Dünyadaki En Sıra Dışı Google Ofislerini İnceleyelim!

Bahsedeceğimiz şey dünyanın en çılgın ofisleri olunca akla ilk Google’ın gelmesi tesadüf olmuyor sanırım. Gerek çalışanların konforu gerekse estetik algılarıyla müthiş bir uyum yakalayan Google göze çarpıyor. Google Ofisleri denildiğinde akla gelen ilk şey dünya çapındaki neredeyse her ofisinin ayrı bir mimarisi ve özelliğinin olması. Sadece mimari yapılarını geliştirmekle kalmayan bu ofisler, çalışanlarına ücretsiz eşsiz yemekler, partiler, hediyeler ve şirkette masaj hizmetleri bile sunuyor! Gelin diğer şirketlerde çalışan herkesin imrenerek incelediği Google Ofisleri yakından inceleyelim.


Mountain View

En bilinen Google ofislerinden olan Google Mountain View ofisinde çalışanlar için standartlardan fazlası düşünülmüş. Kumdan devasa bir voleybol sahası, çalışanların yorulduklarında tercih edebilecekleri ışıktan ve sesten arındırılmış uyku kapsülleri, mini havuzlarıyla oldukça göz dolduruyor. Üst kattan alt kata geçmek için merdivenleri kullanmak bu ofisin çalışanları için bir klişe çünkü onlar kaydırakları tercih ediyor!

 


New York

Öyle bir ofis düşünün ki bir departmandan diğerine giderken scooterlarınızı kullanıyorsunuz! Evet, yanlış duymadınız. Ahşap tavanları ve cam duvarlarıyla oldukça estetik gözüken toplantı odalarının yanı sıra koridorlarda rengarenk, görülmemiş bitkiler sizi selamlıyor.


Londra

Burası evinizin salonu değil, iş yeriniz! Sıkıcı ofis sandalyeleri yerine çalışma alanı olarak konforlu devasa koltuklar tercih edilen Londra ofisi, tavanındaki sayısız aydınlatma ve avize figürleriyle adeta evinizin salonunu aratmıyor. Sırtınıza bir yastık ve bilgisayarınızı almak çalışmanıza başlamanız için yeter de artar bile!


Dublin

Kim öğle arasında golf oynamak istemez ki? Mini golf sahaları, konsol oyunu alanları, bilardo salonları ve rengarenk yemek alanları ile Dublin ofisi sizi selamlıyor. Odasından sıkılıp doğal bir alan arayanlar içinse oyun alanlarında yapay çim sahalarının üzerinde bilgisayarınızı alarak çalışmayı tercih edebilirsiniz.


Zürih

Mağara toplantı odaları kulağa ne kadar garip gelse de Google Zürih çalışanları için artık bu normal bir rutin. Mağara toplantı ve çalışma odaları esrarengiz dursa da oldukça sıra dışı olduğu kesin! Aynı zamanda ofisin içerisindeki mini basketbol ve futbol sahalarında zaman geçirebilirsiniz. Telefon ya da bilgisayarla uzaktan toplantı yapmak isteyenler içinse yumurta şeklinde mini toplantı odaları da kendinizi ortamdan izole edip ayaklarınızı uzatarak bağlantı kurmanız için birebir.

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Üniversite eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmektedir. Yer aldığı öğrenci kulübünde çeşitli projelerin düzenlenmesinde rol almıştır. 2019 yılından beri Youthall ekibinde yer almaktadır.