Mülakatlarda ve iş görüşmelerinde işverenin size dair bilgileri edindiği ilk yer CV’niz. Sertifikalar ise belli alanlarda yeterli ve yetkin olduğunuzun, gelişime açık bir birey ve öğrenme adına bazı programları tamamlayarak sorumluluk sahibi olduğunuzun kanıtı olacak kısım. Bu sebeple CV’de mutlaka yer alması gereken sertifikalar, kazandığınız bilgileri ve karşı tarafa katabileceklerinizi kanıtlayan somut bir gösterge oluyor. Temel bazı programlarla birlikte, kendi alanınıza dair veya spesifik olarak başvuracağınız işe göre çeşitli sertifikasyon programlarına katılabilirsiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi sertifika eğitimleri sizin yeterli ve yetkin olduğunuzu kanıtlayabilir, kendinizi geliştirmek adına çaba sarf ettiğiniz mesajıyla artı puan kazandırabilir ve diğer başvuranlar içinde sizi bir adım öne geçirebilir! Sertifikaları CV’ye olduğu gibi LinkedIn gibi sitelere eklemek de önemli bir ayırt edici olabilir. Peki, CV’de ve kariyer hedeflerinde önemli bir yer taşıyan sertifikalar hangi platformlardan alınabilir? Sertifika alabileceğiniz 5 platformu sizin için derledik!
Coursera
Coursera, Stanford Üniversitesi kökenli çevrim içi bir eğitim platformudur. Dünya çapındaki üniversitelerden ve önemli eğitimcilerden dersler alabileceğiniz Coursera; mühendislikten sanata, teknolojiden tıpa kadar birçok alanda sertifikalı kurslar sunuyor. Yapmanız gereken tek şey bir kurs seçmek, ardından ücretsiz sertifika alabilmek için “Financial aid available” (Maddi destek mevcut) yazısını gördüğünüzden emin olmak. Şimdiden iyi şanslar!
Google, Dijital Atölye ve Skillshop çatıları altında çeşitli sertifikasyon programları sunuyor. Dijital dünya ve pazarlama ilgilileri için nitelikli eğitimler sunan Google’ın sertifikalarına ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Dijital Pazarlamanın Temelleri, Google Ads ve Google Marketing Platform gibi çeşitli sertifikalar sizi bekliyor!
LinkedIn, e-Learning platformu olan LinkedIn Learning ile birçok alana dair sertifika programı sunuyor. MS Office, Adobe gibi programların kullanım eğitimleri yanı sıra kodlama ve yazılım gibi sertifikasyon programlarına ulaşmanız da mümkün. Ziyaret etmeyi ihmal etmeyin!
edX
edX, Harvard Üniversitesi ve MIT kökenli çevrim içi bir eğitim platformudur. Dünyaca ünlü üniversitelerden çeşitli kurslar alabileceğiniz edX, stratejik yönetim eğitimlerinden veri bilimine kadar birçok sertifikasyon programıyla sizleri bekliyor! Yine ücretsiz bir işleyiş için finansal destek almanız, Coursera gibi burada da mümkün.
ODTÜ Bilgeİş
Bilgeİş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi kökenli çevrim içi bir eğitim platformudur. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Bilgeİş; üç boyutlu modellemeden bulut teknolojilerine, dijital pazarlamadan iş geliştirmeye kadar birçok farklı alanda çeşitli sertifika eğitimleri sunuyor. Bu eğitimlere ve sertifikalara ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
Sürekli değişen ve gelişen iş dünyasında gelişime açık bir birey olduğunuzu göstermenin en güzel yollarından biri sahip olduğunuz sertifikalar. Hem CV’nizi güçlendireceğiniz hem de kendinizi geliştireceğiniz bu eğitimlere mutlaka katılmanızı öneriyoruz!
İlginizi çekebilir: CV’ni Güçlendir: Yetenekler Ve Yetkinlikler Bölümü
Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!