Tasarlanmış Sıra Dışı Cihazlar

Teknolojinin günümüzde takip edilemez hızlarda geliştiği tartışılmaz bir gerçek. Teknolojinin sahip olduğu bu yüksek hız, süreklilik ve potansiyel insanlara var olan fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için büyük bir yelpaze sunmasının yanında, var olması hayal dahi edilemeyecek fikirler için de ilham kaynağı oluyor. Her gün ihtiyacımız olduğunu dahi bilmediğimiz birçok ürün piyasaya sürülüyor ve sonrasında sunduğu çözümler sayesinde ihtiyaç haline geliyor. İşte bu konuda çok başarılı olan mühendislik harikası sıra dışı cihazlar…

Tennibot

Eğer Rafael Nadal değilseniz veya Roland-Garros şampiyonluğunuz yoksa tenis oynarken sizin için topları toplayacak birini bulmanız oldukça zor. Bir top toplayıcınız yokken oyunun tam ortasında durup top toplamak oldukça can sıkıcı bir durum olabiliyor.

Tennibot bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlanmış oldukça zeki bir cihaz. Akıllı telefonunuz veya akıllı saatiniz üzerinden programlanıp kullanılabiliyor. Sahip olduğu donanım ve yapay zeka sayesinde sahadaki topları siz oyununuza devam ederken toplayıp size ulaştırıyor. Ayrıca şarj edilmeden önce 4 ila 5 saat arasında dayanan bir bataryaya sahip. Yani sizden önce yorulmayacağına kesin gözüyle bakabilirsiniz.

Tenis oynamayı seven ve top toplama zahmetini ortadan kaldırmak isteyen insanlar için güzel bir alternatif. Ne de olsa herkes değerli vaktini kortta top peşinde koşmaktan ziyade kesintisiz bir şekilde oyuna devam ederek değerlendirmek ister.

Bisecu Akıllı Bisiklet Kilidi

Özellikle İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu büyük bir şehirde yaşıyorsanız bisiklet kullanmak ulaşımınızı bir hayli rahatlatabilir. Pandemi döneminde toplu taşıma kullanmaktan kaçınanlar için de güzel bir alternatif ancak günlük hayatınızda ulaşım için bisiklet kullanmak her zaman çok kolay olmayabiliyor. Gittiğiniz her yerde bisikletinizi her an yanınızda bulunduramayacağınızdan dolayı mekanların dışında kaldırım kenarına bırakmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bisecu tam da burada devreye giriyor. Siz bisikletinizin başında değilken bisikletinizi koruyor. Bisecu’nun diğer bilindik bisiklet kilitlerinden farkı ne?

Bisecu günümüz teknolojisini bu duruma gayet iyi bir şekilde uyarlamış. Akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulaması sayesinde kilidi uzaktan açıp kapatabiliyorsunuz. Yani kaybedilmeye çok meyilli olan ufak tefek anahtarlardan taşımak zorunda değilsiniz. Ayrıca bisikletiniz siz başında değilken hareket ettirilirse anında akıllı telefonunuza bildirim geliyor. Sürekli “Acaba başına bir şey geldi mi? Hala orada mı?” gibi düşünceler kurarak endişelenmenize gerek kalmıyor.

Bisecu gayet küçük ve hafif olmasına rağmen kırılmaya ve kesilmeye dayanıklı bir yapıya sahip. 2 saatlik şarj süresiyle tam 6 ay kullanılabilmesine rağmen sadece size bildirim gönderip kilit açıp kapamakla kalmıyor. Aynı zamanda bir bisiklet yol bilgisayarı olarak görev yapıyor. Sahip olduğu sensörler sayesinde anlık sürüş verisini toplayıp analiz edebiliyor. Sürüşünüz esnasında ve sonrasında uygulama üzerinden hızınızı, kaç kilometre yol kat ettiğinizi ve daha birçok veriyi görebiliyorsunuz. Daha üst modellerinde ufak bir far ve GPS bile var!

Campstove 2

Kamp severlerin bildiği üzere kamp yaparken elektrik bulmak her zaman pek de kolay olmuyor. Yine de mobil cihazları ve fenerleri şarj etmek için elektrik son derece gerekli. Peki çantanızda taşıyabileceğiniz boyutta bir cihaz ile kamp ateşinden elektrik üretebileceğinizi bilseniz, hala o kocaman “powerbankler” ile kendinizi sınırlar mıydınız?

Campstove 2, ödül kazanmış yanma teknolojisi sayesinde ateşten bir girdap yaratıyor. Bir yandan yemeğinizi pişirip suyunuzu kaynatıyor bir yandan da kullanılamayan ısıyı elektrik enerjisine çevirerek elektronik cihazlarınızı şarj ediyor. Tüm bunları yapabilecek oldukça kompakt ve zekice tasarlanmış bir yapıya sahip.

Campstove 2 sahip olduğu patentli ısı çekirdeği teknolojisi ile kullanılamayan ısı enerjisini bir ısı sondası yardımı ile topluyor. Toplanan ısı enerjisi, minik bir termoelektrik jeneratör yardımıyla elektrik enerjisine çevriliyor. Bu elektrik enerjisinin bir kısmı elektronik aygıtları şarj etmek için depolanırken bir kısmı da yanma odasına hava üfleyen bir fan için kullanılıyor. Fanın yanma odasına üflediği hava bir girdap yaratıyor ve bu girdap ateşin daha dumansız ve verimli yanmasını sağlıyor. Kompakt tasarımı, hafifliği ve çevre dostu oluşu ile bu cihaz tüm kamp severlerin gözdesi haline gelebilecek potansiyele sahip.

Hayatı daha kolay ve zevkli bir hale getirmekte böylesi teknolojik cihazlar oldukça işe yarıyor. Siz de buradaki cihazlar gibi ihtiyacınıza yönelik olanları kullanıp teknolojiyi hayatınıza daha iyi bir şekilde uyarlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hibrit Çalışma Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın