Yurtdışında Çalışmak İsteyenler İçin En İyi 10 Şirket

Birçoğumuz ilerde yurtdışında çalışmak istiyor olabilir. Ancak henüz hangi şirkette çalışmak istediğinize karar vermemiş olabilirsiniz. Sizin için karar aşamasında size yardımcı olabilecek 10 şirketi derledik!

1. Google (Alphabet)

“Dünyanın bilgilerini organize edin ve onu evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı hale getirin.”

Kim Google’da çalışmak istemez ki! Hem sıcak ortamıyla hem de her daim inovatif ve yenilikçi yapısıyla Google özellikle genç kuşağın tam da istediği türden bir şirket. Genel merkezi Mountain View, California’da olan Google, 88.100 çalışanıyla her geçen gün daha da büyüyor. Bu nedenle de teknoloji severlerin kesinlikle çalışmayı düşünmesi gereken şirketlerin başında geliyor.


2. Amazon

“Vizyonumuz, dünyanın en müşteri odaklı şirketi olmak; insanların çevrimiçi satın almak isteyebilecekleri bir şey bulup keşfedebilecekleri bir yer inşa etmektir.”

Amazon, her geçen gün Dünya’da rekorlar kırmaya devam ediyor. Bunun sebebi ise misyonlarının değer taşında müşterinin olması. Genel merkezi Seattle, Washington’da olan Amazon, Bünyesinde 566.400 kişilik bir ekiple çalışıyor.


3. Facebook

“Dünyayı birbirine yaklaştır”

Facebook, sizi aslında dünyaya yaklaştırıyor. İletişimin en yüksek seviyede gerçekleştiği Facebook genel merkezi Menlo Park, California’da yer alıyor. Mark Zuckerberg’in yalnızca bir hayali olarak başlayan Facebook, şu anda 25.105 kişilik dev bir ekiple çalışıyor.


4. Apple

“Apple, dünyadaki en iyi kişisel bilgisayarları olan Mac’leri, OS X, iLife, iWork ve profesyonel yazılımlarıyla birlikte tasarlar, iPod’lar ve iTunes online mağazası ile dijital müzik devrimine öncülük eder, ve devrim niteliğindeki iPhone’la cep telefonunu yeniden icat etti. App Store ve iPad ile mobil medya ve bilgi işlem cihazlarının da geleceğini belirliyor. ”

Birçok kez başarısızlığın sınırına yaklaşan Apple şu anda insanların elinden düşürmediği teknolojik aletlere sahip. Böyle yenilikçi bir şirketin de yine yenilikçi ve inovatif çalışanlara ihtiyacı var. Apple genel merkezi Cupertino, California’da yer alıyor. Şu anda ise bünyesinde 123.000 çalışan barındırmakta.


5. Walt Disney Company

“Walt Disney Company’nin misyonu, dünyanın önde gelen üreticilerinden ve eğlence ve bilgi sağlayıcılarından biri olmaktır. İçeriğimizi, hizmetlerimizi ve tüketici ürünlerimizi farklılaştırmak için marka portföyümüzü kullanarak, dünyadaki en yaratıcı, yenilikçi ve karlı eğlence deneyimlerini ve ilgili ürünleri geliştirmeye çalışıyoruz.”

Walt Disney World belki de dünya üzerindeki en mutlu yerlerden biri olabilir. İş hayatı bazen oldukça monotonlaşabiliyor. Ancak Walt Disney ofisleri sıkıcı işlere bile bir tutam eğlence katabilmeyi başaran şirketlerden yalnızca biri. Genel Merkezi Burbank, Californiada olan Walt Disney Company’nin içinde, şu anda 77.000 çalışan bulunmakta.


6. Nestlé

“İyi Gıda, İyi Yaşam” misyonumuz, tüketicilere sabahtan geceye kadar çok çeşitli yiyecek ve içecek kategorilerinde ve yemek yemeklerinde en lezzetli, en besleyici seçimler sunmaktır. ”

Nestle ürünlerini neredeyse her evin mutfağında görmemiz mümkün. Çıkardığı her ürün ile başarıyı yakalayabilme sebebi ise çok güçlü bir şirket yapısına sahip olması. Bu nedenle Nestle gibi bir şirket deneyim kazanmak için hem de iyi bir network kurabilmeniz için harika bir fırsat olacaktır. Genel merkezi Vevey, İsviçre’de olan Nestle, şu anda bünyesinde 335.000’den fazla çalışan bulundurmakta.


7. Unilever

“Hayata canlılık katmak. Beslenme, hijyen ve kişisel bakım için günlük ihtiyaçların karşılanması. İnsanların iyi hissetmelerine, iyi görünmesine ve daha fazla hayattan kurtulmasına yardımcı olmak.”

FMCG sektörünün liderlerinden biri olan Unilever, hem uluslararası çalışma imkanlarıyla hem de lider pozisyonuyla yurtdışında çalışmak isteyenler için kesinlikle düşünülmesi gereken bir firma. Genel merkezi Rotterdam, Hollanda’da olan Unilever, bünyesinde 172.000 çalışan bulundurmakta.


8. Adobe

“Tutkunuzu keşfetmeye hazır mısınız? Adobe, dijital medya ve dijital pazarlama çözümlerinde küresel liderdir. Yaratıcı, pazarlama ve doküman çözümlerimiz, gelişmekte olan sanatçılardan global markalara kadar herkesi güçlendirir, dijital yaratımları hayata geçirir ve en iyi sonuç için doğru zamanda doğru kişiye doğru sürükleyici ve etkileyici deneyimler sunar. Kısacası, Adobe her yerdedir ve dünyayı dijital deneyimlerle değiştiriyoruz.”

Dijital dönüşümün Liderlerinden olan adobe, bu konuya ilgisi olanlar için çalışması rüya gibi bir şirket. Genel merkezi San Jose, California’da yer alan Adobe’un 15.000’den fazla çalışanı bulunmakta.


9. Microsoft

“Microsoft, misyonu, daha fazla şey elde etmek için gezegendeki her kişiyi ve her organizasyonu güçlendirmek olan bir teknoloji şirketidir. Dünyadaki her ülkede yerel fırsat, büyüme ve etki yaratmaya çalışıyoruz.”

Attığı her adımla global bir lider olduğunu kanıtlayan Microsoft, aynı zamanda çalışanlarına da oldukça destek veren bir şirket. Çalışan gelişimine oldukça değer veren Microsoft çalışanlarının uluslararası deneyimler kazanması için de bir çok çalışma yapmaktadır. Genel Merkezi Redmond, Washington’da olan Microsoft, şu anda aktif olarak 124.000 çalışana sahip.


10. Coca-Cola Company

“Dünyayı akıl, beden ve ruhla yenilemek. Markalarımız ve eylemlerimiz aracılığıyla iyimserlik ve mutluluk anlarına ilham vermek.”

Coca-Cola Company, uluslararası yapıyı belki de en iyi yöneten şirketlerden biri. Çünkü bu şirkette, yurtdışında çalışma imkanları oldukça fazla ve güçlü network ağı sayesinde kendinizi yurtdışında değil de Dünya’nın merkezinde çalışıyormuşsunuz gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Genel merkezi Atlanta, Georgia’da bulunan Coca-Cola Company, şu anda bünyesinde 61.800 çalışan bulundurmakta.


Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall'un minik editörü :) Koç Üniversitesi İşletme & Ekonomi | Business Club