Uzun Tatiller Sonrasında Normal Akışa Dönüş

Kime sorsam nisan ayı nasıl bitti anlamadım diyor. Sebebini az çok hepimiz tahmin edebiliyoruzdur. Önce 9 günlük uzun bir bayram tatili ardından çok geçmeden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve yine devamında çok geçmeden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatili derken uzun bir süre işimizden veya okulumuzdan parça parça uzak kaldık. Bir yandan da bahar aylarına girişimiz ile bu tatillerin bünyemizde bıraktığı bir rahatlık ve sorumluluklarımızdan uzaklaşma hissi ile baş etmemiz gerekiyor. İşte film tam da bu noktada kopuyor! Bu yazımda sizlere uzun bir tatil sonrası iş hayatımıza dönerken bu süreci daha yumuşak atlatmanızı sağlayacak 5 öneri sunacağım. 


1.Rutinlerinize Dönün

Rutinlerimiz tabi ki hayatımızın çok önemli parçaları. Rutinler herkes için bir konfor alanı oluşturur. Zaten konfor alanından çıkmaktan oldukça rahatsız olan insanoğlu hayatındaki her değişiklikte hemen rutinlerine dönmek ister. İşler, okullar bizler için asıl rutinlerdir. Tatil gibi keyif veren alanlardan normale dönerken büyük bir değişiklik yapmadan, küçük küçük rutinlere dönmek size daha rahat hissettirecektir.

2. Sonraya Dair Planınız Olsun

Tatiller sonrasında işe ve günlük yaşantımıza geri dönmek bizler için oldukça zor olabilir. Bu süreçte adaptasyonumuzu arttırmak için tatil öncesinde planlar yapmak bize yardımcı olur. Özellikle geri dönüşünüzde yapılacaklar için bir öncelik sırası belirleyebilir ve belli bir plana uymanın konforunda iş yaşamının yoğunluğuna daha kolay geri dönebilirsiniz 

3. Beslenmenize Dikkat Edin 

Özellikle ramazan bayramında tüketilen baklavalar hepimizin bünyesinde ağır hasarlar bıraktı kabul edelim. Yediklerimize dikkat etmek zaten hayat boyu edinmemiz gereken bir gerçektir. Tatillerde bu konuya dikkat etmemiz ve aniden normal akışımıza dönmek hem fiziksel hem de ruhsal olarak bizi oldukça fazla etkiler. Yediklerimize, şeker tüketimimize tatil boyunca da dikkat etmek normal akışımıza dönerken bize oldukça yardımcı olur. 

4. Tatil Dönüşünü Erkene Almak

Biliyorum bu başlığı okur okumaz aklınıza şunlar geldi “ zaten azıcık bir tatilimiz var bir de erken mi dönelim! “. Haklısınız, özellikle ağır sorumluluklar altında çalışanlar için bu önerim mantıksız gelse de tatilin son günü dönüp bir telaşla tekrardan sabah işe gitmek için hazırlanmak, tatilin rehavetine alışmış bünyenizi sarsabilir ve aşırı bir yorgunluk hissetmenize neden olur. Bu sebeptendir ki erken dönmek size evde biraz vakit geçirip tatil iş arası yumuşak bir geçiş yapmanıza yardımcı olur. 

5. Bir Sonraki Rotanızı Belirleyin

Unutmayın ki anı yaşamanız en önemlisi. Tatildeyken işi düşünüp tatilinizde kendinize ızdırap çektirmeyin. İşe döndüğünüzde ise bir sonraki tatiliniz için ufak ufak araştırmalar yapıp kendinize tamamen yeni rotalar çizebilirsiniz. Tatiller için illa yıllık izinleri beklememek gerek. Hafta sonları da bulunduğunuz şehirde bir turist gibi rota belirleyebilir belki yakınınızdaki şehirlere gidip oraları keşfedebilirsiniz. Ufak molalar, alan değişiklikleri sizler için birer nefes olup motivasyonunuzu arttıracaktır. 


Bu yazımda size şu dönemde sık sık yaşadığımız tatillerden sonra alıştığımız rehavetten nasıl kurtulabileceğinizi, iş yaşamına geri dönerken yumuşak geçişin ipuçlarını anlatmaya çalıştım. Umarım bu önerilerimi kullanabilir ve faydasını görürsünüz. 

İlginizi çekebilir : 2024 Yılında 7 Gün İzinle 40 Gün Tatil Yapmak Mümkün!

 

Bir yanıt yazın