İşini Seven İnsanları Diğerlerinden Ayıran 4 Şahane Özellik

İşimiz, hayatımızda çok önemli bir yere sahip. Hayatımızın neredeyse sonuna kadar bir iş ile uğraşıyoruz. Patronundan, çalışma koşullarından, ya da başka sebeplerden dolayı işini sevmeyen insan sayısı bir hayli fazla. Bu da onların çalışma hayatını eziyete çeviriyor.
Aslına bakarsak işini keyifle yapan insanların da mükemmel çalışma koşulları yok. Sadece bazı şeyleri diğer insanlardan farklı yapıyorlar. İşte işini seven insanları diğerlerinden ayıran 4 şahane özellik:


1) Mükemmeli aramazlar.

“Tam hayalimdeki iş” kavramı biraz masalsı kalıyor maalesef. Kimse kusursuz çalışma koşullarına sahip değil. İşini seven insanlara baktığınızda onların da herkesin karşılaştığı zorluklarla karşılaştığını görürsünüz. Şaşırtıcı olsa da mükemmeli aramak yerine eksikleri kapatmaya çalışmak onların ilk özelliği.

Kötü faktörleri düşünmek yerine işlerinin iyi yönlerine odaklanırlar. Günün her anında sevgiyle dolu olmaya çalışmazlar, bilirler ki gereksiz işler, entrikalar, zorluklar da işin bir parçası. Faydalı görevlerin ve yeteneklerini geliştirme fırsatlarının tadını çıkarırlar. Mükemmeli aramaktan vazgeçmek onları diğerlerinden ayırır ve mutlu hissetmelerini sağlar.


2) Kariyer hedefleri koyarlar.

İşini sevmeyen insanların çoğu üç, altı ya da 12 ay sonrasında ne yapıyor olacaklarından emin değil. Bir hedefi olanlar ise o hedefe ulaşmak için ne yapacaklarını tam anlamıyla bilmiyorlar.

Kendinize bir kariyer hedefi koymak bir yol haritası çizmenizi sağlar, motivasyonunuzu ve iş bilincinizi artırır. İşini seven insanlar bunu bilir ve her zaman hedefleri için çabalar. Ayrıca sürekli arayışta oldukları için ilerlemeleri hep devam eder.


3) Güçlü yönlerini geliştirmeye çalışırlar.

Yanlış okumadınız! Her zaman düşünülenin aksine işini seven insanlar zayıf yönlerini geliştirmek yerine zamanlarını yetenekli oldukları konularda kendilerini geliştirmeye ayırırlar.

İşinizden duyacağınız mutluluk, sevdiğiniz şeyleri yapmanızdan geçer. Yeteneklerinizi geliştirmeye odaklandığınızda kendinize daha çok güvenir, işinizde başarabileceklerinizi keşfedersiniz ve bu da işinize duyduğunuz sevgiyi artırır.


4) İş yerinden arkadaş edinirler.

İşini seven insanların çoğu aynı zamanda çalışma arkadaşlarını da severler. Eğer birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızı seviyorsanız iş yerinde kendiniz olmanız kolaylaşır ve bu yaratıcılığınızı artırır, ayrıca üzüntülerinizi iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Her yalnız gördüğünüz insanla yakın arkadaş olmak için uğraşmayın tabii ki ama insanlarla aranızda bir bağ kurmaya çalışın. Memnuniyetinizin arttığını göreceksiniz.

Zaman zaman işinizin sizin için zorlayıcı tarafları olacak. Bu 4 madde ile bunların üstesinden gelebilir, işini seven mutlu insanlar olabilirsiniz 😉

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın