Yapı Kredi Heroes Club Programı Hakkında Merak Ettikleriniz

Bir Hero kolay yetişmiyordu. Yapı Kredi’nin Heroes Club programını gördüğümde 2. sınıftadaydım fakat 3. Sınıflar için düzenlenmiş bir programdı. Hemen notumu almıştım çünkü program 2 yıl boyunca sizi Yapı Kredi’nin öğrencisi yapıyor. Çeşitli kamplara katılıp, bankacılığı, kendinizi tanıma ve geliştirme fırsatı sunmakla beraber yaz stajı ve part-time staj imkanı sağlıyordu. Okuldan ve Heroes Club’tan mezun olduğunuzda ise size iş teklifi yapılıyordu.

3. sınıfa başladığımda internetten hemen başvurumu yaptım. Başvurumun olumlu olduğuna dair bir mail aldığımda heyecanlanmıştım ve video mülakata davetliydim. Tabi benim ilk video mülakatımdı ve internetten araştırmalar yapmıştım. Size gönderilen link üzerinden istediğiniz zaman ve saatte yapabiliyorsunuz. Video mülakatı gönderdikten sonra keşke biraz çalışsaymışım diye düşünmüştüm ama nasıl çalışacağımı ben de bilmiyordum. Bu yüzden sonucu dört gözle bekliyordum.

Üniversitede kulüp standında öğrencilere bilgi vermeye çalışırken telefonum çaldı ve video mülakatımın başarı ile sonuçlandığını bildirip Ankara Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü’nde İngilizce – Genel Yetenek sınavına davet ettiler. Telefonla aranarak sınava çağrılmak insana önemsendiğini hissettiriyordu gerçekten. Arkadaşlarım çok meraklandılar ve hemen programı araştırmaya koyuldular. Açıkçası Ankara’yı duyduğumda gidip gitmeme konusunda kararsız kalmıştım ama gideceğime dair bilgi verip adresi mail atmalarını rica etmiştim. Hemen sonrasında babamı arayıp buraya kadar ki süreci anlattım. Beni tebrik etti ve çok sevindi  ‘kesinlikle git’ diye bir destek verdiğinde net olarak gitmeye karar verdim.

O zamanlar aktif üye olarak görev aldığım kulüpten bir arkadaşımda vardı. Ahmet ile beraber Ankara’ya gittik, salı günüydü ve tüm gün derslerimden feragat etmiştim. İkimizde böyle bir sınava ilk kez gireceğimiz için heyecanlıydık. En kötü tecrübe ediniriz ve Yapı Kredi Genel Müdürlüğü’nü görmüş oluruz diye düşünüyorduk. Kalemliğim yanımda olmasına rağmen Yapı Kredi kalem ve silgilerini hatıra olarak aldıktan sonra yerlerimize oturduk. Konferans salonunda genel yetenek sınavından başladık süre az olduğu için sorulara odaklanmaya çalışıyor bir yandan da acaba diğer adaylar hangi soruda diyede düşünüyordum. Hem hızlı hemde pratik bir şekilde çözmek gerekiyordu. İngilizce sınavında daha rahattım ama emin olamıyordum. Sınavdan sonra tamamen nötrdüm. İyi mi yaptım kötü mü anlam verememiştim. Bu arada sınava girerken aslında aynı sınıfta olduğumuz ama hiç tanışma fırsatımızın olmadığı birkaç kişiyle karşılaştım. Sonuçta Eskişehir’den gelmişiz insan yabancılık çekiyor hemen kaynaştık.

Ve nihayet sınavdan da geçtiğime dair bir mail aldım ve Gebze’deki Yapı Kredi Bankacılık Üssü’ne yüz yüze mülakata davet edildim. İlk işim ailemi aramaktı. Bu güzel haberi onlarla paylaştım ve benim adıma onlarda çok sevindi. Ciddi anlamda deneyim kazanacağım (geçersem eğer harika olacak) ilk mülakatımdı bunun için de ayrıca heyecanlanmıştım. Sınavı geçen 4 arkadaştık bizim okuldan. Hepimiz Yapı Kredi hakkında araştırmalar yapıp Türkiye’nin ilk kredi kartının Worldcard oluşundan tarihçesine kadar her şeyi öğrenmiştik. Tabi ki bu araştırmalarımız harika sonuçlar verdi. Mesela; mülakatlardan önce bir sunum yapıldı ve sorulara doğru ve hızlı cevap verenlere minik Vadalar hediye edildi. Ayrıca mülakatlarda nasıl konuşulmalı, neler yapılmamalı, nasıl giyilmeli gibi soruları da tecrübeli kulüpten arkadaşlarımla konuşmuştum. Gittiğimizde bu mülakatın son aşama olduğunu düşünüyorduk ki geçen yıllarda öyleydi. Fakat bizim bu yıl biraz daha değiştirerek bir sonraki aşama olarak grup mülakatını eklemişlerdi ama yılmıyorduk.

Mülakatım öğlenden sonraydı. Tabii ki herkes mülakat odalarından çıkan adaylarla konuşuyor, nasıl geçtiğine dair bilgi toplamaya çalışıyordu. Yeni arkadaşlar da ediniyorduk çünkü bu programa Türkiye’deki her üniversiteden katılım sağlanıyordu. Burada olmak benim için çok gurur vericiydi çünkü henüz 3. sınıfsın ama bu denli kurumsal bir şirketin Akademisine kadar gelip mülakata girmeye hak kazanmışsın. Birçok arkadaşım benim yerimde olmayı çok istiyordu çünkü programın kazandırdıkları mükemmel bir deneyim.  (Bu arada Yapı Kredi Bankacılık Üssü harika bir yer, içinde sokaklar, büfeler, ağaçlar, kitapçılar ve birçok kafeterya bulunuyor.) Mülakat odasına girerken gayet güler yüzlü ve pozitiftim. Bir şube müdürü ve birde insan kaynakları çalışanı vardı. Biraz kendimden bahsettim ve daha sonra Bankacılık hakkında konuşmaya devam ettik. Çok güzel sohbet havasında geçen bir mülakattı. Aldığım enerji çok olumluydu. Fakat sonuçları merakla bekliyordum.

Yaklaşık 3-4 gün sonra akşam saatlerinde bir mail geldi yüz yüze mülakatı başarı ile tamamladığıma dair. Sevinçle ailemi ve arkadaşlarımı aramıştım. Sanırım akrabalarımın ve okulumun yarısının haberi vardı artık. Bu arada dönemin sonuna gelmiştik. Ocak sonlarında grup mülakatı için Antalya’dan İstanbul’a günübirlik gidip gelmiştim. Grup mülakatından çekiniyordum çünkü bu zamana kadar çok emek vermiştim ve kaybetmek istemiyordum. Öncelikle bir case study aldık ve inceledik. O kadar heyecanlıydım ve odaklanmıştım ki jüride kaç kişi vardı hatırlamıyorum. Ama grubumuz 7 kişiydi. Grup mülakatından çıktığımda muhteşem bir tecrübe edindiğimin farkındaydım hem de öğrenciyken çünkü çok profesyonelceydi; biliyorum ki mezun olduğumuzda hepimizin karşılaşacağı bir mülakat türüydü ve benim artık bir fikrim vardı. Kaybetmiş olsaydım da bu zamana kadar ki sürecin her birisinde bulunmak bile iş hayatında ve iş başvuru sürecinde neler yaşayacağım konusunda birer deneyimdi. Vee artık Akademiden ayrılıyorduk. Dışarıdaki devasa Vada ile fotoğraf çektirmiştim. En azından elenirsem hatırasının kalmasını istiyordum.

Son maili bekliyordum artık. Resmen rüyalarıma giriyordu J Her mail sesinde koşarak telefonu alıyordum elime. Mesaj bildirimlerinin bir önemi yoktu artık benim için. Ve bir pazartesi sabahı saat 10:00 da “Heroes Club’a Hoş Geldin.” diye bir mail aldım ve inanılmaz mutlu olmuştum. Emeğiniz karşılık bulması ve Yapı Kredi’nin öğrencilere bu kadar değer vermesi de sizi ayrıca mutlu ediyor. Sizin yerinizde olmak isteyen birçok arkadaşınız oluyor. Artık bir Hero idim ve Yapı Kredi Kamplarına başlıyorduk.

İrem Şahin- Anadolu Üniversitesi 

[blockquote style=”3″]Sende Stajim.net’e staj hikayeni gönder yayınlayalım. Hadi Hemen Gönder[/blockquote]

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın