Verimliliğinizi Arttırmanızı Sağlayacak 20 Uygulama

Verimliliğinizi Arttırmanızı Sağlayacak 20 Uygulama

Sadece işletmeler mi verimlilik çalışmaları yapar? Hayır, artık günümüzde birçok insan zamanını daha iyi değerlendirebilmek için kendi yaşam düzeni içerisinde de düzenlemeler yapıyor. Hatta şu anda Covid 19 nedeniyle bir çoğumuz evden çalışırken yada üniversite eğitimimizi evden devam ettirirken nasıl verimli olacağımızın yollarını arıyoruz. Sadece ajanda tutmak ve düzenli olmak dijitalleşen bir dünya için artık yeterli sayılmıyor. İşte tam olarak bu sebeple akıllı telefonlarda kolayca kullanılabilen birçok verimlilik uygulaması mevcut. Bunların arasında en çok talep gören verimliliğinizi arttırmanızı sağlayacak 20 uygulamayı sizin için derledik.


1) Trello

Trello, işbirlikçi ekipler için basit, kullanımı kolay bir proje yönetimi uygulamasıdır. Bu uygulama gruplar için proje yönetimi ve bireyler için de yapılacaklar listesi olarak ikiye ayrılıyor. Projelerinizi organize ve takip etmek için yapmanız gereken tek şey uygulamanın ‘kartlarını’ gerekli listelere sürükleyip bırakmanız.


2) Todoist

Todoist, karmaşık yapılacaklar listelerini kolayca yönetilebilir bir şeye dönüştürmeyi vaat eden bir görev yönetim aracıdır. Basit ve aynı zamanda başkaları ile işbirliği yapmanıza olanak sağlayan bir yapılacaklar uygulamasıdır. İşinizi gören minimalistik bir tasarıma sahip bu uygulama görevlerinizi kontrol altında tutmanıza izin veriyor.


3) Wunderlist

Wunderlist gelişmiş özellikleri her türlü bir görev yönetimi uygulaması. Trello ekipler için tasarlanmış ve Todoist bireyler için tasarlanmış olsa da, Wunderlist her ikisi için de tasarlanmıştır ve yapılacaklar listeleri etrafında tasarlanmış bir Trello alternatifine çok benziyor.


4) Slack

Slack, ekipler için tasarlanmış bir mesajlaşma platformudur ve uzak çalışanlar için ideal bir iletişim aracıdır. Slack anlık mesajlaşma özelliğinin yanı sıra, ekip üyelerinin gerektiğinde katılabilecekleri ve ayrılabilecekleri kanallar halinde düzenlenmiştir, böylece kimse kendileriyle ilgili olmayan mesajlar veya bildirimler almaz.


5) Asana

Asana birden fazla kullanıma ev sahipliği yapılabilen uygulamalardan birisidir. Görüşmeler, görevler, teslim tarihleri ve satış rakamlarından internet gelişim hatalarına kadar çoğu etkinlik için verimlilik takibi yapabilir.


6) Proud

Bu uygulama popüler Pomodoro tekniği merkezli zamanlayıcılar kullanıp hayatınızın stresli anlarında baskıyı azaltarak size büyük hedefleri gerçekleştirmek için görevleri bölme konusunda yardımcı oluyor.


7) Pomotodo

Geniş bir iş-akışı yönetimi uygulamasıdır. Fikir toplamanıza, görevleri takvime yerleştirmenize, görev bitirmenize ve görev geçmişine göz atmanıza izin verir.


8) FocusList

Gününüzü planlamanızı, odaklanmış vaziyette kalmanızı sağlayan ve verimliliğinizi ölçmek için kullanabileceğiniz bir uygulama.


9) Whiteboard

Günlük görevlerinizi yönetmenizi sağlar. Müşterilerinizle ve meslektaşlarınızla bir proje hakkında görüşmek ve kişisel işlerinizi yönetmenize yardımcı olur.


10) Taco

Bu birleşik görev listesi uygulaması ile Evernote, Asana, Todoist, Trello gibi 40’tan fazla uygulamadan yapılacaklarınızı tek ekranda görüntülemenizi sağlar.


11) Paper 3.0

Resimlerin üzerine çizim yapmanıza, şemalar, grafikler ve taslaklar yaratmanıza ayrıca kontrol listeleri gibi notları da kolayca yaratmanıza izin veren bir uygulamadır.


12) Plan

Bu uygulama görevlerinizi, notlarınızı ve toplantılarınızı tek bir yerde senkronize etmenize izin verir ve size verimliliğinizi arttırmanız için kesin olarak neye ne kadar zaman harcamanız gerektiği konusunda bir bilgilendirme sağlar. Gününüzü daha etkili planlamanız için faydalıdır.


13) Evernote

Sunumlarınızı ve favori makalelerinizi tek bir yerde depolamanızı sağlar.


14) Timely

Takvimlemeyi ve zaman takibi yapmayı olması gerektiği kadar basit hale getiren özellikle bağımsız çalışanlar için oldukça kullanışlı bir uygulama.


15) Instant 3.0 

Seyahat ederken, telefondayken, uyurken, spor yaparken tüm bunlara ve bunun gibi aktivitelere ne kadar vakit harcadığınızı Google Analitikleri gibi takip edebileceğiniz bir uygulama.


16) Focuster

Yapılacaklar listeniz ile boş vakitlerinizi senkronize ederek etkinliklerinizi önceliklendirmenizi sağlar.


17) Zapier

500’den fazla uygulamayı birbirine bağlamanıza izin verir. Örneğin; Google tablolarından Trello kartları hazırlayın, yaklaşan Google Takvim etkinliklerini bir Slack kanalına yükleyin ve otomatik olarak MailChimp kampanyalarını LinkedIn profilinizde paylaşın.


18) Self Journal

Bu 13 haftalık defter size gününüzü saati saatine hesaplamak için boşluklar verirken bir yandan da takdir ettiğiniz şeyler, büyük kazançlarınız ve öğrendiğiniz şeyler hakkında yazılar yazmanıza imkân sağlar.


19) Productivity Planner

Bu bir görev merkezli planlayıcı. Her gün size o günün 3-5 görevini önem sırasında yazmanız ve onları tamamlamanız için boşluk verir. Her haftanın sonunda o haftaki tamamlanmış görevlerinizi, kazançlarınızı ve öğrenilmiş derslerinizi düşünmeniz için de size bir tane ‘haftalık inceleme’ verir.


20) Blinkist 

Kimsenin kapaktan kapağa istediği kitabı okumaya zamanı yoktur. Blinkist binin üzerinde çok satan kurgusu olmayan kitaplar için CliffsNotes görevi görüyor. Yani uzun soluklu kitap metinleri yerini sadece ana fıkrin işlendiği önemli kısımların oluşturduğu özetlere bırakıyor ve tüm bu kitapların her birini sadece 15 dakikada okumanıza yarıyor.

İlginizi Çekebilir: Evde Geçirilecek Vakti Değerlendirmek İçin Farklı Dizi Önerileri

Youthall’da profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.