5 Maddede Zaman Yönetimi

Evet arkadaşlar, günümüzde değeri giderek artan bir konuyla karşı karşıyayız; Zaman Yönetimi.

Teknolojinin gelişmesi tüm işlemlerin süresini giderek azaltmakta fakat iş yükümüzü de bir o kadar arttırmaktadır. Kendime zaman ayıramıyorum, işlerden başımı kaldıramıyorum diyenler için eee buyurun o zaman 5 maddeyle zamanımızı nasıl yönetebileceğimize 🙂

1) Proje Planlaması!

plan-stajimnet

Yazarak yapın. Atalarımızı dinlemek lazım; sonuçta söz uçar yazı kalır. Yazmak işlerinizin tam boyutunu görmenizi sağlayacak ve görevlerinizi hatırlatacaktır. Küçük parçalara bölerek planlayın ve her bir parçaya önem derecesi verin. Tamamladığınız her işi karalayın. Emin olun bu işlemin verdiği doyum tahmin edilemez derecede güzel.

2) Hayır Demeyi Öğrenin!

no-stajimnet

Hayır demek için takviminizi kullanabilirsiniz. Eğer takviminiz kesinlikle doluysa asla evet demeyin. Unutmayın ki bu anlık evet ilerleyen günlerde bütün planlarınızı alt üst edebilir ve pişmanlık yaşatabilir.

3) İşlerinizi Zamanında Tamamlayın!

stajimnet-finish

Ötelemek zamanınızın daha da kısıtlanmasına yol açacaktır. İşlerinizi günü gününe tamamlamanız halinde beyniniz bir çok işle meşgul olmak yerine daha az işle ilgilenmek zorunda kalacak ve tükenmişlik sendromuna yakalanma ihtimaliniz de azalacaktır. Bunu ne kadar iyi başarırsanız, hayattan o kadar keyif alırsınız. Kendinize zaman ayırabildiğiniz her an sizi daha mutlu edecektir.

4) Kendinizi Ödüllendirin

Businessman celebrating with trophy award for success in business or first place sporting championship win

Bir işi başardığınızda ya da tamamladığınızda mutlaka kendinizi ödüllendirin.Bizler ki takdir edilmeyi ve ödül almayı seven insanlarız.Peki neden kendi kendimizi ödüllendirmeyelim ki? Hatta motive etmesi açısından ”eğer bu işi bitirirsem şunu yapacağım,yiyeceğim şuraya gidebileceğim” diyerek kendinize telkinde bulunabilirsiniz.

5) Zamanınızı tek bir iş için harcamayın!

stajimnet-zaman-yönetimi

Evet bir işi tamamlamanız gerekiyor olabilir.Fakat bir çok işi bir arada yürütebilen kişiler en iyi şekilde planlı programlı çalışabilen kişilerdir ve bu kişiler zamanlarını o kadar iyi düzenlemişlerdir ki hem iş,hem okul,aile ve arkadaşlarına hem de hayatlarına ayıracak zamanı bir şekilde yaratıcı güce sahiptirler.

Unutmayın ki; zamanı en iyi kullananlar, hayatta daha başarılı olabilecekler. Başarı için: şimdi zamanı yönetme zamanı 🙂

Yazan: Meltem Oymak

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın