Öğrenci Kulüplerinde Yer Almanın İş Hayatına 5 Katkısı

Üniversite boyunca bütün öğrenciler için iş hayatı bir merak konusudur. Neler yapmalı, kendinizi nasıl geliştirmeli, hangi becerileri kazanmalısınız? Bunları öğrenmenin yollarından birisi de üniversitenizin öğrenci kulüplerinde aktif görev almaktır.

İşte bunun size iş hayatınız için kazandıracakları:


1) Takım Çalışması

Bir topluluk haliyle pek çok üyeden oluşur; altınızda ve üstünüzde insanlar bulunur. Bunu kontrol etmek, aynı masada birlikte oturup birlikte karar alabilmek, aldığınız kararları uygulayabilmek iş hayatı açısından önemli bir adımdır. Çünkü iş hayatında da maalesef tek başınıza çok güzel kararlar alabiliyor olmanız yeterli değil, takım olarak bunu uygulamalısınız. İş sorumluluğu ve maddi kaygınız olmadan okul toplulukları bunu başarmanıza yardımcı olur.


2) Zaman Yönetimi

Konuşmanız, görüşmeniz gereken fazlasıyla insan ve yapmanız gereken işler, artı dersler… Başta göz korkutucu gelse de bu durum zamanı doğru yönetmenize yardımcı olur ve iş hayatındaki yoğunluğa karşı 1-0 önde başlarsınız maça. Artık sizin için en vakit alan işler bile daha kolay hale gelmiştir ve belki bu sayede parlarsınız, kim bilir?


3) Kendini Tanımak

Hem iş hayatının hem de normal hayatın olmazsa olmazıdır kişinin kendisini tanıması. Okulda topluluk çalışması yürüttüğünüzde, yapabilirim dediğiniz neleri yapmakta eksik kalıyorsunuz, yapamam dediğiniz neleri aslında başarabiliyorsunuz, bunu görürsünüz. Çünkü sahadasınızdır artık. Kendinizle yüz yüze gelir, dürüst olur ve eksiklerinizi nasıl gidereceğinizi keşfedersiniz. Bu durum iş hayatında hangi alanlara yönelmeniz gerektiğini ve yöneldiğiniz alanda nasıl gelişmeniz gerektiğini gösterir size ve yanlış tercihlerle yıllarınızın kaybolmasını ya da kariyerinizdeki olası düşüşü önlersiniz.


4) Liderlik

Toplulukta ilerledikçe artık siz de belirli beceriler kazandığınızdan yavaş yavaş belli organizasyonların başına geçersiniz. Yeni gelenlere ya da sizden daha alt kademede olanlara görevler verirsiniz. İş hayatında da sadece kendiniz yapıyor olmanız yeterli olmayacak, kimi zaman altınızdaki insanlara görev vermeniz gerekecek. Doğru görevlendirme yapabilmek, insanların neler yapabileceğini, nasıl faydalı olabileceğini ölçebilmek size çok büyük bir artı katar.


5) Kriz Yönetimi

Her zaman her şey güllük gülistanlık gitmez. Ayarladığınız bir organizasyon iptal olabilir, katılımcı gelemeyebilir, anlaşmazlıklar olabilir, bir süre sonra bunları çabuk çözümlemeyi öğrenirsiniz. İş hayatına geçtiğinizde ise zaten anlık durumlarda doğru karar alabiliyor olacağınız için bu basamağı da başarılı şekilde atlamış olursunuz.

İş hayatını tanımak için riski az getirisi çok olan üniversite topluluklarına mutlaka aktif olarak katılmanızı öneririz.  Emin olun, çok faydasını göreceksiniz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.