Zaman Ayıramayacağınız İşleri Geri Çevirirken Yapmanız Gereken 3 Şey

Size sunulan bir göreve ya da yeni bir projeye hayır demekte zorlanıyor musunuz? Başınızı kaşıyacak vaktiniz olmamasına rağmen size yapmanız için teklif edilen bir işi geri çeviremiyor musunuz? Şunu unutmamalısınız ki kısa vadede ekstra işlere evet demek iyi bir fikir gibi görünse de uzun vadede büyük sorunlar yaratıyor. Araştırmalara göre kadınlar iş hayatında üzerilerinde bir baskı hissettiklerinden dolayı, güçlü görünmek ve kendilerini ispat etmek için ekstra işe hayır demekte erkeklerden daha çok zorlanıyorlar. Bu yüzden genel olarak kadınların yaşadığı bu sorun iş hayatında hem büyük streslere yol açabiliyor hem de iş kalitesinin düşmesine neden olabiliyor.

İşte zaman ayıramayacağınız işleri rahatça geri çevirebilmek için yapmanız gereken 3 şey:

1) Dürüst ve kendinizden emin olun.

Doğrudan hayır diyemeyeceğiniz biri ile karşı karşıyaysanız, mevcut önceliklerinizi ve yapmanız gereken işlerin yoğunluğunu güzelce açıklayın; ve başka bir zaman ihtiyacı olduğunda yardım etmeyi teklif edin. Bu durumda güvenilirlik oluşturmak için en iyi yol, zamanınız olduğunda yardıma ihtiyaç olup olmadığını kontrol etmektir. Bu şekilde, ek bir iş yapmaktan çekinmediğinizi ve işlerinizi her zaman öncelik sırasına koyduğunuzu göstererek güzel bir izlenim yaratabilirsiniz.

2) Toplumsal cinsiyetin etkilerini en aza indirmeye çalışın.

Toplumsal cinsiyet günümüzde çokça tartışılan bir konu haline geldi. İş hayatında da toplumsal cinsiyetin etkileri yer yer görülüyor. Bunun önüne geçmek için bazı işlerde kadınların başarısız olabileceği gibi genel kanıları yıkmaya çalışın. Eğer bir işi reddediyorsanız bunun nedeninin o işi yaparsanız başarısız olacağınız olmasından dolayı değil, daha öncelikli işleriniz olduğunu göstererek reddedin. İnsanların başarısız olacağınız konusundaki görüşlerinin yanlış olduğunu söylemek yerine bunu fark etmelerini sağlayın. Güçlü ve sağlam durun. Çoğu zaman sergilediğiniz tutum, söyleyeceğiniz sözlerden daha etkili olabilir.

3) Esnek olun ve yardımcı olmaya istekli görünün.

Neye zamanınız olup neye zamanınız olmadığını en iyi kendiniz bilebilirsiniz ancak yardımcı olabileceğiniz düşüncesindeyseniz ve gerçekten karşınızdaki kişinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız reddetmemeye özen gösterin. Eğer bir işe hayır diyorsanız; neden hayır dediğinizi, ne üzerine çalışmanız gerektiğini ve neden o işe öncelik verdiğinizi açıklayın. Bencil olmadığınızı gösterin. Daha önemli işleriniz olduğu için birçok işi reddetmeniz gerekebilir. Eğer karşınızdaki kişi yardım talep ettiğinde sizi işin gerçekten önemli olduğuna ikna ederse, planlarınızda değişiklik yapmaktan çekinmeyin. Esnek olmaya çalışın. Reddedecekseniz bile karşınızdakini dinlemeye ve en azından ufak da olsa fikirlerinizle yardımcı olmaya çalışın, bu onlara kendilerini değerli hissettirecektir ve sizin öncelikleriniz konusunda hoşgörülü olmalarını sağlayacaktır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın