Yabancı Dile Yabancı Kalmamak İçin 10 Öneri

Yabancı Dil

Günümüzde, İngilizce’nin yabancı dil olmaktan çıktığı, öyle ki bilinip bilinmediğine dair soru bile sorulmadığı bir zamandayız. Ben de yabancı dil öğrenimine faydası olacağına inandığım fikirlerimi, tavsiyelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Herkese iyi okumalar 🙂


1-Dili sevmeye çalışın.

Konulan hedeflerin gerçekleştirilmesi doğrultusunda, bu adımın önemi tartışılamaz. Dil öğreniminde de  bana göre en önemlisi bu. Eğer öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz dili seversek, yaptığımız her çalışma daha keyifli bir hale gelir. Ve öğrenmeyi bırakmak istediğimiz her anda da içimizdeki bu duygu bırakmamızı engeller.


2-Peki dili nasıl severiz?

Tabikii dilin ait olduğu ülkenin festivallerini, organizasyonlarını takip ederek, kültürel etkinliklerini öğrenerek  ya da o ülkede yaşama hayali kurarak. Eğer bir dil öğrenecekseniz bunları muhakkak araştırmalısınız.  Göreceksiniz ki bu yeni bilgiler sizi o yabancı dile daha yakın hissettirecek.


3- Öğrendiğinizde size katacaklarını düşünün.

Öğrendiğiniz dili CV’ye eklemenin, arkadaş ortamında bahsetmenin keyfinden kuşkunuz olmasın. İlerleyen dönemlerde de iş alımında size yardımcı olacağından bahsetmiyorum bile. 😉


4- Arkadaş edinmeye çalışın.

Öğrendiğiniz dili  anadili olan biriyle tanışırsanız, devamlı pratik  yapabilir, dili en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.  Hem belki o da sizin dilinizi öğrenmek ister.


5- Yabancı dizi ve film izleyin, gazeteleri takip edin.

Hepimizin bildiği gibi  yabancı dizi ve film izlemek aksanımızı güçlendirir, devamlı olarak dil ile ilişki halinde kalmamıza yardımcı olur. Gazeteleri de takip ederek, dilin en düzgün kullanımını görebilmiş oluruz. Hatta öyle bir gün gelir ki, yurt dışındaki gazeteler önceliğiniz olur.


6- Çalışma stilinizi belirleyin.

Öğrendiklerimizin akılda daha iyi kalması adına, kelime kartı hazırlayabilir, zor kelimeleri cümle içinde kullanıp, ezberleyebiliriz. Yakınımızdaki nesnelere kelimelerin yabancı dildeki karşılığını yazıp yapıştırmakta bir diğer yöntem.


7-Ait olduğunuz seviye ile yola koyulun.

Hepimiz ilkokuldan beri İngilizce öğreniyoruz. Ama kaçımız gerçekten akıcı konuşuyor, kaçımız gerçekten dile hakim? Dil öğrenmeden önce seviyemizi tam anlamıyla öğrenmek şart. Bu konuda seviye belirleme sınavları bize yardımcı olabilir. Temelin sağlam olması adına, tam anlamıyla ait olduğumuz dil seviyesinde başlamalıyız, olduğumuzu düşündüğümüz yerde değil.


8- Dilin 4 önemli kısmına da önem verin, yani, DİNLEYİN-YAZIN-OKUYUN-KONUŞUN.

Dil bir bütündür, zincirdir. Bir bölümünün bile eksik kalması,  başarısızlık getirebilir, öz güvenimizi kırabilir. Bunu önlemek için çalışmalar yapmalıyız. Belirli aralıklarla belirli konular hakkında yazı yazabilir, okuma metinleri okuyabilir, şarkı dinleyebilir, konuşma kulüplerine katılabiliriz.


9-Dilde sürekli olun.

 

Öğrenildiği zaman bizlere bir çok kapı açan dilin en kötü özelliği ise, maalesef ki kolayca unutulabilmesi. Çok emek ve vakit harcanan yabancı dil, kullanılmadığı zaman maalesef ki hafızamızdan uçup gidecektir. Bunu önlemek için ise devamlı kullanmak, uzaklaşmamak gerekiyor.


10-Mümkünse yurt dışı, değilse de..

Hangimiz öğrendiğimiz dilin konuşulduğu ülkede vakit geçirmek, devamlı konuşmak istemez ki? Dil öğrenmede en etkili yöntemin bu olduğu aşikar. Elbette bu herkes için mümkün değil.  Mümkün olmayanlar için; yukarıdakileri denemekten zarar gelmeyeceğine eminim.

Bol şans! 🙂

İlgini Çekebilir: İyi Bir Mülakat Öncesi Stresinizi Azaltmanın 8 Yolu

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın