Mülakatların sebep olduğu stres, baş edilmesi zor bir hal alabiliyor. Hayallerinizdeki iş için görüşmeye giderken gerginliğinizi kontrol altına almanın en iyi yolu ise hazırlıklı olmak. Bahsettiğimiz hazırlanma sürecinin kilit noktalarından biri başvurduğunuz şirket ile ilgili önemli detaylara sahip olmaktan geçiyor. Biz de bu yazımızda mülakat günü gelip çatmadan şirket hakkında öğrenmeniz gereken 4 bilgiyi sizler için derledik!
Şirketin misyonunu öğrenin
Bir iş pozisyonu için uygun yetenek ve donanıma sahip olmak amacınıza ulaşmanın büyük çoğunluğunu kapsıyor olsa da yeterli değil. İlgilendiğiniz şirketin kültürüne uyum sağlayacağınızı ve benzer motivasyonlara sahip olduğunuzu göstermek büyük bir artı. Bu avantajı yakalamak ve şirketin misyonu hakkında bilgi sahibi olmak için web sitelerinin “Hakkımızda” kısmını ziyaret etmek güzel bir başlangıç olabilir.
Güncel haberleri okuyun
Şirketin son günlerdeki gelişmeleri, değişimleri ve etkinliklerinden haberdar olmak, çok daha ilgili ve heyecanlı gözükmenize katkı sağlayacaktır. Güncel haberlere ulaşmak için web sitesini incelemenin yanı sıra basit bir internet araştırması yapmak da faydalı olabilir. Medyadaki varlığını araştırarak son gelişmeler ile ilgili bilginizi artırırken aynı zamanda kendilerini dış dünyaya nasıl sunduklarına da tanık olabilirsiniz.
Ekibi tanıyın
Unutmayın ki mülakata girdiğinizde şirketten bir ya da birkaç kişi ile görüşeceksiniz. Olası ekip arkadaşlarınız hakkında bilgi sahibi olmak işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Çalışanların LinkedIn profillerini inceleyip internet üzerinden bir araştırma yapabilirsiniz. Mülakatta karşılaşacağınız isimleri biliyorsanız özellikle onların özgeçmişine odaklanmak önceliğiniz olabilir. İncelemeniz sonunda konuşmanızda bahsedecek ortak deneyimler keşfedebilirsiniz.
Şirketin rakiplerini araştırın
Şüphesiz tüm şirketler, onları rakiplerinden ayıran özellikleri anmaktan gurur duyarlar. Bu yüzden rakipleri tanımak, mülakata hazırlanırken başvurduğunuz şirketi araştırmak kadar işinize yarayabilir. Onları eşsiz yapan özelliklerin neler olduğunu gözlemleyin. Bu hem başvurduğunuz şirketin yüzleştiği zorluklar hakkında bilinçlenmenizi hem de piyasayı daha yakından tanımanızı sağlayacak.
İlginizi Çekebilir: Başarılı Bir Online Mülakat İçin 8 Mülakat Sorusu Ve Cevapları