Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir? Mezunu Ne İş Yapar?

çocuk gelişimi

Çocuk Gelişimi bölümünde 0-18 yaş arası çocukların her türlü ihtiyaçları, sağlık durumları, beslenme ve fiziksel gelişimleri, oyun ve zihinsel gelişimleri, anne ve çocuk ilişkisi, anaokulları ve eğitim kurumlarının çocuklar için nasıl daha uygun hale getirilebileceği, özel eğitim gereksinimi olan çocukların dünyaları, motor beceriler ve büyüme hızları öğrenilir. Çocuk Gelişimi bölümü okurken, çocuk gelişimi ve bakımının tarihçesi, günümüz dünyasında çocuk yetiştirmek gibi konuları öğrenirken pratik becerileri de uygulama şansı yakalayacaksınız.


oyun oynayan çocuk görseli


Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir?

Üniversitelerde Çocuk Gelişimi eğitimi 4 yıllıktır. Eğitimin İngilizce verildiği üniversitelerde ise 1 sene hazırlık okumanız takdirinde, eğitim süreniz 5 yıl olacaktır. Türkiye’de Çocuk Gelişimi eğitimi veren üniversitelerden bazılarını şöyle sıralayalabiliriz: Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi… 

Çocuk Gelişimi bölümünde verilen ana dersleri hiç merak ettiniz mi? Çocuk Gelişimi eğitimi alıyor olmak demek, İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Gelişim Psikolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocukta Sanat, Çocuk Beslenmesi, Aile Eğitimi, Çocuk ve Drama, Özel Eğitim, Oyun ve Oyun Materyalleri, Psikometrik gibi konularda bol bol bilgi sahibi olmak demektir.

Bu bölümün öğrencisi olmak okuma ve öğrenme isteğiyle beraber, sabır ve sevgi dolu ile olmayı da gerektiriyor. Çocukların dünyaları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sevgi dolu ve sabırlı biriyseniz, aynı zamanda öğrenmeyi de seviyorsanız Çocuk Gelişimi bölümünü tercih edebilirsiniz.

Çocuk Gelişimi eğitimini ikinci üniversite başvurusunda bulunarak, uzaktan da alabilirsiniz.


okuma yapan çocuk


Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Çocuk Gelişimi bölümü mezunları sağlık alanında hastanelerde, aile sağlık merkezlerinde, farklı sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Aynı zamanda eğitim alanında ise, rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev alabilirler. Özel eğitim kurumlarında da çalışabilen Çocuk Gelişimi mezunları sosyal hizmetler merkezlerinde, bakanlıklarda, çocuk esirgeme kurumlarında yer alabilirler.

Gönüllü kuruluşlarda danışman olarak iş hayatına atılma şansı yakalayabilecek olan mezunlar aynı zamanda okul öncesi öğretmenliği de yapabilirler.

Çocuklar ile iyi anlaşıyorsanız, onların iç dünyalarını öğrenmek için hevesliyseniz, çocuk büyütmek konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, sabırlı ve de sevgi doluysanız Çocuk Gelişimi bölümü tam size göre! 


İlginizi çekebilir: Mimarlık Okumak Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Derledik!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Bir yanıt yazın