Bizim de içinde bulunduğumuz teknoloji çağı her geçen gün daha da zenginleşmekte ve gelişmekte. Birbirinden farklı uygulamalar her gün yazılımcılar tarafından geliştirilip piyasaya sürülüyor ve şu anda hali hazırda yüz binlerce uygulama kullanıcılarının hizmetinde ancak bu uygulamalardan bazıları var ki herkesin dilinde. Mesai saatinden iş bitimine kadar hatta özel hayatta da insanların pek çok zamanını alan bu uygulamalar artık iletişimin yeni yolu haline geldi. Twitter da bu uygulamalardan biri ve bazı yönlerden diğerleri arasında sıyrılmış ve dünyaya gözle görülebilir etkileri olan sansasyonel olayların, politik görüşlerin birbirine karıştığı kanıksanamaz medya platformlarında biri. Gelin, birlikte bu platformun rolünü ve dünya milyarderlerinden Tesla, SpaceX, Neurulink gibi dev şirketlerin kurucusu Elon Musk’ın kimilerine göre “twitter saplantısı”nı yakından inceleyelim!
Elon Musk Kimdir?
Elon Musk, iş hayatına x.com adında çevrim içi banka sitesi olarak başlamış bir iş insanıdır. Daha sonra piyasada fark ettiği eksikliklerden yola çıkarak özgün fikirlerle uzay, teknoloji, ulaşım alanlarında Ar-Ge yapıp şirketler kuran başarılı bir iş insanıdır. Nokta atışları yaparak kısa sürede kendisini ön plana çıkarmış ve adını duyurmuş Elon Musk şimdilerde ise gözünü Twitter’a dikti. Peki, daha fazla kullanıcısı ve etkileşimi olan diğer platformlar değil de neden twitter? Gelin, inceleyelim!
Twitter’ın Dünya Gündemi Üzerindeki Gücü
Medya platformları günümüzde kitleleri yönlendirmek için algoritma mantığı ile çalışıyor. Günlerinin büyük bir zamanını bu platformlarda harcayan insanların aslında orada karşılaştıkları şeylerden etkilenmemeleri söz konusu olamazdı ki zaten oluşturulan algoritmalarda kullanıcılarından olabildiğince zaman almak üzerine kurulu. Kitle yönlendirmesinin ustası olmuş politikacılar da bu durumu çok iyi kavradıklarından dolayı Twitter gibi bu platformlar onlar için iletişim aracı haline geldi. İnsanlar da birinci kaynak olarak televizyon kanalları veya gazeteden çok Twitter haberlerini okuyup tartışmaya başladı. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru adımlar atarak adını duyuran Elon Musk da tüm bu durumların farkında olduğu için Twitter’ı kendi bünyesine dahil etmeye karar verdi ve Twitter’a teklifini sundu.
Twitter’ın Elon Musk Bünyesine Dahil Olması
28 Ekim’de Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınma işleminin tamamlandığı söylendi ancak bunun yanında birçok olay da peş peşe gelmeye başladı. Yapılan ilk faaliyetlerden biri dünyanın farklı yerlerindeki Twitter çalışanlarının işten çıkarılmasıydı. (C seviyesi üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere) Buna ek olarak mavi tik sahibi insanların ayda belirli bir ücret ödemek zorunda oldukları duyurulunca Elon Musk’ın maddi sıkıntılar çektiği farz edildi. Bu yatırımı Twitter’ı her şeyin uygulaması olarak geliştirmek amacıyla yapan Elon Musk bir şeyleri yanlış hesaplamış olmalı ya da amaç belki de başından beri farklıydı.
Şimdi Ne Olacak?
Şu anda Elon Musk’ın yaşadığı bu durum aslında biraz da çok yönlü bir kişilik olmasına bağlı. Neredeyse her alanda adını duyuracak işler yapması kendisine karşı pek çok cephe açılmasına da neden oldu. Bunun üzerine insanların hatta ülkelerin geleceği üzerinde etkisi ola twitter gibi güçlü bir platformun da Elon Musk’ın tekeline geçmesini istemeyen bazı şirketler reklam kampanyalarını askıya alarak tavırlarını ortaya koydular. Ancak asıl önemli noktanın kullanıcılar ve onların istekleri olduğunu düşünüyorum. Amerika eski başkanı Donald Trump’ın seçilmesinde Cambridge Analytica- Facebook skandalından sonra insanların yüzde kaçı tüm bilgilerinin ve işlemlerinin datasını tek bir uygulamada toplanılmasını ister?
İlginizi çekebilir: Kurulan İlk Web Sitesi 30 Yaşında!
Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.