Facebook’ta Üniversite Sıralarında Kurulmadı mı? Neden Sıradaki Sen Olmayasın?
Üniversite yıllarından itibaren girişimci olup kendi işinin sahibi olmayı hayat felsefesi haline getirenler için işte bizden birkaç öneri 🙂
1) Girişimci bir kişi olmak için belirsizliklere karşı kaçmayın, belirsizlikleri yönetmeyi deneyin.
Evet planlı olmak iyi bir şeydir ancak girişimci bir kişinin negatif açıdan düşünüldüğünde mutlaka alternatif yolları olmadır.
2) Sabırlı olun.
Çoğu girişimci adayı fikrine olan güveninden dolayı fazlasıyla sabırsızdır. Fakat doğru zamanı beklemek işinizin ve düşüncelerinizin olgunlaşması açısından oldukça önemlidir.
3) Yaptığınız işi sevin.
Yeni bir şeyler üretmek istiyorsanız yaptığınız işe karşı sevginiz mutlaka olmalıdır. İsteksiz yapılan işlerde başarısız olmak kaçınılmaz gerçeklerden biridir. Bu yüzden eğer girişimci olacaksınız, başarı sağlamak için tutku duyacağınız işlerde girişimler yapın.
4) Farklı teknikler ile problemleri çözmeyi deneyin.
Sıra dışı bir yöntemle olan bir probleme çözüm üretin probleminiz basitte olsa kullandığınız metodlar sizin yararınıza olacaktır. Farklı bakış açıları başarılı girişimcileri her zaman diğer insanlardan ayıran en önemli özelliklerden biridir.
5)İkna kabiliyetinizi geliştirin ve insanlarla iyi ilişkiler içinde olun.
Bir girişimcinin en önem vermesi gereken özelliklerden biri insanlarla iyi ilişkiler kurmayı başarabilmesidir. Çünkü insanlarla iyi ilişkiler kuramayan bir girişimci fikri ne kadar muazzam olsa bile o fikrini ve girişimini insanlara ulaştırırken problem yaşayacağı için başarısızlıklar yaşayabilir.
6) Ekip çalışmasına yatkın olun.
Ekip çalışması olmadan başarıya gidemezsiniz. Neticede hepimiz insanız ve her insanın belirli bir potansiyeli vardır. İyi ekipler kurmak işinizin verimliliği ve sürdürülebilirliği açısından çok önemli olacaktır. Ekip çalışması ile daha güçlü adımlar atabilirsiniz.
7) Risk alın ve cesur olun.
Olmazsa olmazı girişimcinin ruhudur, risk almaktan korkarsanız bugün olduğunuz yerden bir adım ileri gidemezsiniz. Mantıklı ölçüde olduğu sürece risk almak girişimcilerin olmazsa olmazıdır.
8) Kendinize güvenin.
Bu size her açıdan fayda sağlar girişimcinin güveni ne kadar yüksekse adımlarını sağlam bir şekilde atar. Kendine güvenen insanların, kendini daha iyi ifade ettiği, duygu ve düşüncelerini karşısındakine daha başarılı bir şekilde aksettiği aşikardır.
9) İçsel kontrol odağına sahip olun.
Girişimci yaptığı başarılı çalışmalarda bundan ne öğrendim ve başarısız çalışmalarda da suçu bir başkasına atmak yerine kendine devreder. Ben nerede hata yaptım diye sorgulayarak, yaptığınız hatalardan dersler çıkarmayı alışkanlık haline getirin. Göreceksiniz işe yarayacak 🙂
10) Hayal Kurun, Hedefleriniz yüksek olsun.
Üretkenlik için olan bir şeylerden çok olmamış keşfedilmemiş şeyleri düşünmek iyi hayaller kurmak olumlu etkileyecektir. Yapacağınız işle ilgili küçük düşünmeyin, hedefleriniz yüksek olsun ki onları başarmak için daha çok çaba sarf etmek durumunda kalın. Bu ister istemez kendinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
Yazan: Merve Öçsoy
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.