Research İstanbul’un ‘’Türkiye Raporu Mayıs 2025’’ araştırması, çalışanların işlerine dair algısına dikkat çeken veriler ortaya koydu.
Araştırmaya göre her 5 çalışandan 2’si pozisyonlarının ortadan kalkmasının kurum üzerinde hiç veya çok az etkisi olacağını düşünüyor. Bu da içlerinden bir kısmının görevlerini gereksiz olarak değerlendirdiğini gösteriyor.
Çalışanların işlerinden duydukları tatmin düzeyi iki şekilde değerlendirildi. Gelir faktörü göz ardı edildiğinde iş tatmini 1-10 ölçeğinde ortalama 5,7 olarak ölçülmüş. Ancak gelir de hesaba katıldığında bu ortalama 4,7’ye düşmüş; yani maaş beklentileri, tatmin olma oranını belirgin biçimde düşürmüş.
Araştırmada çalışanların büyük bir kısmında iş yaşamına dair memnuniyetsizlik ve değişim arzusu öne çıkıyor.
Gençlerin Beklentileri ve Yönelimleri Araştırma Raporunda ise gençler, iş dünyasına karşı benzer düşüncelere sahip durumda. İş – yaşam dengesine, esnek çalışma olanaklarına ve günümüz koşullarına uygun maaş beklentilerine sahip olan gençler, bu koşulların sağlanması durumunda huzurlu bir çalışma ortamına sahip olacaklarını dile getiriyorlar.
Senin bu konu hakkındaki düşüncelerin neler? Yorumlarda belirtmeyi ve daha fazlası için YouthBlog’u takip etmeyi unutma. 💌


