Öğrenci Topluluklarında Yer Almadan Mezun Olmamanız İçin Nedenler

Neden Öğrenci Topluluklarına Katılmalıyım? düşüncesi özellikle üniversiteye yeni katılan öğrencilerin olmak üzere, tüm öğrencilerin kafasını kurcalamaktadır. Her üniversitede gerek sosyal, gerek kariyer odaklı etkinlikler ile varlıklarını sürdüren birçok öğrenci topluluğu yer alır. Pek çok öğrenci bu toplulukların kendilerine ne yönden katkı sağlayacağı konusunda merak içindedir ve bir kısmı ise öğrenci topluluklarına katılmaya bir hayli ön yargılı davranır. Bu biraz merakları gidermek ve ön yargıları yıkmak adına; iki sene topluluklarda aktif üye olarak çalışmış ve bu dönem yönetim kurulu üyesi olarak devam eden bir öğrenci olarak toplulukların öğrencilik hayatınızda size derslerde kazanamayacağınız tecrübeler kazandıracağını söyleyebilirim.

Lise eğitimi boyunca öğrencilere her zaman sınav odaklı bilgi yüklemeleri yapılır ve yüksek dereceleri olan bölümlere yerleşmeleri için çaba gösterilir. Ancak bu sınav sonucunda kazandığınız bölümün size uygun olup olmadığını ya da o işi yapmaya uygun olup olmadığınızı kimse test etmez. Kendinizi ne kadar tanıdığınızı, yeteneklerinizin ne olduğunu genelde umursamadan yeterli puanı aldığınız okulu ve bölümü tercih edersiniz. Öğrenci toplulukları yeteneklerinizi tanımanızı sağlayan ve öğrencinin kendisinin farkında olmadan yaptığı tercihleri yetenekleri ile pekiştiren bir serüvendir.

Bir vücudun organları gibi birbiriyle iş birliği içinde çalışan koordinatörlük sistemleri ile adeta kurumsal bir şirket havasına sahip olan topluluklarda hangi bölümde çalışmak istediğinizi seçip bu alanda çalışmaktan mutlu olup olmadığınızı ölçebilirsiniz. Aldığınız görevlerde ne alanlarda yetenekli ya da ne alanlarda başarısız olduğunuzu görebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sırasında gelecekte ne tarz bir yol izlemeniz gerektiği konusunda da bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Genelde topluluklara yeni katılacak öğrencilerin en çok sorduğu soru “Bu topluluğa üye olmak benim ne işime yarayacak.” oluyor. Bölümünüz ne olursa olsun, yetenekleriniz ne yönde olursa olsun, her toplulukta elbet sizin de yapabileceğiniz size uygun bir rol vardır. Olmaması durumunda da o alanda görevler alıp kendinizi bir yönden daha geliştirmiş, kişiliğinize bir renk daha eklemiş olursunuz.

Yüzlerce insanın çalıştığı ve bir iş hayatı provası denilebilecek öğrenci toplulukları üniversite hayatınızda ders programınızdaki hiçbir dersin size kazandıramayacağı tecrübeler kazanmanıza ve kendinizi tanıyıp daha geç olmadan ne yapmak istediğinizin farkına varmanızda size en büyük rehber olacaktır. Gerek sizin alanınızda gerek farklı alanlarda farklı nitelikteki insanlarla beraber çalışmak iş hayatına başlamadan önce kendinize katabileceğiniz en büyük artılardandır.

Bu tecrübeden mahrum kalmamak için gidin ve siz de sizi siz yapacak, hayatınızı değiştirecek o topluluğu bulun.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.