CV’nizde yer vereceğiniz kişisel bilgiler bölümü, sayfanın en üst kısmında yer alan ve genellikle işverenin ilk olarak inceleyeceği bölümdür. Bu bölümde gerekli bilgilerin doğru aktarılması ve gereksiz bilgilere yer verilmemesi ile başarılı bir sonuç elde edilebilir.
Kişisel bilgiler ve iletişim bilgileri, CV’nizde mutlaka bulunması ancak farklı başlıklar altında belirtilmesi gereken bölümlerdir. Kişisel bilgiler bölümünde; fotoğraf, ad-soyad, doğum yılı, ehliyet bilgisi gibi sizi genel olarak tanımlayacak bilgiler yer almalıdır. Erkek adaylar için askerlik durumu da bu bölüme eklenebilir.
Profesyonelliğinizi sergileyecek bir fotoğraf seçin!
CV’nize ekleyeceğiniz fotoğrafınız özçekim, bir diğer deyişle selfie tarzı anlık olarak çekilen fotoğraflardan farklı olmalıdır. Diğer önemli nokta ise fotoğrafın dikkat dağıtacak ya da sizin duruşunuzun önüne geçecek bir arka fona sahip olmamasıdır, bu sebeple düz ve sade bir arka fon seçilmelidir. Ek olarak, yüzünüzün belirgin olduğu, göz hizası açısından çekilmiş fotoğraflar profesyonel bir fotoğraf için oldukça önemlidir. Fotoğrafın açısı çok uzak veya çok yakın değil, bel hizasında bitecek şekilde ayarlanmalıdır. Profesyonel görünümünüzü etkileyecek bir diğer etken ise fotoğrafınızda tercih ettiğiniz giyim tarzınız, saç ve sakalınızın tertipli olması… CV’niz resmi bir değer taşımaktadır, iş hayatının gereklilikleri sebebiyle profesyonelliğinizi olabildiğince yansıtıyor olmanız, işverenin gözünde değerinizi artıracaktır. İşverenlerin işe alım sürecinde sizin hakkınızda oluşacak ilk izlenimlerini pozitif yönde etkilemeniz için fotoğrafınızda resmi ve sadece kıyafetler tercih etmelisiniz. Beyaz gömlek, kravat, takım elbise gibi kıyafetler seçilmeli, spor giyim tarzından olabildiğince uzak durulmalıdır. Son olarak, hafif gülümsediğiniz fotoğraflar ile tedirgin ve stresli duruşun önüne geçerek işverenin gözünde artı değer oluşturabilirsiniz!
Gereksiz bilgilere yer vermekten kaçının!
İşverenin 30 saniye gibi kısıtlı bir süre içerisinde incelediği CV’nizi gereksiz bilgiler ile donatmanız diğer adaylar arasında öne çıkmanıza engel olabilir. Kişisel bilgiler hakkında konuşacak olursak, bu bölüm sizi genel olarak tanımlamaktadır. Medeni durum, uyruk, kimlik numarası gibi detaylı bilgilerin verilmesi CV’nizi oldukça karmaşık bir hale getirecektir. Kişisel bilgiler bölümünde detaylı bilgilere yer verilmesi güvenlik açısından da sorun teşkil edebileceği kadar, işverenin sizin hakkınızdaki düşüncelerini de olumsuz yönde etkileyebilir.
CV’nizin kişisel bilgiler bölümünde kısa ve öz bir şekilde ifade ettiğiniz genel bilgileriniz ve profesyonel fotoğraf seçiminiz ile öne çıkabilirsiniz!
İlgini Çekebilir: CV’ni Güçlendir: Öne Çıkaracak 4 Gönüllülük Deneyimi
Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.