Vizelerden AA İle Geçmenizi Sağlayacak 4 Öneri

Okullar açıldı ve vizeler neredeyse geldi! Kampüste çimlerde uzanarak arkadaşlarınızla sohbet etmek ya da festival filmlerini kaçırmayıp sinema salonlarından çıkmamak çok daha cazip, ancak sınavlarda başarılı olabilmek için artık ders çalışmaya da bir yandan başlamanız gerekiyor.

Bu içeriğimizde, ders çalışmayı sizin için kolay ve verimli hale getirmeye çalıştık. Dilerseniz vizelerden AA ile geçmenizi sağlamak için derlemiş olduğumuz bu 4 öneriyi hep birlikte inceleyelim. Keyifli okumalar!

1. Çalışma Ortamınıza Karar Vermek ve İstikrarlı Olmak

Her öğrencinin ders çalışmak için aradığı ortam farklıdır. Bu nedenle öncelikle hangi ortamda daha istekli ve verimli ders çalışabildiğinizi belirlemelisiniz. Eğer sessizlik arıyorsanız ve dikkatiniz kolayca dağılıyorsa okulunuzun kütüphanesi sizin için uygun bir çalışma ortamı olacaktır. Aynı anda birçok kişinin ders çalıştığı ortamda bulunmanın motivasyonunuzu artıracağından emin olabilirsiniz.

Ben rahatıma düşkünüm! Pijamalarım, panduflarım  olmadan ders çalışamam diyorsanız eviniz sizin için en uygun ders çalışma alanını oluşturacaktır. Evde çalışmanın konforunu başka hiçbir yerde bulamazsınız, ancak bu rahatlığa kapılıp ders çalışırken uyumamaya dikkat edin. 🙂

Yanımda sıcak kahvem olsun ben her türlü ders çalışırım diyenlerdenseniz de sevdiğiniz sakin bir cafeyi ders çalışma ortamı olarak seçebilirsiniz. İstanbul’da okuyanlar için derlediğimiz hem ders çalışabileceğiniz hem de üçüncü nesil kahvenizi yudumlayabileceğiniz önerileri Instagram‘da sizler için derledik!

2. Kırtasiye Malzemelerinin Etkisini Göz Ardı Etmemek

Kırtasiye malzemelerinin ders çalışma üzerinde çekici etkisinin olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bu yüzden renkli fosforlu kalemler, post-it’ler alarak içinizde çalışma isteği uyandırabilirsiniz. Kullanacağınız malzemeler, çalışma motivasyonunuzu artıracağı gibi önemli konulara dikkat çekmenize de yardımcı olacaktır. Fosforlu kalemlerinizle sizin için önemli olan konuların altını çizerek daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Bu sayede sınavlarınızdan önce vakit kaybetmeden önemli konulara hızlıca göz gezdirebilirsiniz

3. Konuları Biriktirmemek

Derste işlediğiniz konuları biriktirmeden çalışmaya özen gösterin. Birikmiş konular git gide gözünüzde büyüyecek ve ders çalışmaya başlamanızı daha zor hale getirecektir. Kendiniz için hazırlayacağınız uygun bir programla konuları günlere bölerek daha planlı çalışabilirsiniz. Kendinize küçük hedefler koyabilir  ve bu hedeflerinize ulaştıkça da kendinizi sevdiğiniz şeylerle ödüllendirebilirsiniz. Bu sayede de sınavlarınıza kadar konularınızın büyük bir kısmını halletmiş olursunuz.

4. Çalışırken Mola Vermek

Veriminizi artırmak için belirli aralıklarla mola vermekten çekinmeyin. Molasız 2-3 saat ders çalışmak yerine 45 dakika çalışmanın ardından 15 dakika mola vererek çalıştığınız zaman daha fazla verim elde ettiğinizi göreceksiniz. Bu sayede çalıştığınız konular daha çok aklınızda kalacaktır.

Molalarınızı da temiz hava alarak, sevdiğiniz şeylerle ilgilenerek geçirebilirsiniz. Unutmayın önemli olan belirlediğiniz mola süresinin dışına çıkmamak. Bu süre boyunca da bıraktığınız dersi düşünmeyin, kafanızı dağıtmaya çalışın.

Sınavlarınızın yaklaştığı süreçte stresli olduğunuzu biliyor ve seni çok iyi anlıyoruz. Halihazırda bildiğimiz ve uygulandığında faydasını göreceğimiz ipuçlarını senin için derledik. Umarız önerilerimizin faydasını görür, tüm sınavlarından AA ile geçmeyi başarırsın!

Bol şans!

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.