Yeni Fikrinizi Gerçeğe Dönüştürürken Uygulamanız Gereken 4 Aşama

Yepyeni iyi bir fikriniz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Peki bu fikri gerçek hayata nasıl uygulayabilirsiniz? İşte 4 aşamada yaratıcı fikirleri gerçeğe dönüştürmeniz için yapmanız gerekenler:


1. Son ana kadar hakkında fazla konuşmamaya çalışın.

Çok iyi bir fikriniz var ve bunun heyecanıyla bu fikri herkesle paylaşmak istediğinizi biliyoruz. Fikrinizi birilerine anlatıp hem övülmek hem de geri dönüş almak ya da en basitinden bu fikri çevrenizdekilerle tartışmak istiyorsunuz. Ancak şimdilik fikrinizi kendinize saklamanızı tavsiye ediyoruz. Başlangıçta fikrinizi birileriyle paylaşmak hem fikrin oturması aşamasında zorlanmanıza neden olabilir hem de fikrinizin sizden önce başkaları tarafından uygulanması korkusu size kendinizi kötü hissettirebilir. O yüzden başkalarıyla paylaşmak yerine bir an önce harekete geçmeye çalışın.


2. Araştırın ve planlayın.

Bu fikrin kullanılacağı alanları araştırın. Sizden önce bunu neden kimsenin gerçekleştirmemiş olabileceği üzerine kafa yorun ve artılarını eksilerini bulmaya çalışın. Gireceğiniz pazarı keşfedin ve planlarınızı yapın.


3. Beyin fırtınası yapın.

Fikrinizi kendi güçlü yönleriniz üzerinden geliştirmeye çalışın. Örneğin teknoloji konusunda başarılı değilseniz bu alanda bir fikri geliştirmek sizi yorar ve başarısız olma ihtimaliniz artar. Tabii bu durum eğer fikrinizi geliştirmenize bir engel teşkil ediyorsa ekibinize gereken alanlarda güçlü yetenekleri olan kişileri katarak yolunuza devam edebilirsiniz. Birkaç kişiden oluşan bir ekip fikrin gelişmesini hızlandırır ve farklı yeteneklerden insanlarla bu işe girişirseniz başarılı olma ihtimalinizi çok arttırabilirsiniz. Mümkün olduğunca çok yaratıcı fikir üretin, sonrasında ise büyük bir beyin fırtınası ile yavaş yavaş eleme yaparak hangilerinin kullanılabilir olduğunu bulmaya çalışın.


4. Bir danışman grubu kurun.

Hedefiniz fikrinizdeki kusurları bulmak ve bu kusurları yok ederek fikri vasattan vazgeçilmez hale getirmek olmalıdır. Fikirler yollarına hiçbir zaman mükemmel olarak başlamazlar. Ancak bir sürü geri bildirim ve sürekli yineleme ile fikir en iyi haline ulaşabilir. Bu aşamaları ise tek başına yapmanız mümkün olmadığından kendinize iyi bir danışman ekip kurmanız gerekir. Farklı bakış açıları, farklı deneyimler ve bilgiler sizin için son aşamada kilit bir rol oynayacaktır.

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın