Steam, kurulduğu yıllarda yarışa biraz düşe kalka başlamış olsa da son zamanların en ünlü ve en büyük oyun platformlarından biri haline geldi. Rakipleri Uplay ve Epic Games ise zaman zaman adlarını duyurmayı başarsalar dahi uzun vadede Steam ile yarışacak kulvarda değiller. Peki, Steam nasıl ortaya çıktı, nasıl bu kadar büyük bir kitleye sahip oldu? Gelin hep birlikte inceleyelim.
Counter-Strike ve Half-Life gibi oyunları muhakkak çoğumuz duymuşuzdur. Bu oyunlar artık ezelden beridir var desek yeridir çünkü bu iki oyun Steam ile birlikte bile doğmadılar. Valve Corporation oyunlarının güncellemelerini ortak bir platformda yayınlamak ve çok daha büyük bir oyuncu kitlesi ile buluşmak için 2003 yılında Steam platformunu oluşturdu ancak kurulduğu ilk yıllarda Steam beklendiği ilgiyi göremedi çünkü oyunlarınızı bir Steam hesabına bağlamak demek onları yalnızca bir hesap altında oynayabileceğiniz anlamına geliyordu ve bu fikir o zamanlar elbette ki çoğu oyuncunun ilgisini çekmemişti.
Sonraları Valve büyük sıçrayışını gerçekleştirdi ve Half-Life 2 oyunuyla beraber Steam üyeliğini de zorunlu hale getirdi; böylelikle kullanıcılar istemeyerek de olsa Steam üyeliği almak zorunda kaldılar. 2005’te ise farklı firmalarla anlaşmalar yapan Steam, içinde farklı oyunları da barındıran bir istemci haline geldi. Bu sıçrayıştan sonra hızla büyüyen Steam artık dev bir oyun platformu haline dönüştü ve binlerce farklı oyuna ev sahipliği yapar konuma ulaştı. Sonraları çok daha fazla gelişerek adeta bir sosyal medya platformu haline geldi ve kullanıcılar oynadıkları oyunlar hakkındaki fikirlerini yorumlarda paylaşmaya, arkadaş eklemeye ve çevrim içi oyunlar oynamaya başladılar. Eğer siz de bugün milyonlarca kullanıcıya ulaşan Steam’deki profiliniz diğer profillerden çok daha öne çıksın istiyorsanız yazının devamını okumanızda fayda var!
-
Steam Rozetleriyle Seviye Atlamak Çok Kolay!
Steam’de seviye atlamak demek çok daha fazla arkadaş ekleyebilmek ve profilinize farklı vitrinler ekleyebilmek demek aynı zamanda! Ancak seviye atlarken zorluk çekiyorsanız bu madde tam da size göre:
Oynadığınız farklı oyunlardan zaman zaman kartlar düşürebilirsiniz ancak kart düşüremediğiniz için üzülmeyin çünkü kartları satın alabilmek gibi bir imkânınız varken aynı zamanda kartları ücretsiz olarak takas edebileceğiniz Steam grupları da mevcut! Peki, kartları topladıktan sonra ne yapmak gerekiyor? İşin en eğlenceli kısmı burası, gerekli kartları topladıktan sonra bunları rozete çevirip seviye atlamanızı kolaylaştırabilirsiniz. Üstelik her yeni seviyede Steam’in verdiği ödüller ve farklı oyunlardaki indirimler de cabası!
Üstelik bizden duymuş olmayın ama eğer Steam’e yeni üye olduysanız size verilen ufak görevleri tamamladığınızda seviye atlamak çok daha kolay bir hale geliyor.
-
Artık Biriktirdiğiniz Puanlarla Özel Arka Planlar ve Profiller Almak Mümkün!
Steam’den yaptığınız her satın alımda puan biriktirdiğinizi biliyor muydunuz? Daha önceleri yapmış olduğunuz satın almalardan birikmiş puanlarınız varsa tekrar satın alma yapmaya gerek duymadan kişiselleştirilmiş arka planlar ve profil fotoğrafları alabilir, profilinizi mevsimlere veya ruh halinize göre düzenleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken puan mağazasına girip kendinize uygun olanları seçmek, üstelik mesajlaşmalarınızda kullanacağınız hareketli ifadeler bile mevcut!
-
Bilgisayar Karşısında Değilken Bile İstediğiniz Oyunu İndirebilirsiniz!
Biliyorsunuz ki Steam yalnızca masaüstü aracılığıyla kullanılan bir platform değil. Mobil uygulamasında çevrim içi olduğunuz sırada bilgisayarınız da internete bağlı ise uzaktan indirme veya güncelleme işlemini başlatabilirsiniz! Eve geldiğinizde oynamak istediğiniz oyununuz sizi bekliyor olacak.
-
Steam’deki İndirimlerden İlk Siz Haberdar Olabilirsiniz!
Steam sık sık indirimler yapmasıyla meşhur diyebiliriz. Artık indirim kaçırmak istemiyorsanız ve indirimlerden ilk haberdar olan kullanıcılardan olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken istediğiniz oyunları istek listenize eklemek! Ne kadar basit, değil mi? İstediğiniz oyunları istek listenize ekledikten sonra oyunlar indirime girdiği an Steam size bilgilendirme e-postası gönderecek.
Ayrıca bu yalnızca oyunlar için de geçerli değil. Steam’de sevdiğiniz oyun firmalarını takibe aldıktan sonra, ‘’Aktiviteler’’ sayfasından firmanın yeni çıkan oyunlarını, halihazırdaki oyun güncellemelerini de kolaylıkla takip edebilirsiniz.
-
Steam’de Olmayan Oyunları da Kütüphanenize Ekleyebilirsiniz!
Steam’de mevcut olmayan bir oyuna sahipsiniz ancak yine de çevrim içi mi kalmak istiyorsunuz? Steam kütüphanenize bu oyunu kolayca ekleyebilirsiniz! Kütüphane sayfanızdan oyunu ekleyerek Steam durumunuzu güncelleyebilir, oyununuzu oynadığınızda bile hala çevrim içi görünebilirsiniz. Üstelik farklı oyun platformlarına da yine Steam ile bağlanarak kütüphanelerinizi birleştirebilir, her an her yerde çevrim içi kalabilirsiniz.
Siz Steam’in en çok hangi özelliğini kullanıyorsunuz? Bu senenin sonlarına doğru gelecek olan sonbahar ve kış indirimlerini kaçırmayın, bizden söylemesi!
İlginizi çekebilir: Bu Teknoloji Dost Mu, Düşman Mı?