İnanılmaz Bir Kariyer Deneyimi Kazanmak: Starbucks

Bu yazın en favori içeceğinin Karamelli Frappuccino olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Starbucksta çalışmanın inanılmaz bir kariyer deneyimi kazanmanıza yardımcı olacağından haberdar mısınız?  Bizler de bu  fırsatı neden kaçırmamanız gerektiğini maddeler halinde sıraladık. Keyifle okumanız dileğiyle,

  • Starbucks çalışanlarının % 70 hevesli öğrencilerden oluşmaktadır. Yani Starbucks da çalışırken düşünce yapınıza daha yakın bir arkadaş ortamınız ve daha ılımlı patronlarınız olacaktır. Bu tutum Starbucks’ın kendini çalışanlarının akademik ve mesleki başarılarına adadığını göstermektedir.
  • Starbucks Koleji Başarı Planı (SCAP) yoluyla ders masraflarınızın belirli bir kısmını karşılamaktadır. Çalışanlar 50 online lisans programları arasından seçim yapabilir. En önemlisi bu kolaylık onlara mezuniyet sonrası Starbucks da çalışmak mecburiyetinde bırakılmadan tanınır.
  • 87,000 üzerinde içecek kombinasyonları vardır. Şirket bu farklı kombinasyonları kendi lehlerine çevirme işlemini büyük bir ustalıkla idare etmektedir. Siparişlerde müşterilerin ilgi alanlarına göre içecekleri farklı kalıplara sokabildikleri gibi aynı zamanda müşterilerinin kendilerini özel hissettirme konusunda da ayrı bir başarıya imza atmaktadırlar.
  • Vardiya başına çalışanlar her hafta birbirinden lezzetli ücretsiz içecek, yiyecek ve Coffee Home çantası alabilmektedirler. Harika, değil mi?
  • Çalışanlar tüm yiyecek ve içecek ürünlerinde % 30 indirim hakkına sahiptir. Ki bunun anlamı kazandığınız miktarın yanında öğle aralarınızda ciddi miktarda tasarruf etme fırsatına sahip olduğunuzu gösterir.
  • Starbucks çalışanları kendi aralarından ‘ortak’ olarak adlandırılmaktadır. Çünkü Starbucks eşit vadeli ortak vizyon duygusuna teşvik ederek tüm çalışanların ortak çıkarlarını koruma prensibine inanmaktadır.
  • Her bir ortak herhangi bir düzeyde, şirket stokunun yıllık hibesinden prim almaya hak kazanır. Starbucks Bean Stok programı ortakların hisse senedi yoluyla şirketin finansal başarısından pay almaları için bir fırsat yaratır.
  • Starbucks çalışanlar aynı zamanda sağlık şirketin sunduğu sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.
  • Şirket etkili müşteri hizmetleri, ekip çalışması ve baskı altında verimli çalışma gibi önemli kariyer becerileri kazanmanızda size oldukça yardımcı olacaktır.
  • Ve en sonunda bir kahvenin nelere mal olduğunu çok iyi anlamanızı sağlayacaktır. Nasıl mı? Bugüne kadar müşterileriniz için hazırlamış olduğunuz milyonlarca kahve kupasının onların yüzlerinde kocaman bir gülümseme yarattığını fark ettiniz an yaptığınız işe olan tutkunuz ikiye katlanacaktır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın