Her Girişimcinin Bilmesi Gereken 9 İpucu

İş dünyasında fark yaratmak için doğru yaklaşım bir dünya anlamına gelebilir. Uzun vadeli bir plan oluşturmanın bir kısmı, sorunlu noktaların nerede olduğunu ve hangi iş felsefelerinin hangi endüstriler için daha iyi çalıştığını bilmektir. Bu yüzden güçlü bir yaşıt ve akıl hocalarına sahip olmak liderler için çok önemlidir: Dış bakış açısı ya da zaten benzer bir yanlış adımla karşılaşan biri mücadele etmek ve başarı bulmak arasındaki tüm farkı ifade edebilir. 

Bunun anlamı, sizi en çok ilgilenenlere yöneltilmiş olmanız gerektiğidir. İyi bir akıl hocası gerektiğinde cesaretlendirebilir  ve herhangi bir sayıda konuda rehberlik edebilir. Ve daha kıdemli biri iyi tavsiyeler sunsa da, aramanız gereken tek ses onlar değildir. 

Sizlere başarılı olmanıza yardımcı olmak için 9 öneri hazırladık. Keyifli okumalar 🙂


 1.Pazarınızı Araştırın ve Anlayın

Pazar araştırması yapmak için zaman ayırın ve ideal müşterilerinizin ihtiyaçlarını gerçekten yakından dinleyin. Şu anda nerede olduklarını bilmek için onlarla gerçekten uyum sağlayın: Bu, olmalarını istediğiniz yerden farklıdır. Bu istihbaratı alın ve işinizde daha kolay evet alabilmek için karşı konulmaz bir çözüm haline getirin. 


2.Zor Çalışmaya Girin

  Bir iş kurmak, katlanarak diğer bir işten daha zordur. Başarılı girişimcilerin çeşitli işlevlerde iyi çalışması gerekir: satış, pazarlama, finans, operasyonlar, İK, vb. Buna ek olarak, sıfırdan bir işletme oluşturmak yaratıcılık, sebat ve sürekli öğrenme gerektirir.


3.Kendi Hayatınıza Şekil Verin

Hayatının mimarı sensin. Hayatında iyi durmayan parçalar varsa, ayarlamalar yapabilirsin. Yaşamınızı ve kariyerinizi bir çömlekçinin çarkındaki kil ve siz de çömlekçiniz olarak düşünün. Başyapıtın nasıl göründüğüne dair bir resim çekin ve bu resme doğru şekillenmeye devam edin. 


4.Gerçekten Müşterilerinizi Dinleyin

Gerçekten müşterilerinizle dinleyin ve empati kurun. Herkes kendi kişisel mesajını iletmekle o kadar ilgileniyor ki, hiç kimse bir an için sorunun ya da acının kökünü dinleyip duymak için duraklamaz. Zamanın% 80‘ini dinlemeye, zamanın% 10’unu açıklığa kavuşturmaya ve gönülden ve kasıtlı olarak yanıt vermeye inan, zamanın kalan% 10’udur.


5.Takımla Öğrenin

Çoğu lider, kendi başına öğrenmeye karar verir. Bir kitap okurlar veya kendi başlarına bir konferansa katılırlar. İyi liderler bir mentorun yardımıyla öğrenirler. Bir koç liderin yanına gelebilir ve liderin olayları farklı bir perspektiften görmesine yardımcı olabilir. En iyi liderler bir ekiple öğrenirler. Eski bir atasözü, birçok danışmanın olduğu yerde, çok fazla başarı olduğunu öğretir. 


6.Sizi Geliştirenlere Odaklanın

 Çoğu zaman dış dünyadan etkileniyoruz ve çevremizdekilerin uğruna kendi arzularımızı bulanıklaştırıyoruz. Bunu yapmamamız gerektiğini,kendi isteklerimizi ne kadar çabuk anlarsak, o kadar çabuk dünyamızı geliştiririz. 


7.Uzun Oyunu Oynayın

Bir işletmeyi yürütmenin günlük zorluklarına kapılmak kolaydır, ancak işinizin uzun süreli sağlığı için yaptıklarınızı hissetmek için haftada en az bir kez zaman ayırmalısınız. Buna pazarlama, eğitim, çalışan gelişimi, topluluk katılımı ve sermaye gelişimi dahildir. Bugün yaptığınız sağlam yatırımların, gelecekte size karşılığını vereceğinden emin olabilirsiniz.


8.Sonuçlara Odaklanın

  Bu klişe gibi görünebilir, ancak dürüst tavsiyem işe yaramasa da, yeni bir iş girişimi başlatmayı düşünürken buna devam etmektir. Kişi, bütün yolculuğun büyük bir deney olduğu ve “başarısızlığın” bir seçenek olmadığı zihniyetini benimsemeye ihtiyaç duyuyor, çünkü sonunda elde edeceğimiz öğrenme ve büyüme. Korku yerine sonuçlara odaklanmak başarının gerçek anahtarıdır. 


9.Tecrübeli Kişilerle Network Kurun

  Network kurma ve daha deneyimli yöneticilerden öğrenmenin yanı sıra, bazıları tarafından danışmanlık ve koçluk yapma için herhangi bir fırsatı kullanın. Ayrıca, belirli toplantılara, yönetim kurulu tartışmalarına ve stratejik planlamaya maruz kalmak son derece yararlı olacaktır.  

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ