[Sponsorlu İçerik] Kendi Startupınızı Kurmanız İçin 5 Mükemmel Neden!

Genç yaşlarınızda, özellikle de okurken zaman zaman aklınıza düşen geleceğinize dair bazı sorularınız olur. Gelecekte nasıl bir iş yapabileceğinizin ihtimallerini düşünür ve kendinizi iş hayatına bu ihtimallere göre hazırlamaya çalışırsınız. Fakat, zaman zaman bir işe girip çalışma fikri içinizi çok da memnun etmeyebilir. Çevrenizde gördüğünüz bir problemi çözmek, sosyal bir fayda bırakmak ve kendi işinizin sahibi olmak sizi daha çok mutlu edecek bir yaşam tarzı olabilir. Genelde böyle anlarda aklınıza ilgi çekici bir fikir gelir ve onun hakkında hayaller kurmaya başlarsınız. Fikrinizi gerçeğe dönüştürmenin nasıl olabileceğini, nereden başlayacağınızı, nasıl desteklerle ilerlemeniz gerektiği ve süreçte neler yapmanız gerektiğini düşünmeye başlarsınız. İşte böyle anlarda fikrinizi hayata geçirmekten korkmayıp adım atarsanız bambaşka bir hikaye ile karşılaşırsınız: Startup.

Eğer sizin de kafanızda herkesin beğeneceğine inandığınız bir fikriniz varsa fakat biraz ilham biraz motivasyon bekliyorsanız “Kendi startupınızı kurmanız için 5 mükemmel neden” yazımızla karşınızdayız. Keyifli okumalar.


1) Hayatınızdaki “Acaba?” ları Sileceksiniz.

Çoğunuzun hayatında en azından bir şey için tutkusu vardır ve yeteri kadar becerikliyseniz çevrede rekabet oldukça had safhada olmasına rağmen bu tutkunuzu bir şekilde kariyere dönüştürmenin yolunu bulursunuz. Tutkularınızı ve fikirlerinizi gerçeğe dönüştürmek için yeri geldiğinde uykusuz kalıp, yeri geldiğinde ekonomik anlamda zorlanırsınız.

Bir startup kurmak ilk bakışta gözünüzü korkutabilir ve biraz yorucu görünebilir. Dışarıdan bakıldığında zor bir süreç olsa da en güzel tarafı, bir gün yaşlandığınızda geçmişinize bakıp “Ya kendi işimi kursaydım, hayalimdeki fikri gerçeğe dönüştürseydim ne olurdu?” sorusunu kendinize sormayacak olmanızdır. Ama gençseniz ve özellikle 20’li yaşlarındaysanız daha hayatınızın başında bir startup fikri ile hayatınızdaki acabalardan kurtulabilirsiniz. Geleceğinize yönelik kaygılardan sıyrılabilirsiniz. Emin olun bir startup ile kaybetmekten çok kazanacağınız çok şey olacak!


2) Öğreneceksiniz! Hem de Hiç Olmadığı Kadar. 

Bir startup fikrini işe dönüştürürken olmazsa olmaz kazanımlardan biri öğrenmektir. Öğrenmek, sürekli öğrenmek.. Bir şirkette geçirdiğiniz çalışma hayatınız boyunca sadece size verilen görev tanımınız departmanınızla ilgili bilgileri öğrenmeniz yeterliyken, bir startup fikrini hayata geçirme sürecinde pazarlamadan muhasebeye; operasyondan finansa kadar kurduğunuz start-up için gerekli bütün departmanların görevlerini öğrenmeniz gerekir. Böylece çok genç yaşta olsanız bile yaşıtlarınızın aksine çok daha fazla bilgiye ve deneyime sahip olma fırsatı yakalayabileceksiniz.

Öğrendiğiniz yeni bilgilerle hem kendinizi hem de startup fikrinizi hayata geçirecek, büyütecek ve hayalinizdeki yaşama sahip olabileceksiniz.


3) Güne Her Sabah Motive Başlayacaksınız. 

Her sabah kalkmanızın sebebinin işe gitmek değil de kendi kurduğunuz işi geliştirecek ve büyütecek şeyler yapmak olduğunu düşünün. İşte o zaman hayatta sizi yataktan kaldıran şey “ikigai”nizi bulmuş ve hayatınıza gerçek anlamda yaşama amacı katmış olacaksınız. Güne motive başlamanızın yanı sıra bazen hayata geçirmeye çalıştığınız startup için aklına gelen ilgi çekici fikirler gece uyumanıza bile engel olacak, sabah olsa da hemen çalışmaya başlasam dediğiniz günler ve geceler birbirini kovalayacak.

Hayatta hayallerinizi gerçekleştirmek için uyanmak ve size ait olan bir şey için çaba harcamak kadar tatmin edici ve mutluluk verici şey bir hayli sınırlıdır. Kendi işinizi kurarak bunu gerçekleştirmek ise oldukça tatmin edici bir yol. Seçim sizin 🙂


4) Söylediklerinizle Değil Yaptıklarınızla Bilineceksiniz. 

Etrafınızda çok fazla konuşup aslında özünde çok fazla şey yapmayan bir sürü kişi vardır. Kendi işinizi kuran biri olarak bunun tam zıddı bilineceksiniz. Girişimciler, işlerini neredeyse sıfırdan kurarlar ve genelde işlerini kurmaya başladıklarında çoğunlukla ya tek yada 2-3 kişilik küçük ekiplerle fikirlerini hayata geçirmeye başlarlar. Bundan dolayı hayallerini gerçekleştirmeleri için çok çalışmaları gerekmektedir.

İşin özü, kendi startupınızı kurduğunuzda tek başınıza ayaklarınızın üstünde durmayı ve istediğinizi başarmak için elinizden gelenin daha fazlasını yapmayı öğreneceksiniz.  Bu da çok çalışırken bir çok yeniliği de hayata geçirme fırsatı yakalamanıza neden olacak.


5) Tekrar Tekrar Yapmak İsteyeceksiniz.

Kesinlikle bilmelisiniz ki, startup kurmak ve işinizi büyütüp geliştirmek uzun ve oldukça efor gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte hayallerinizi gerçekleştirmiş de olabilirsiniz, işler tahmin ettiğiniz gibi de gitmeyebilir. Fakat bir iş fikrini hayata geçirirken o işi değerli kılan şey süreçtir. Kendi startupınızı kurmak tıpkı uzun bir yolculuğa çıkmak gibidir. Yeri geldiğinde heyecan duyarsınız, yeri geldiğinde stres altında kalırsınız, yeri geldiğinde yaşadığınız mutlululuk hayatınızın en unutulmaz anlarından biri olabilir. Bu yolculuk boyunca öğrendiğiniz her şey, her bilgi birikimi süreçte sizinledir. Bu yüzden eğer bir defa girişim kurduysanız aynı duyguları tatmak için tekrar tekrar çabalarsınız.

Bu yüzden halen fikrinizi hayata geçirmek için bir adım atmadıysanız hayatınızın en harika serüvenine çıkmak için bir adım atmaya başlayın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız ve tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.


Albaraka Türk’ün yenilikçi projelere sahip girişimcileri desteklemek üzere geçtiğimiz yıl kurduğu Albaraka Garaj’da, ikinci dönem başvuruları başladı. Yenilikçi projelere sahip girişimcileri desteklemek, onlara yol göstermek hedefinde olan Albaraka Türk, yenilikçi fikri veya projesi olan, inovatif düşünen ve destek bekleyen girişimcileri Albaraka Garaj’a davet ediyor. Eğer seni de heyecanlandıran bir fikrin varsa ve bunu gerçekleştirecek doğru zamanı bekliyorsan, şimdi tam da zamanı!

Albaraka Garaj’a hayallerindeki işini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmak için hemen başvur! Son gün 30 Haziran!

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM