Üniversitede Eğlenirken Para ve Deneyim Kazanmanın 7 Yolu

1- Anketörlük

Üniversite hayatımızın büyük bir kısmını aslında tanıdık/tanımadık insanlarla muhabbet ederek geçiririz. Bu işten para kazanabilmeyi keşfetmek ise ayrı bir keyif. Sokaktan insanları çevirirsiniz, yeni kişilerle iletişim kurma şansınız olur. Bu iş sadece size para kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda iş hayatınızda kullanacağınız iletişim teknikleri bilgileri verecek. Pratik bilgi teoriden her zaman daha iyidir.

2- Animatörlük

Sizi kılıktan kılığa sokarlar. Kimi zaman palyanço olursunuz, kimi zaman Noel Baba’nın yardımcısı, kimi zaman ise Noel Baba’nın ta kendisi. Çocukların ilgi odağı olursunuz. Yaptığınız işin her saniyesinden keyif alırsınız ve gerçek iş hayatına girip arkanıza dönüp baktığınızda daima o günleri hatırlayıp gülümsersiniz.

3- Blog Yazarlığı

Hepimizin özel ilgi alanları var. Bu ilgi alanlarımızı paraya dönüştürmek için bir blog oluşturup, ilgilendiğiniz konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Özellikle son dönemde bir hayli popüler olan blog yazarlığı ile kim bilir belki bir gün internet fenomeni olursunuz.

4-Figüranlık

Oynadığınız dizinin veya filmin yayına gireceği saatte tüm yakınlarınızı ekranlara kilitleyen, daha önceden haberi olmayan yakınlarınızın telefona sarılıp sizi aramasına sebebiyet veren, günü birlik oyunculuk deneyimi… Başrol oyuncularıyla tanışıp birlikte fotoğraf çektirip Facebook’a ve Instagram’a koymazsanız olmaz.

5-Köpek Bakıcılığı

Biliyoruz ki; birçok köpek sahibi bu işi meslek olarak değil keyif alarak yapıyor. Ancak çalışan insanların yeterince vakti olmadığı için bu sevimli işi sizin gibi temiz yüzlü güvenilir üniversite öğrencilerine yaptırıyor. Hem parkta elinizde sevimli köpeklerle dolaşırken popülariteniz de artar.

6- Parti Organizatörlüğü

Bu iş için işletmeler özellikle üniversite öğrencilerini seçmeyi yeğlerler. Çünkü üniversite öğrencisinin genel özelliği; genç dinamik ve çevresinin geniş olmasıdır. Siz de eğlenceli partilerde para harcamak yerine, para kazanmanın keyfini yaşarsınız. Aynı zamanda da partinin tam içinde zaman geçiriyor olursunuz. Bir taşla iki kuş.

7- Saj veya Part-Time Kurumsal Deneyimler

Mezun olduktan sonraki iş arama sürecinizde, öğrencilik döneminde yaşadığınız kurumsal deneyimler de önemli olacaktır. Bu yüzden üniversite devam ederken bulacağınız staj ve part-time işleri kaçırmayın. Hem kazanın hem öğrenciyken kariyer yapın. Eğer ilgileniyorsanız da buradan ilanları güncel olarak takip edin; http://youthall.com/jobs

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.