Video Mülakata Hazırlanırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

Günümüzde video mülakatları özellikle zaman tasarrufu açısından birçok büyük şirket tarafından sıkça kullanılmaya başlandı. Ancak video mülakata ilk kez gireceklerin kafalarında birçok soru işareti var. Bu mülakatlara nasıl hazırlanılır diye merak edenler için video mülakatlarında dikkat etmeniz gerekenleri 5 maddede topladık.

1) Profesyonel ve şık giyinin.

Normal bir mülakatta nasıl giyinecekseniz, video mülakatında da öyle giyinmelisiniz. Videonuzu izleyecek olan işveren sizi pijamalarınızla ya da eşofmanlarınızla görsün istemezsiniz değil m? Artık video mülakatlar da en az yüz yüze mülakatlar kadar önem taşımaktadır ve karşınızdaki kişiye iyi bir ilk izlenim bırakmak açısından da giydiğiniz kıyafet çok önemlidir.

2) Mülakata başlamadan önce internet bağlantınızı, ses ve görüntü kalitenizi test edin.

Mülakatı internet üzerinden canlı yapmak için herhangi bir program kullanacaksanız, bu programı mülakattan en az bir gün önce inceleyip bir hesap oluşturmanız gerekiyorsa bu hesabı oluşturun. Eğer bir sorun yaşıyorsanız bunu mülakatı yapacak olan kişiyle önceden görüşmeniz size avantaj sağlayacaktır. İnternet bağlantınızın iyi durumda olduğundan ve kameranızın ve mikrofonunuzun çalışır durumda olduğundan emin olun. Hatta bir son dakika sürprizi yaşamamak için bir arkadaşınızla prova yapmanızı tavsiye ediyoruz.

3) Karşınızdakinin sözünü kesmemeye dikkat edin.

Video mülakatlarında karşınızdaki kişinin beden dilini okumak kolay olmadığı için sözünü bitirip bitirmediğini anlamak zor olabilir. Sözünün bittiğini düşündüğünüz noktalarda hemen konuşmaya başlamak yerine 1-2 saniye beklemeniz karşınızdakinin sözünü kesmekten kaçınmanız için güzel bir yoldur.

4) Telefonunuzu değil, bilgisayarınızı kullanın.

Telefonla mülakat rahatlığı açısından daha cazip görünse de, profesyonel bir izlenim bırakmak isteyenler için maalesef doğru tercih değildir. Video mülakat sırasında düz bir masada oturmanız daha iyi görünmenizi sağlayacaktır. Eğer bilgisayarınız yoksa kütüphanelerdeki bilgisayarları kullanmayı deneyebilirsiniz.

5) Bulunduğunuz ortamın görüntüsüne ve ses kalabalığında uzak olmasına özen gösterin.

Video mülakatları odanızda bile gerçekleştirebilirsiniz. Ancak arkanızda dağınıklık ya da büyük bir eşya yığını olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Yoğun bir arka plan mülakatı gerçekleştirecek kişinin dikkatinin dağılmasına ve odağının sizden uzaklaşmasına neden olabilir. Odanızı mümkün olduğunca kişisel eşyalarınızdan arındırmaya çalışmalısınız. Sade bir arka plan tercih etmeniz ise en doğrusu olacaktır. Düz bir duvar arka plan için güzel bir tercih olabilir.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın