Kişisel Gelişim İçin Boş Zamanlarınızda Uygulayabileceğiniz Tavsiyeler
Evde kaldığımız bu süreçte işe ya da okula gittiğiniz süreçten daha mı mutlusunuz? Konuyla ilgili yapılan araştırmalar şaşırtıcı sonuçlar doğuruyor, belki evde olmanın tercih edileceği düşünülse de meşgul ve dinamik zaman dilimi mutluluğu sağlayan faktör olarak değerlendiriliyor. Meşguliyet fiziksel ve mental açıdan yorgunluk getiren bir durum olsa da kurallar, dikkat odağı ve tatmin insanları sıkıntı ve ilgisizlikten alıkoyabiliyor. Neredeyse dünyadaki çocukların %80’inin okula gitmediği, şirketlerin yarı yarıya home-office düzenine geçtiği şu zaman diliminde bu oldukça önemli. Çalışma saatleriniz (ya da onlar dışında kalan boş zamanlarınız) için birkaç kişisel gelişim adımını sizin için derledik! Bu şekilde daha fazlasını yapabilir ve biraz daha mutlu olmak için çabalamanıza fırsat verebilirsiniz!
Boş Zamanlarınız Sıkıcı Mı Geçiyor?
Tahmin edilebileceği üzere çoğu insanın serbest zamanının kalitesi oldukça düşüktür. Mola zamanının kontrolünde ve verimliliğinde bile kendimizden emin değilken bunu genele yaymak elbette kolay değil. Kimi insanlar kendilerine sıra dışı meşguliyetler yaratırken kimileri de iş yapmamaktan beslenebilir. Virüsün asıl yan etkisiyse enfekte olmayarak kendilerini evlerinde koruyan insanların tembelleşmesidir.
Bir Hobi Edinin: Hiçbir hedefi olmayan sadece yaratıcılığı temel alan bir etkinlik seçin. Bu, yapmaktan hoşlanacağınız bir resim ya da puzzle parçalarını birleştirmek bile olabilir. Günde hobilerine 20 dakikalık vakit bile ayıramayan yöneticilerin yanı sıra oldukça büyük bir şansınız var diyebiliriz!
Bir Beceri Öğrenin: Biraz da kendimize bir şeyler katacak yollara gidelim. Belki bir dil öğrenmeye başlayabilir, topluluk önünde konuşma ve sunum becerileriyle ilgili çeşitli eğitimler ve YouTube videolarına başlayabilir ya da blog yazarlığı için kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.
Kendi Kitabınızı Yazmaya Başlayın: Her 10 kişiden 8’inin hayatı boyunca bir kitap kaleme almak istediğini belirten istatistikler varken belki de başlamak için uygun zaman, bu zamandır! İlk taslağınız üzerinde bir Word sayfası açıp başlayabilirsiniz!
Hareketsiz Kalmayın: Kişisel gelişimin kilit noktalarından biri de fiziksel hareketsizliğin önüne geçerek vücudunuza fırsat vermektir. Hazır hissetmiyorsanız basit ısınma hareketleriyle egzersiz yapabilirsiniz, belki dersine gitmeye bir türlü vakit bulamadığınız yogaya online olarak başlayabilirsiniz. Kan dolaşımınız hızlanırken ruh halinizi iyileştirecek hormonların salgılanmasını da sağlarsınız!
Okumaya Devam Edin: Tweetler, haber siteleri, Instagram captionları, belki de en sevdiğin blog… Tüm bunlar zaten dijitalde her gün değerlendirdiğiniz fırsatlar. Gözlerinize ve beyninize biraz fırsat tanıyıp kitap okumaya yönelebilirsiniz. Bir ekrana bakmaktan daha az zorlanacaklarından emin olun, hafif bir okuma dinlenmek için de birebirdir!
Ruhun Gıdasına Odaklanın: Spotify, YouTube ve diğer tüm platformlar sizin için açık. Yeni bir şarkıyı keşfetmek ya da hiç dinlemediğiniz bir müzik türüne kulak vermek ise önerilerin arttığı şu dönemde çok kolay. Hareketsiz kalmama maddesinde biraz daha “enerjik” listelere yönelirken kendinize zaman ayırdığınız ya da uykudan önce geçirdiğiniz vakitlerde daha “dingin” listelere yönelebilirsiniz.
Ana Odaklanmaktan Vazgeçmeyin: Şu anda yaşadığınız her şeye, sürece ve olanlara odaklanın. Bu, haberlerden bağımsız olsun. Aslında başlangıçta önemsiz gibi geliyor ancak aslında sürdürülmesi inanılmaz derecede zor. “Şu anda olmak” birçok filozofun mutluluğun sırrı olduğuna inandığı şey. Kaslarınız, duyularınız veya çevrenizdeki çevreye konsantre olmak, dikkat dağıtıcı düşüncelerle harmanlandığında zihinsel çaba harcayarak size iyi gelmeyecek.
Duyduğumuz üzücü haberler bizi etkilese de olanları özümsemek ve kabullenmek, kendimizi herkes için olabildiğince pozitife yönlendirmek kendi elimizde. Hatırlayın, İtalya’da sokaklarda evlerinden şarkı söyleyen insanları ilk seyrettiğinizde neler hissetmiştiniz?
İlgini Çekebilir: Kişisel Gelişim Üzerine 12 Film Önerisi