Teknolojik gelişmeler ve kariyer trendleri, günümüzde her zamankinden hızlı bir şekilde değişime açık olduğu için gelecekte bizi nelerin beklediğini öngörmek yanlış olmaz. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde gelişim ve kazanç beklentisi yüksek olan meslekleri sizin için derledik, artık geleceğin meslekleri hakkında endişe etmenize gerek yok!
Veri Bilimcisi
Veri bilimi kavramı, hayatımıza Amazon, Facebook ve Netflix girdikten sonra popülerleşen kavramlardan biridir. Veri bilimcilerin asıl görevi yer aldıkları şirkete değer katmak ve şirketin verilerini analiz etmektir. Yalnızca analiz değil, yapılan analizi yönetim birimleriyle paylaşıp verimli sonuç alabilmek de oldukça önemlidir. Şimdilerde de maaş bazında oldukça verimli olan “Veri Bilimi Uzmanı” isimli meslek dalı, gelecekte de ilgi göreceğinin sinyallerini bu şekilde veriyor!
Uygulama Geliştiricisi
Sadece bir “Yazılımcı” olmanın ötesinde bir “Uygulama Geliştiricisi” unvanına sahip olmak, uygulamaların bu derece hayatımıza girdiği dönemde oldukça değerlidir. Market alışverişimizi yapmak, kullanacağımız ulaşım araçlarının tercihini yapmak ve hava durumunu analiz etmek için sayısız uygulama kullanmaktayız. Mobil uyguların altyapılarını oluşturmak ve onların sorunsuz çalışmasını sağlamak için geleneksel masaüstü program ya da site oluşumlarından fazlasına ihtiyaç vardır. Android, IOS gibi işletim sistemleriyle entegre çalışabilen çok sayıda uygulama için gelecekte daha fazla Uygulama Geliştiricisine ihtiyaç duyulacaktır.
Yapay Zeka ve Robotik Mühendisi
Geleneksel makine mühendisliği kavramının yanı sıra veri bilimi ve yapay zekanın makine temasıyla bir araya gelmesi artık kaçınılmazdır. Temel analitik ve istatistik becerileri ile bilgisayar becerilerini bağdaştırarak meydana çıkan bu mühendislik dalı, kodlamayı da beraberinde getirir. Görüntü ve ses tanıma özellikleri, özellikle güvenlik alanında günümüzde boy göstermeye başlasa da zaman geçtikçe çok daha fazla yeni alanda hayatımızda varlığını sürdürecektir.
Alternatif Enerji Danışmanı ve Teknisyeni
Fosil yakıtların tükenmesi kaçınılmaz olacağı için insanlık yeni enerji kaynakları arayışına girmiştir. Enerjinin böylesine önem arz ettiği çağda ise doğal dengenin bozulma tehlikesini göz önünde bulundurursak güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjileri gündemde olacaktır. Alternatif kaynakların doğru noktada doğru şekilde kullanımını sağlamak, belirlemeye yardımcı olmak ve verimliliğini sürdürmek için bu kaynakların kurulumu, bakımı ve denetimi bir meslek dalına ihtiyaç duyacak.
3D Üretim Mühendisi
3 boyutlu yazıcılar hayatımıza girmiş olsa da buna alışmamız zaman aldı demek yanlış olmaz. Artık sağlık, gıda, kimya, medya ve inşaat gibi sektörlerde sıkça kullanılan 3D teknolojisi, seri üretime duyulacak olan ihtiyaçla yaygınlaşabilir. Bu yazıcıların kullanımı gün geldiğinde organ nakillerinde bile işe yarayabileceği için insanlık için bir devrim söz konusu olacaksa 3D Üretim Mühendisleri söz sahibi olacak demektir.
İlginizi Çekebilir: Beceri Tabanlı CV Nasıl Oluşturulur?
Youthall’da işveren markası profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.