Neden Mühendis Olmalısın? Mühendis Olmak İçin 5 Sebep!

Kariyerinizde hangi yoldan ilerleyeceğinizi düşünürken onlarca bölüm arasından seçim yapmak çok da kolay değil. Sizin için “Neden Mühendis Olmalısın?” sorusuna yanıt verdik!

Uzun Vadede Memnuniyet ve İş İmkanları

“Neden mühendis olmalısın?” sorusuna verilebilecek en güzel cevap: “Bir işin uzun vadede en doğru işleyişe sahip biçimde ilerlemesini sağlayanlar mühendislerdir.” Eğer siz de gelişen teknoloji çağının içerisinde mühendis olmayı seçenlerdenseniz güzel haber, alanınızın sonsuz bir gelişme içinde oluşudur. Kendi dalınızın içinde bile kollara ayrılabilen mühendislik dalı, insanlara sevdikleri işe yönelmelerine ve çok yönlülüğe katkı sağlar. İş değiştirme ve seçenek fazlalığınız sebebiyle sizi tatmin edecek bir kariyer hayatı kaçınılmazdır!


Prestijli Bir Hayat

Çevresine ve topluma sorumlu olan her mühendis gibi sizin de amaçlarınız doğrultusunda gerçekleştirdiğiniz işler takdiri hak edecektir. Mesleki yaşantınızda bir makine mühendisiyseniz o kadar karmaşık sistemler üzerine çalışıyor olmanız ya da bir inşaat mühendisiyseniz o derece karmaşık yapıların inşasında görev almanıza elbette saygı duyulacaktır. Üstelik cesur olduğunuz hata yapabilme payınızın oldukça düşük olmasından bellidir!


Yaratıcı Düşünme

Her iş alanında olduğu gibi “Mühendislik” dalında da rekabet söz konusudur. Üstelik bu kadar gelişmeye ve yeniliğe açık bir alanda kendinizi göstermek için yaratıcı ve farklı olmayı benimsemeniz gerekecektir. Bu sizi hem tekdüzelikten kurtaracak hem de kişisel gelişiminizde hep bir adım öne gitmenize yardımcı olacaktır. Sürekli kendinizi geliştirmeye ve tatlı bir rekabete dönüşen hayat görüşünüz de kariyerinizde sizi öne taşıyan ana etmen olacaktır. Unutmayın, işiniz artık analitiğe ve sayılara dayalı!


Topluma Fayda Sağlama

Bir mühendisin attığı her adımda temel amaç, topluma yarar sağlayacak inovasyonlar yapmak ve refah seviyesini bir adım öne taşımaktır. Bir doktorun ya da bir denizcinin bile kullandığı araç-gereçler onların da insanlara fayda sağlayabilmesi adına mühendisler tarafından tasarlanmıştır. Başarılı projelere imza attıkça bu durumun verdiği maneviyat her şeye bedel olacaktır.


Kazanç Durumu

Mühendislik mezunlarının diğer standart iş kollarından daha yüksek bir maaşla sektörlerine başladıkları algısı pek de yanlış sayılmaz. Mühendislik çeşitlerinin ve sektörlerinin ihtiyaçları doğrultusunda rekabet ortamı olsa da doğru staj ve yurt dışı imkanlarını yakalamanız halinde hatrı sayılır bir başlangıç yapabilirsiniz.


 

“Biri bana neden mühendis olmakla övündüğümü sordu. Gülümseyerek “Avukatın geliri dava ve suç artışıyla, doktorun geliri hastalık ve felaket artışıyla artar ancak mühendisin geliri insanların ve ulusun refahının artmasıyla artar. Bu nedenle mühendis olmakla gurur duyarım.” dedim. Doktor elindeki stetoskopla, avukat elindeki dosyalarla, öğretmen elindeki tebeşirle bilinir fakat mühendisin elinde bir şey yoktur. Her şey kafasındadır.

İlgini Çekebilir: Yaratıcı Düşünmenizi Arttıracak 5 İpucu!

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.