Özgeçmişinizin iş deneyimi bölümü, profesyonel geçmişinizi gösterdiğiniz yerdir. Bu yüzden doğru olması, başarılarınızı vurgulaması ve iş için doğru kişi olduğunuzu kanıtlayan önemli noktaları içermesi gerekir.
Öncelikle iş deneyimlerinizi eğitim bölümünün hemen altına ters kronolojik sırayla, son deneyiminiz en üstte olacak şekilde listelemelisiniz. Bu listeyi; çalıştığınız kurumun tam adını, hangi şehirde çalıştığınızı, pozisyonunuzu ve ne kadar süreyle çalıştığınızı içerecek şekilde dürüst bir şekilde oluşturmalısınız. Deneyiminizin hangi tarihler arasında olduğunu ay ve yıl olarak belirtmeniz yeterlidir. Eklediğiniz her iş deneyimi altında en fazla beş madde olacak şekilde görevlerinizi eklemelisiniz.
Yaptığınız her görev hakkında yazmamalı, başvuracağınız iş pozisyonunun gereksinimlerini hatırlamalı ve yalnızca görevlerinizde bu işe uygun olan maddeleri ekleyerek kendinizi öne çıkarmalısınız. Eğer pozisyonlarınızda elde ettiğiniz bir başarı veya ödül varsa görevler kısmındaki maddelere bunları da ekleyebilirsiniz.
Unutmayın, bu kısımda aslında iş deneyimlerinizde edindiğiniz yetenek ve başarılarınızı vurgulamanız gerekiyor. Geçmiş görevlerinden bahsederken eski iş yerinizle ilgili olumsuz bir dil kesinlikle kullanmamalısınız. Çok fazla iş deneyiminiz varsa başvuracağınız pozisyona göre özelleştirebilir ve iş tanımına uygun deneyimleri özgeçmişinize ekleyebilirsiniz. Bunu yaparken, başvurduğunuz pozisyonun anahtar beceri ve deneyimlerini iyi anladığınızdan emin olmalısınız.
Dil bilgisi kurallarını ve yazdığınız bilgileri kontrol ettikten sonra hayalinizdeki işe girme yolunda ilk adımınızı atabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: CV’nizin Eğitim Bilgileri Bölümünü Düzenlerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.