Startup dünyasına adım atmak isteyenleri heyecanlandıracak yeni bir yazı ile karşınızdayız. Humanspire for Startups’ın yeni röportajında Hiwell Kurucu Ali Ozan Çiçek’e merak ettiklerinizi sorduk ve ilham verici cevaplar aldık.
Ali Ozan Çiçek’in kariyer yolcuğuna ve Hiwell’in girişimcilik hikayesine yer verdiğimiz bu röportaj için keyifli okumalar dileriz!
1.Bize biraz kendinizden ve eğitim hayatınızdan bahsedebilir misiniz?
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunuyum. Üniversiteye kadar Denizli’de yaşadım. Lisede ilk olarak tıp okumayı düşünmüştüm, ama sonrasında makine mühendisliğini tercih ettim. Yine de, sağlık alanında insanlara fayda sağlama isteğim hep içimdeydi. Bu tutkum, Hiwell’i kurma sürecinde beni beslemeye devam etti. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eğitim hayatım da bu yolculukta çok önemli bir rol oynadı. Farklı bakış açılarına alan açan, zengin bir ortamda birçok değerli insanla tanışma fırsatı buldum. Bu anlamda gerçekten besleyici bir üniversite deneyimi yaşadığımı söyleyebilirim.
2.Girişiminiz hakkında bilgi verir misiniz? Ne tip ürün/hizmetler sunuyorsunuz, ne tip bir ihtiyacı karşılıyorsunuz?
Hiwell olarak, psikoterapiyi herkes için ulaşılabilir ve sürdürülebilir kılma misyonu ile çalışıyoruz. Danışanlarımızı, nitelikli uzman klinik psikologlar ile kullanıcı dostu, güvenli ve kişiselleştirilmiş platformumuzda buluşturuyoruz. Geleneksel terapide karşılaşılan uzun bekleme süreleri, uzak mesafeler ve psikolojik sıkıntılara yönelik damgalama, etiketleme gibi sorunlar insanların terapiye erişimini zorlaştırıyor.
Hiwell, bu engelleri aşmak ve terapinin her yerde, her an ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla doğdu. Uygulamamızda psikoterapiyi güvenli ve kolay bir platformda sunmanın yanı sıra, meditasyon ve nefes egzersizleri, blog yazıları ve psikolojik modüller de sunuyoruz. Ayrıca, Türkiye dışında birçok ülkede de sunduğumuz hizmetlerimizle dünyanın dört bir yanından insanlara kendi anadillerinde online terapi alma imkanı sağlıyoruz. Türkiye ile birlikte Yunanistan ve Portekiz’de de sektörde liderliğimizi güçlendirirken İspanya, Brezilya, Fransa’nın da dahil olduğu 10 ülkede mutlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
3.Yaptığınız işin Türkiye ve dünyadaki pazar büyüklüğü ve gidişatını nasıl görüyorsunuz?
Psikoterapi, hem Türkiye’de hem de dünyada güvenilir ve ihtiyaçlarınıza uygun bir terapist bulmanın zorluğu, bazen beklentilerin uyuşmaması ve yüksek ücretler gibi sebeplerle birçok kişi için ulaşılması zor bir hizmet gibi görünüyor. Aslında pek çok insan terapiye başlamak istiyor, ancak bu engeller nedeniyle harekete geçemiyor. Hiwell olarak, bu engelleri aşmayı kolaylaştırıyoruz. Güvenilir ve alanında uzman psikologlarla daha uygun fiyatlara terapi imkanı sunarak, bu süreci herkes için daha erişilebilir, konforlu ve sürdürülebilir bir hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
4.Teknolojinin / Yapay zekanın gelecekte girişimcilik üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Teknoloji ve yapay zeka girişimcilik dünyasında birçok şeyi değiştirmeye devam ediyor. İş süreçlerini daha verimli hale getirmek, sunulan ürün ya da hizmet deneyimini geliştirmek ve daha kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak için yapay zekadan faydalanabiliyorlar. Yapay zeka hızlı ve doğru kararlar alabilme imkanı sunuyor. Gelecekte de girişimcilerin sınırlı kaynaklarla daha fazla insana ulaşmasını sağlayacak ve yeni iş modellerinin ortaya çıkmasını destekleyecek gibi görünüyor. Girişimciler için önemli olan, bu teknolojik gelişmeleri yakından takip edip, işlerini bu doğrultuda evriltmek ve yapay zekanın sunduğu avantajları iş süreçlerine entegre edebilmek olacaktır.
5.Son olarak Youthall Blog takipçilerine vereceğiniz en önemli tavsiye nedir?
En önemli tavsiyem, kariyerlerini planlarken kendi ilgi ve tutkularını merkeze almaları olacaktır. Gerçekten ilgi duydukları bir alanda çalışmak, onlara hem tatmin sağlayacak hem de karşılaştıkları zorlukları aşmaları için motivasyon verecektir. Bunun yanı sıra, günümüz iş dünyasında sürekli öğrenmenin ve kendini geliştirmenin değeri çok büyük.
Teknoloji hızla değişiyor, sektörler sürekli gelişiyor. Bu yüzden, trendleri yakından takip etmek ve kendini bu alanlarda sürekli güncellemek çok değerli. Ama bunun yanında, farklı alanlarda çalışan insanlarla tanışmak, onlardan bir şeyler öğrenmek ve işbirlikleri kurmak da en az bunun kadar önemli. Hem kendi alanında hem de farklı alanlardan kişilerle iletişimde olarak yeni fırsatların kapısını aralamak mümkün olabiliyor. Kariyerlerinde ilerlerken bu tür etkileşimlerin ne kadar faydalı olduğunu göreceklerini düşünüyorum.
Ali Ozan Çiçek’in bu samimi ve faydalı yanıtları için çok teşekkür ediyoruz. Humanspire for Startups ile yeni bir röportajda buluşmak dileğiyle, Youthall‘u takipte kalın!