Modern bir iş yerine alışamayan Y kuşağına yardımcı olacak 5 tavsiyeyi sizlerle paylaşıyoruz!
1. İş genelde iştir.
İş, özellikle de giriş seviyesinde bir iş genelde eğlenceli değildir. Her ne kadar Google’daki uyku kozaları ve internet şirketlerindeki abur cubur ya da atıştırmalık dolu buzdolapları hayallerinizi süslese de Türkiye’deki bir çok şirket öyle değil. Birkaç şirket işinizden nefret etmenizi isterken pek çoğu da işinizi sevmeniz için herhangi bir girişimde bulunmayacaktır. İşleri hakkında mızmızlanan insanlar ise şöyle düşünebilirler: “Eğer eğlenceli olsaydı sizden giriş ücreti alırlardı, oysa orada boy göstermeniz için size para ödüyorlar.”
2. Yükselmek zaman alır.
Dört yıl içinde yönetici olmayacaksınız. Bir yıl içinde ise terfi almazsanız üzülmeyin. Zira 15 yıl ile 30 yıl arası mühendislik, muhasebecilik, satın alma veya başka muhtelif işlerle uğraşan ancak hiç terfi almayan insanlar mevcut. Eğer hızlı bir yükseliş istiyorsanız daha fazla, daha iyi ve daha hızlı çalışmaya alışsanız iyi olur. Çalışmalarınızla sadece daha önceki performansınızı geçmekle kalmamalı aynı zamanda aynı terfi için çalışan diğerlerinin performansını da aşmalısınız.
3. Sağlamlık önemlidir.
Şirketler pek sadakat beklemezler ancak sağlamlık beklerler. Bu ipucu tüm yaş grupları için geçerlidir. İnsanlar, şirket ve çalışanlar arasındaki sadakatin yoksunluğundan ötürü sızlanırlar ve bazen bu tavır, şirket onlara değer vermediği için çalışanların tatmin edici bir iş ortaya çıkarmamasından kaynaklanır. Günün sonunda şirketler yaptıkları ödemenin karşılığını görmek isterler ve sahip oldukları etik, iş yerindeyken Facebook’ta durum güncellemesi yapmak yerine ödemesini aldığınız işi gerçekleştirmenizdir.
4.İş, sosyal yaşantınızı azaltır.
İş, sosyal hayatınızı azalacaktır. Bir konsere gitmek, hava alanında bir arkadaşınızı almak veya bir başka sosyal olay için erken çıkma ricası, sadece patronunuzu değil aynı zamanda mesai arkadaşlarınızı da bıktırabilir. Eğer özgür olacak kadar zengin değilseniz, sosyal bir etkinlik ve fazla mesai arasında seçim yapabilirsiniz.
5. Hiçbir iş sizin kapasitenizin altınızda değildir.
Bu iş sizin kapasitenizin altında değil. Bazı görevlerin sizin kapasitenizin altında olduğu fikri hem genç hem de fazla eğitilmiş olmanın getirdiği bir dert ve ne yazık ki Y kuşağı bu ikisinden de bulundurma eğiliminde. Bir şeylerin fotokopisini çekmek ya da bir şeyleri ciltlemek için yüksek lisans yapmadığınızı biliyoruz ancak yeterlilik belgesi enflasyonunun yaşandığı bu dönem, ortaya aşırı eğitimli bir iş gücü çıkardı. Hala yapılması gereken vasıfsız işler mevcut. Üstelik büyük ihtimalle onlar sizin üzerinize yıkılacak. Yine de bizce siz tüm bu işleri yaparken sabır, iş ahlakı ve motivasyon gibi kazanacağınız başka değerlere odaklanabilirsiniz.
İlgini Çekebilir: İşveren Markası Nedir? İşveren Markasına Yatırım Yapmak İçin 4 Neden
Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.