B/S/H/ İnsan Kaynakları Müdürü: İrem Ayken Uslu [Röportaj]

Bir çok staj ilanı ve Generation BSH Kariyer Verimliliği Buluşması ile yeni yetenekleri bünyesine katmaya değer veren B/S/H/ İnsan Kaynakları Müdürü İrem Ayken Uslu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. B/S/H ve kariyer fırsatları hakkında bilgi edinmek isteyenler için keyifli okumalar dileriz. 🙂

1. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? (Akademik altyapınız, sektör geçmişiniz, iş dışı aktiviteleriniz ve ilgi alanlarınız nelerdir?)

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra kariyerime İnsan Kaynakları Danışmanlığında başladım. Mercer Consulting ve Hay Group’ta danışman olarak ve yönetsel rollerde yer aldım.  2014 yılı itibariyle BSH EV Aletleri’nde İnsan Kaynakları Müdürü olarak görevime devam etmekteyim.

2. Çalıştığınız sektör hakkında bahseder misiniz? (Sektörünüzü diğer sektörlerden ayıran özellikler nelerdir? Sektörünüzün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?)

Beyaz eşya sektörü dayanıklı tüketim sektöründe yer aldığı için planlar daha uzun vadeli yapılır ve stratejilere dönüştürülür. Güçlü planlama yapabilen ve doğru yatırım kararları verebilen şirketler bu sektörde başarılı olur ve ekonomik dalgalanmalardan daha az etkilenirler. Büyük veri ve nesnelerin internetiyle sektörün geleceği apayrı bir noktada duruyor. Şu anda ürün portföyünde olmayan yenilikçi tasarımlar ve ürünler müşterileri şaşırtacaktır diye düşünüyorum.

3. Sizce, hangi özelliklere sahip insanlar sizin sektörünüzde başarıyı yakalar?

Bazı yetkinlikler sektör ayrımı yapılmaksızın önemlidir. Örneğin, sorumluluk alıp karar vererek süreçleri hızlandırmak tüm sektörlerde beklenen yetkinliklerdendir. Bizim faaliyet gösterdiğimiz, dayanıklı tüketim sektöründe ise verimliliği, kaliteyi ve sonuçları sürekli olarak iyileştirmeye odaklı kişilerin yaratıcı fikir ve çözüm üretmelerini bekleriz. Tüketici ve inovasyon odaklı yaklaşım sergilemek sektörde beklenen bir yaklaşımdır. Aynı zamanda farklı bakış açılarına değer veren ve bunları bütünleştiren kişiler başarıyı yakalayabilir.

4. Şirketinizde genç yeteneklere yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Staj programlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Her yıl Nisan ayında düzenlediğimiz Generation BSH Kariyer Verimliliği Buluşması programımız bulunmaktadır. Buluşmada Türkiye’nin her yerinden seçtiğimiz üniversitelerin 3. sınıflarında okuyan 50 öğrenci ile bir araya gelerek hem eğlenceli hem de verimli iki gün geçiriyoruz. Buluşma sonrası belirli bir eleme sürecinin ardından adayları uygun olan staj pozisyonlarımıza yerleştiriyoruz. Öğrenciler Uzun Dönemli Proje Öğrenciliği kapsamında aramıza katılmış oluyorlar. Bir diğer staj programımız ise Yaz Dönemi Zorunlu Staj Programı. Zorunlu stajı olan öğrenciler yine belirli elemelerden sonra Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemlerinden birinde zorunlu stajlarını şirketimizde yapabiliyor.

5. Çoğu röportajlarda öğrencilere öneri verilmesi istendiğinde çok klasik cevaplar (Erasmus yapın, not ortalamasını yüksek tutun vb…) görüyoruz. Siz ne gibi farklı önerilerde bulunabilirsiniz?

Öncelikli olarak kendilerini tanıyıp güçlü yönlerini keşfetmeleri gerekiyor. Paralelinde yetenek ve isteklerini doğru kanallara yönlendirerek başarıyı yakalayabileceklerini düşünüyorum. Hedefledikleri başarıya ulaşırken mutlaka kişisel gelişimlerine odaklanmalarını ve aynı zamanda dijitalleşmeyi gündemlerinden eksik etmemelerini önerebilirim.

6. Bir IK profesyoneli olarak, gelecekte ne gibi yetkinliklerin önem kazanacağını düşünüyorsunuz?

Geleceğe yön verecek çalışanların öne çıkan yetkinliklerinin kavramsal esneklik, kritik düşünme, kompleks problem çözme becerisi, yaratıcılık ve  müşteri odaklı düşünebilme olarak öne çıkacağını düşünüyorum.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.