Kurumsal İletişim Departmanı Nedir?
Ana hatlarıyla kurumsal iletişim departmanında kurum itibarı, medya iletişimi ve halkla ilişkilerden sorumlu şirket departmanıdır. Hem şirket içindeki hem de şirket dışındaki kurumsal itibarı yönetmek durumunda olan kurumsal iletişim; organizasyon koordinesi, sponsorluk çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri, basın iletişimi ve ilişkilerini de ayarlar.
Kurumsal İletişim Departmanı Ne İş Yapar?
Bir şirketin çalışmaları kadar sektördeki duruşu da oldukça önem arz ettiğinden bu departman büyük roller üstlenir. Yapılan her çalışmaya hem şirket içinde hem de rakipler bazında gereken saygının gösterilmesi ve her zaman şirket yararına doğru hamleler yapılması bu departmana bağlıdır.
Gelen bütün etkinlik taleplerini ve proje taslaklarını önce bu departman her ayrıntısıyla inceler. Uygun gördüğü projeleri (reklam, sosyal sorumluluk ya da konferans vb.) yürütür, duyurulmasını birçok kanaldan organize eder. Web sitesini geliştirmek ve hakkında sürekli güncellemelerde bulunmak, aktif sosyal medya kullanımı, yazılı ve görsel basın takibi, röportaj ve basın bülteni süreçlerini yürütmek bu departmanın görevidir. Aynı zamanda tüm bunlarla ilgili düzenli olarak rapor hazırlamaları ve sunmaları gerekmektedir.
Neden Tercih Edilmelidir?
Departmanda rol aldığınız zaman çalışanların uyum içinde çalışmasına ve çalıştığınız şirketin kurumsal amaçları doğrultusunda hareket etmesine büyük katkı sağlıyor olacaksınız. Bir düzenin sağlayıcısı olurken aynı zamanda organizasyon anlamında kendinize güveniyorsanız mutlaka yönelmeniz gerekmektedir. Önünüze gelecek birçok projeyi ve teklifi belki onlarca değişkeniyle geniş açılardan değerlendiriyor ve en doğrusunu ortaya koyuyor olmanız gerekmekte. Bu sebeple gözlem ve takip yeteneğini yüksek, kararlı, net ve kurum içinden ve dışından sayısız insanla iletişim kurulacağı için iletişiminizin kuvvetli olmasına zemin hazırlayacaktır.
Siz zaten bu özelliklerinize güvendiğiniz için departmanda yer alacak ve ardından büyük ölçüde kendinizi geliştiriyor olacaksınız. Yabancı dilin gerekliliği ve önemi ise neredeyse her alanda olduğu gibi burada da kendisini gösteriyor. Şirket bünyesindeki neredeyse her departmana oldukça hakim, hepsiyle iş birliği içerisinde ve takım çalışmasında güzel işler başarabilen bireylerden biri haline geleceksiniz.
İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri