Kendimize Hatırlatmalar: Başarı

Başarı. Bu hafta bu konu hakkında biraz yazmak istedim. Başarı nedir? Aslında çoğu kişi için başkalarının takdirini alabilmektir. Demek istediğim eğer takdir göremezsek o zaman her ne kadar büyük bir başarı elde etsek bile bunun farkına varamayız yahut da umursayamayız. Yahut da inanmayız başarımıza ve kaybederiz hevesimizi daha da iyi olmak için. Bu dünyada bin bir çeşit insan varken herkes sizi sevmek zorunda değilken neden herkes sizi takdir etmek ya da sizinle aynı fikirde olmak zorunda olsun ki? Değiller tabi ki de, sizin de onlara karşı böyle bir yükümlülüğünüz yoktur. Ama elbet sizi takip edecek ve takdir edecek kişiler de vardır.

Peki, başarılı olmak için ne yapmalıyız?

Başarmak için sadece kendinizi inandırın; başarabileceğinize ve kapasiteniz olduğuna kendiniz inanın. Siz kendinize inanmaz iseniz başkası neden inansın ki ve sizi desteklesin ki? Kendi düzeniniz olsun ve ona uygun hareket ederek çalışmalarınızı ilerletin. En basitinden gününüzü planlamayı deneyin. Bugün ders çalışılacak, proje yapılacak, kursa gidilecek vs. ne yapacaklarınızı gözleriniz önüne serin, yazın, not alın. Bu size daha bir rahatlık verecektir çünkü aklınızdaki planların karmaşıklığı kâğıt kalem ile düzen girer ve sizi korkutmaz ve yapmanız gerekenleri unutmanızı engeller. En çok da boş zamanlarınızı düzenleyin. Kaliteli bir zaman düzenlemesi yapın, boş vakitleriniz zaman öldürmek için kullandığınız vakitler değil kendinizi geliştirmek için kullandığınız vakitler haline getirin. Kendinize yatırım yapın; ileriye gidin, yeni şeyler öğrenin, bildikleriniz hakkında daha detaylı incelemeler yapın.

Planlarınız ve hayatınızda tabi ki engeller ve yolunuzda küçük çakıl taşları olacaktır. Her küçük taşta ayağınız kırılmış numarası yapıp hevesinizi kapatmayın başarıya o yolda yürürken. Küçük taşlar tekletebilir ama sizi devirmezler ama eğer iradenizi güçlendirmez iseniz her taşta kendinizi yere atmaya çalışırsınız. Bu taşlar büyük da olabilir hatta yolunuzu tamamıyla tıkayıp sizi başarısızlığa da götürebilir; lakin başarısızlık ile yol bitmez Ama eğer yolda ilerlemeye devam etmez iseniz her başarısızlıkta o yol sadece yarıda kesilir. Bu defa o yolun ortasındaki en büyük taş ve engel kendiniz olursunuz. Başarısızlık sadece başarı yolunda bize serilen halılardır. Başarıya giden yolu gösterirler.

Bu sözler aslında gerçekten klişe; ama ne kadar çabuk unutulduklarını tahmin bile edemezsiniz. Birileri hatırlatmadıkça aslında herkes unutuyor; ya da yok sayıyor. O başarısızlık sırasında yaşadığımız ümitsizlik anı her şeyi silme gücüne sahiptir eğer irademizi güçlendirip tüm başarısızlıklara rağmen başarıya ulaşana kadar ilerlemezseniz. Unutmayın ki siz başarana kadar hiçbir şey bitmemiştir hatta daha başlamamıştır bile.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın